UA-38584763-46
SON DAKİKA
“Kadınlar Sözde Değil Özde Korunmalı”
Esnaf ve Sanatkarlara Yapılandırma İmkanı
HEP YEŞİL TUTMAK UMUT DENEN FİDANI
Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir!
KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI
Akseki’de sorunlu hatlar yenilendi
Bakanlık, belediye ve barodan ‘Şiddet Önleme Merkezi’ protokolü
Başkan Bayar’dan AGC’ye ziyaret
KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ACİZLİK OLDUĞUNU BEYİNLERE YERLEŞTİRECEĞİZ
‘Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar’dan LÖSEV’e yardım eli
Avrupa’da Türk rakip
Kepez’in hanımları güne sporla başlıyor
ATSO Kasım Meclis’i Online Olarak Yapıldı
“Şiddet Virüsünün Aşısı Örgütlü Mücadeledir”
Elmalı Otobüs Terminali gün sayıyor
Jandarma’dan Farklı Kutlama
Başkan Uysal’dan başarı dileği
Tüik Verilerine Göre Linyit üretimi Eylül ayında 6 milyon 295 bin 782 ton olarak gerçekleşti
Tütüncü buğdayı toprakla buluşturdu
‘’ Bir kitap daha Platform Projesi Oluyor.’’
AKSU’DA PLANLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Konyaaltı Belediyesi: ‘Asıl Biz Hop Dedik’
Muratpaşa’da kadınlar için saygı duruşu
Tüik Verilerine Göre Uluslararası Hizmet Ticareti İstatistikleri 24 milyar dolar olarak gerçekleşti
ÜRETİMİN ZARAR GÖRMEMESİ ORTAK NOKTAMIZ
Güver Uçurumu’nda ziyaretçi hoyratlığı!
Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü Durna’ya verildi
Elazığ’da farklı galibiyet
“İŞSİZ KALAN KADINLAR DAHA ÇOK ŞİDDET GÖRÜYOR”
MANAVGAT’TAN BİR ROCK YILDIZI DOĞUYOR
TOPLUMLARI DEĞİŞTİRİP GELİŞTİRECEK OLAN ÖĞRETMENLERİMİZDİR
Söz verdiğimiz zamanda
Başkan Küçükkuru’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Teleferik 24 Kasım’da öğretmenlere ücretsiz
Tüik Verilerine Göre Sektörel Güven Endeksleri, Kasım 2020
Döşemealtı’na marka değer katacaklar
Rektör Özkan’a Sürpriz Öğretmenler Günü Kutlaması
BAŞKAN ŞAHİN’DEN MİLLİ EĞİTİME ZİYARET
Başkan Esen’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Tütüncü’nün Öğretmenler Günü Mesajı
Antalya Büyükşehir kendi elektriğini üreten ve depolayan ilk belediye olacak
İmece Tablet Kampanyası’na destek
Başkan SÖZEN’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Kumluca Beykonak yolunda asfalt hazırlığı
Kepez’de atık ilaçlar toplanıp bertaraf edilecek
Konyaaltı Belediyesi’nden öğrencilere tablet desteği
Ersin Taranoğlu Caddesi’nde kaldırım ve peyzaj çalışması
BAŞKAN ŞAHİN’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI
Valisi Yazıcı’dan Öğretmenler Günü Mesajı
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesinin Film Senaryosuna Bir Ödül Daha
Esnaf Somut Destek Bekliyor
Başkan Böcek’den Öğretmenler Günü Mesajı
Bakan Elvan’dan iş dünyasına mesaj
Korkuteli Araba Pazarı Açıldı
ZEYTİN MEKTEBİ 20 BİN KİŞİYE ULAŞTI
‘’ABD NE DERSE HEPSİNE RAZIYIZ’’ DİYOR CHP, BİZ MANDACIYIZ’ DİYE BAS BAS BAĞIRIYOR..
Pazar Sineması devam ediyor
Tüik Verilerine Göre Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık %10,63, aylık %2,31 arttı
BAŞARAN’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
Antalya CHP Milletvekili Arı: Ülkede Satılmayan Fabrika Tesis Bırakmadınız!
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Parçalı Bulutlu

Ejder meyvesi kavanoza girdi

Ejder meyvesi kavanoza girdi
11.10.2019
128
A+
A-

Antalya’da girişimci Mustafa Hazar, hobi olarak başladığı turşuculukta 237 çeşit turşu ve 12 bin kavanoza ulaştı.

Ejder meyvesi kavanoza girdi, 

Antalya’da girişimci Mustafa Hazar, hobi olarak başladığı turşuculukta 237 çeşit turşu ve 12 bin kavanoza ulaştı. Daha önce ahtapot, sarımsak, çam kozalağı, bıldırcın ve tavuk yumurtası turşusu kuran Hazar, son olarak ejder meyvesinin turşusunu kurmayı başardı.

 Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde 18 yıldır restoran işleten Hazar, 28 yıl önce hobi olarak başladığı turşuculukta bugün 237 çeşit turşuya ulaştı. Anadolu coğrafyasında yetişen tüm sebze ve meyvelerin turşusunu kurma amacında olan Hazar, bazı balık türlerinin de turşusunu kurdu. Ahtapot, sarımsak, çam kozalağı, bıldırcın ve tavuk yumurtası, yer elması, şeker pancarı, fındıktan da turşu kuran Hazar, son olarak koleksiyonuna ejder meyvesini ekledi. Mustafa Hazar, kavanozlardaki rengarenk turşularını restoranının giriş ve içindeki reyonlarda sergilemeye başladı. Doğal olması nedeniyle il dışından da yoğun talebin olduğu turşulara hamile kadınlarda büyük ilgi gösteriyor. Klasik turşulardan lahana, biber, salatalığın talep gördüğü işletmede fiyatlar 20 ile 250 TL arasında değişiyor. Hazar, 10 gün sonra olgunlaşacak olan ejder meyvesi turşusunu 30 TL’den satışa çıkaracak.

 Aslen makine mühendisi olduğunu dile getiren Hazar, arkadaşının yapıp getirdiği ve çok beğendiği turşu ile kendisinin de turşu yapmaya başladığını kaydetti.

 Çevresindeki ‘diplomalı turşucu’ olarak bilindiğini aktaran Hazar, “Hobi olarak başladım zamanla daha geliştirdim. 8 yıl öncede ticarete döktüm. Hem sevdiğim işi yapıyorum hem de para kazanıyorum. Turşu daha çok kadınlarımızın işidir ama bu işe gönül vermek daha önemlidir. Soranlara turşu kurmanın formülümü söylerim, bunun en büyük formülü gönül ve sevginizi vermektir. Severek yapmayan kişinin yaptığı turşu kıvam tutmaz” dedi.

 “İlk acı biberle başladı”

 İlk turşu denemesinin soslu acı biber turşusu olduğunu anımsatan Hazar, “Şuan 237 turşu sayısına ulaştım. Anadolu’daki turşu geleneğimizi devam ettiriyorum. Eskiden küplere elma, armut, lahana, salatalık ne varsa atılır ve mükemmel bir lezzet ortaya çıkardı. En büyük özelliğim bu kadar çeşidin yanında hiç kimyasal madde kullanmadım. Bundan sonrada kullanmayacağım. Eğer kimyasal madde kullansam seri üretime geçip, işletmemi daha da büyütürdüm. Evlerimizde yediğimiz annemizin turşusu gibi turşularım ilgi görüyor” ifadelerine yer verdi.

 “Bıldırcın yumurtası”

 Hamsi, sardalya, yumurta, bıldırcın yumurtası,ahtapot, sarımsak gibi değişik turşuları olduğunu ifade eden Hazar, “Bıldırcın yumurtası bir ay içinde yemeye hazır olur. Astıma iyi gelir. Tadı peyniri andırır. Bu turşumuza da ilgi yüksek. Haşladığımız yumurtaları, kabukla kuruyoruz. Turşu aramasını ekliyoruz ve güzel bir lezzet ortaya çıkıyor. Her turşunun ayrı bir faydasının olduğunu düşünüyorum” dedi.

 “İlgi büyük”

 Antalyalıların turşularına büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Hazar, Rusların ahtapot ve lahana turşusuna rağbet gösterdiğini belirtti.

 Hazar, erik ve çağla turşusuna Konya, Burdur, Isparta’dan hamile kadınların ilgisinin olduğunu ifade etti.

 “Ejder meyvesi turşu oldu”

 Hazar, son dönemde popüler olan ve haziran aralık ayları arasında yetişen ejder meyvesini de turşu koleksiyonuna ekledi.

 237 turşusunun ejder meyvesi olduğunu vurgulayan Hazar, “Bu meyvenin içeriğinde c vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum var, bağışıklığı yeniliyor. Vücut direncini artırıyor. Onunda turşusunu kurduk. Bu meyve belirli aralıklarla yetişiyor. O meyveyi bulamayanlar için bizde turşusu olacak. 15 gün içinde turşusunun olgunlaşmasını bekliyorum” diye konuştu.(İHA)ANTALYA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir