UA-38584763-46
SON DAKİKA
Rektör Prof. Dr. Özkan’dan Kadınlar Günü Mesajı
Vali Yazıcı’dan 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı
TDP Antalya İl Başkanı Arman Karadağ: Onlar hayatımızın en özel varlıkları
Başkan Esen, “Risk haritasında Antalya’ya mavi yakışır’
Kadınlar ATASEM kursları ile daha güçlü
Başkan Genç’ten anlamlı kutlama
OSB BAŞKANI: BAHAR’DAN TURİZME VE İHRACATA AŞI TALEBİ
ASSİM’de Kadın kooperatiflerine destek
Kepez’de KBT’de perde hazırlığı
Fatma Teyze’nin 62 yıllık çobanlık hikayesi
Başkan, Böcek’ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Tarımsal kalkınmanın anahtarı planlı ve sürdürülebilir bir üretim politikası
Paşanın Meleklerin’den Avrupa yolunda farklı galibiyet
Kepez Duacı’ya ASM müjdesi
Şehrimizin Üretimdeki Marka Değerini Arttıracağız
Baş tacı kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum
Keman Yıldızı Elif Eroğlu Polonya’da birincilik kazandı
Mavi Kelebekler’den haklı galibiyet
Atatürk’ün Antalya’ya gelişi anısına bisiklet turu
‘Atatürk Akdeniz Kıyısında’ Karma Sergi açıldı
ATATÜRK’ÜN ANTALYA’YA GELİŞİ TÖRENLE ANILDI
Türklük mücadelesinde bir nefer!
Başkan Böcek’ten güreşçilere ziyaret
ANTALYASPOR’DA GÖREV DAĞILIMI
Tarladan çatala kadar kontrollü gıda üretimi
Yüksekalan’ın çocukları mutlu
Antalya Şehir Hastanesi’nin yapımı başladı
Başkan Boztaş’tan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
Antalya kent mobilyası kimliği oluşturulacak
WHATSAPP’TAN GELEN KADINLAR GÜNÜ MESAJLARINA DİKKAT!
Antalya’nın zirvesinde Saklıkent sanatla renklendi
CHP’li Özer, Karacaören Barajı İhalesini Meclis’e Taşıdı
Başkan Böcek, Kadın Personelinin Kadınlar Günü’nü Kutladı
Bagevkariyer’den Kadın İstihdam Verileri
Atatürk Akdeniz Kıyısında Konseri şehitler nedeniyle iptal edildi
Vali Yazıcı, Ahmetler Camisinin Açılışını Gerçekleştirdi
65 YAŞ ÜSTÜ YASAĞI KALKTI…
Başkan Böcek’ten 6 Mart Mesajı
MANAVGAT BELEDİYESİ DENETİMLERE DEVAM EDİYOR
“TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ ÇİFTÇİYİ İCRA KAPILARINDA SÜRÜNDÜRÜYOR!”
814 Yıldır Vatan Antalya
Paşanın Melekleri, Hedefi Avrupa
HayatPark, tenis turnuvasına ev sahipliği yapıyor
MAVİ VATANIMIZI İLELEBET KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ
“VAR kimin için var?”
JANDARMADAN KADINLARA JEST
İYİ Partili Subaşı, Sağlık Bakanına sordu “Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri nasıl iş bulacak?”
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar, Günü etkinliği iptal edildi
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA ÖNEM VERMİYORUZ
“Taşa değer katanlar” 8-11 Haziran tarihleri arasında bir araya gelecek
Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 91’inci yıldönümünün kıvancını yaşıyoruz
Tütüncü’den geçlere övgü dolu sözler
Türkiye İstatistik Kurumu, 2020 yılına ilişkin “İstatistiklerle Kadın” araştırmasının sonuçları açıklandı
‘YANI BAŞINDA’ PROGRAMI
‘Pandemi kadınların iş yükünü arttırdı’
Kepez’de kademeli normalleşme denetimi
Karla kaplanan yollar açılıyor
Ispartalılar Platformu, ziyaretlerle güçleniyor
Kaymakam Özer’den Dinamik Denetim
Büyükşehir’den 8 Mart’ta kadın personele izin
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 19°C
Parçalı Bulutlu

PEYNİR ATÖLYESİ 50 BİN KİŞİYE ULAŞTI

PEYNİR ATÖLYESİ 50 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde online düzenlenen ve 1 aydır devam eden Peynir Atölyesi tamamlandı. Öğrencilerden akademisyenlere, ev hanımlarından iş insanlarına, güvenlik görevlisinden çobana kadar geniş bir kitlenin katıldığı Peynir Atölyesi 50 bin kişiye ulaştı. Peynir Atölyesinde son dersi veren TOBB Karaman Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ahsen Toktay, dünyanın en iyi 5 peyniri arasında sayılan Karaman Divle Obruk Peyniri’nin 40 ton üretildiğini ancak piyasada 500 ton satıldığını bildirirken, coğrafi işaretin önemini vurguladı.

Ücretsiz online yapılan ve 1 ay süren Peynir Atölyesi’nde antikçağdan günümüze peynirin yapımından bugünkü peynir varlığımıza, peynir çeşitlerinden peynir yapımına kadar çok sayıda bilgi paylaşıldı. Atölyeye Kıbrıs, İngiltere, Almanya, Singapur, Malta, Avusturya, Ürdün, Rusya, ABD, İsviçre’den katılımlar oldu. Peynir Atölyesi’nin son haftasında Süt Rüyası Kurucusu Öznur Apaydın Arıkan, şirden mayalı geleneksel salamura peyniri yapımını uygulamalı olarak anlattı.

ÜRETİLEN 40 TON SATILAN 500 TON

TOBB Karaman Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı ve Ala Dükkan kurucusu Ahsen Toktay, Karaman Divle Obruk peynirinin dünyadaki en iyi ilk 5 peynir arasında olduğunu bildirdi. Karaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2017 yılında Divle Obruk Peynirine coğrafi işaret belgesi aldığını belirten Toktay, “Divle Obruğumuzun kapasitesi 40 ton ama piyasada 500 ton peynir satılıyor. Coğrafi işaretin daha etkin kullanımı ve tüketicinin bilinçlenmesi konusunda daha çok çalışmamız lazım” dedi.

YERİN 38 METRE ALTINDAN GELEN LEZZET

Karaman Divle Obruk peynirinin yüzde 70 koyun ile yüzde 30 keçi sütünden elde edildiğini, özel tulumlarda Divle Obruğunda yerin 38 metre altında 6 ay 4 derecede bekletilerek olgunlaştırıldığını anlatan Toktay, “Lezzetini Ak Karaman ve Mor Karaman koyununun yağlı sütünden ve obruğun florasından alıyor. Yüzde 80 derece rutubet 4 derecede bekletilen peynir obruğun kendine has bakterisi ile besleniyor” dedi. Fransa’dan gelen bir gurubun Divle Obruk peyniri bakterisini kazıyarak Fransa’ya götürdüğünü ancak aynı ürünü elde edemediğini kaydeden Toktay, “Çünkü bu ürün tamamen bölgeye has floradan elde ediliyor” dedi.

PEYNİR FARKINDALIĞI ARTTI

ATB Başkanı Ali Çandır, pandemi döneminde tarımsal eğitimi sürdürebilmek amacıyla başlatılan uzaktan eğitim programının başarılı şekilde devam ettiğini belirtirken, “Peynir Atölyesinde bir ayda 50 bin kişiye ulaşmak büyük başarı. Eğitim veren tüm hocalarımıza, eğitmenlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 2019 yılında düzenledikleri Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te Anadolu’nun peynir zenginliğini bir araya getirdiklerini anımsatan Çandır, Divle Obruk Peynirinin de YÖREX’te büyük ilgi gördüğünü belirtti. Çandır, yaptıkları çalışmalarla yöresel ürünlerin farkındalığını ve ekonomiye kazandırılmasını sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan Karaca da eğitime katılanların yüzde 90’ının kendi peyniri yaptığını, eğitimler sayesinde coğrafi işaretli peynir tüketmeye yönelik farkındalık oluştuğunu bildirirken, katılımcıların yüzde 99’unun yeni eğitimlere katılmak istediğini belirttiğini söyledi.

Peynir Atölyesinin sonunda sınava tabi tutulan katılımcılar arasında başarılı olanlara belge verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir