UA-38584763-46
SON DAKİKA
Kepez’in Cemil Meriç Kitaplığı ödüllendirildi
ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR!
Taş, “CHP’nin Şirazesi Kaydı”
BAŞKAN ŞAHİN’DEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Üç ‘Yeni’de yeni bir şey yok! Cüzdanlara dikkat!
Konyaaltı Belediyesi Müzik Akademisi’nden üniversiteye
Altın Portakal Sinema Tırı yollarda
Muratpaşa’da spor okulları açılıyor
Konyaaltı Belediyesi Kadın Hentbol Takımından anlamlı pankart
Halk Et’in dördüncü şubesi Serik’te açılıyor
İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’ndan Akdeniz Üniversitesi’ne 7 Ödül
Ruslar tercihini Antalya’dan yana kullandı
Başkan Böcek’in sağlık durumu ile ilgili açıklama
“Turizmin Kaybı 25 Milyar Dolar”
TÜİK: Motorlu Kara Taşıtları, Ağustos 2020
Barış’a modern şehir konforu
57. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!
Derbi Muratpaşa’nın
BAŞKAN SÖZEN ÖDÜLÜNÜ BAKAN YARDIMCISINDAN ALDI
ATASEM kurslarına yoğun talep
ANTALYA HALKININ KANINI EMEN İHALECİ DAMADIN DERDİ BİZ OLMUŞUZ!
Cahit URFAN ‘dan Kentsel gıda: Tarım nasıl kentsel bir ekonomik sistem haline geliyor?
TÜİK: Ekonomik Güven Endeksi, Eylül 2020
Güç Zehirlenmesi
Dünya’nın ilk ve tek 3’ü bir arada plajı
Göktepe Doğal, Muratpaşa’yla sınırları aşıyor
Kepez’in iki yakasını buluşturan yol
Serik’in altı mahallesini birleştiren grup yolu sathi asfaltla kaplanıyor
MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN TAŞAĞIL’A KREŞ
Cevizli Meyhane’nde Murat Övünç rüzgârı
Lucco’da Afacan’lı gece
Operada Dünya Şarkıları Yankılanacak
Manavgat Gençler Mahallesi’ne asfalt
Başkan Uysal’dan Çocuklar için dayanışma çağrısı
Alanya Gülevşen Camii’nin restore çalışmaları sürüyor
Sağlık üssü Kepez’e dev hastane
Konyaaltı Belediyesi Müzik Akademisi hazır
Büyükşehir Belediyesi Aksu’da Çalkaya imar yollarını açıyor
ANTALYA OSB, ENERJİ NAKİL HATLARINI YER ALTINA ALIYOR
TÜRKİYENİN KARDEŞİ AZERBAYCAN YALNIZ DEĞİLDİR
Antalya’da 3. kat balkon demirlerinde hareketli dakikalar
Millet bahçesi arazisi TBMM’de
Kamuoyuna Duyuru!
Antalya Büyükşehir 81 ilde 81 okula muz gönderdi
Kepez’den eğitime büyük destek
Sağlıklı Muratpaşa Hareketi STK’larla buluştu
Raylı sistem hatları birleşiyor
Polisten Kaçak İçki Operasyonu!
3 YIL ARADAN SONRA HOLLYWOOD YAPIMINDA
Yatırımlara devam
ALTIN PORTAKAL SİNEMA TIRI YOLCULUĞUNA BAŞLADI!
Köse “Tütüncü Cumhurbaşkanı’nın talimatını taçlandırdı”
Paşanın Melekleri sezonu derbiyle açıyor
Serik’te toplu ulaşım araçları denetlendi
Antalya Kemer jandarması’ndan Dolandırıcılık Şebekelerine Operasyon
Kumluca Büyükalan-Dereköy grup yoluna asfalt
ANTALYA İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU KARARI
Konyaaltı Sahil Yolu’na bakım
ATSO Devlet Destekleri Zirvesi’ne Büyük İlgi
Sürücülerin dikkatine!
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 31°C
Az Bulutlu
Funda Pet Shop
Oğuz Pet Shop

Müdür’den Kurbanlık Uyarısı

27.08.2017
294
A+
A-

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Mustafa Özen, ” Yüksek damızlık niteliği bulunan dişi hayvanların kurban satış yerlerinde satılması ve kesilmesi yasaktır. Kurbanlık olarak erkek hayvanlar tercih edilmelidir” dedi

Mustafa Özen’in açıklaması şöyle: Bilindiği üzere 2017 yılı Kurban Bayramı 01-04 Eylül 2017 tarihleri arasında idrak edilecektir. Vatandaşlarımızın sağlıklı hayvanları kurban edebilmeleri için kurbanlıklarını mutlaka Kurban Hizmetleri Komisyonunca belirlenen resmi satış yerlerinden almaları, alırken; hayvanların kulaklarının küpeli olmalarına, sığır cinsi hayvanlarda pasaportlarına, koyun-keçi türü hayvanlarda nakil belgesine, koruyucu aşılamalarının yapılıp yapılmadığına, il dışından gelmiş ise bunlara ilave olarak veteriner sağlık raporlarına, doğum tarihlerine ve dikkat etmeleri gerekir. Küpesiz ve belgeleri bulunmayan hayvanlar satın alınmamalıdır.

Yüksek damızlık niteliği bulunan dişi hayvanların kurban satış yerlerinde satılması ve kesilmesi yasaktır. Kurbanlık olarak erkek hayvanlar tercih edilmelidir.

Bakanlığımızca vatandaşlarımızın Kurbanlık Hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve yaşınıhttps://hayvanbilgi.tarim.gov.tr veya “HaySag” isimli mobil uygulamayı App Store veya Google Play den cep telefonlarına indirerek küpe numarası ile sorgulama yapabilmelerine imkan sağlanmıştır. Bu uygulamalar ile hayvanlarla ilgili güvenli bilgiye erişim mümkündür.

Bunun yanında “Çok zayıf olan, yüksek ateş, öksürük, nefes darlığı, kanlı veya pis kokulu ishali bulunan, burun akıntısı olan, kılları karışık mat bir görünümde olan, bakışları donuk hayvanlar satın alınmamalıdır.

Vatandaşlarımız kurbanlıkların kesimi için Kurban Hizmetleri Komisyonunca belirlenen kesim yerlerini tercih etmelidir. Belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak çevreye zarar vermeyecek şekilde kesim yapılabilir. Oluşan atıklar gömülerek imha edilmelidir. Cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kesim yapılması yasaktır.

Kurbanlık hayvanlar, kesimden en az 12 saat önce dinlendirilmeli ve 8 saat aç bekletildikten sonra kesilmelidir. Kurbanlık hayvanların da can taşıdığı düşünülerek onlara eziyet edilmemelidir.

Kurban satış ve kesim yerlerinde İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizde görevli resmi veteriner hekimlerimiz ile belediye veteriner hekimleri kontrol ve denetim yapmak üzere görev yapmaktadırlar. Resmi Kurban Satış ve Kesim Yerleri listesi İl Müdürlüğümüz Web sitesinde yayımlanmıştır.

Kurbanlık hayvanlardan elde edilen etler, sıcak ve taze olduğu için 14-20 0C de 5-6 saat dinlendirilmeli ve daha sonra tüketim amacına göre sınıflandırılmalıdır. Kıymalık, kızartma ve haşlamalık etler ayrılmalıdır. Kullanım miktarlarına göre ambalajlanmalı ve +4 0C de soğutulmalıdır. Etler 12 saat olgunlaştıktan sonra tüketilmeye başlanmalıdır. Taze etler buzdolabında bir hafta bozulmadan tazeliğini muhafaza eder. Bu süre kıymada genellikle üç gündür. Etler buzlukta bir ay, -18 0C de şoklandıktan sonra altı ay saklanabilir.

Kurbanlık olarak kesilen sığır cinsi hayvanların pasaportları ve kulak küpeleri ile koyun keçi türü hayvanların kulak küpeleri üreticiler, satıcılar, kasaplar, veteriner hekimler, muhtarlar, belediye zabıta görevlileri vasıtası ile 7 gün içinde İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim edilmesi gerekmektedir.

Halkımıza önemle duyurulur.

Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın kurban bayramını kutlar, Sevdiklerinizle mutlu ve huzurlu nice bayramlar dileriz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir