UA-38584763-46
SON DAKİKA
Başkan Yılmaz, Amigo Ali Dayı’ya Geçmiş Olsun Ziyareti
ALTSO Başkanı Şahin’den Başkan Böcek’e Ziyaret
İki tekerlekli özgürlük!
Amarok’un tasarımcısı ASSİM’de
Tüketiciler Birliği’nden Başkan Uysal’a ziyaret
Irak Türklerinden KKTC Antalya Başkonsolosluğu’na ziyaret
Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Devir Teslim Töreni
Çevreci Komşu Kart’ı incelediler
ABD,PKK’YA KORUMAK İÇİN SURİYE’YE PATRİOT GETİRDİ.,S-400’LERİ NE YAPACAĞIMIZI SÖYLEYEMEZ
AESOB Başkanı, Dere’den Vali Ersin Yazıcı’ya Ziyaret
AK Parti kadrolarında büyük değişim!
Antalya Eğitim Sen, Eğitim ve Bilim Emekçilerine Aşı Hemen Yapılsın
Başkan Boztaş, turizme yönelik iyi haberler gelmeye başladı
Smart TV deneyimi
Şantiye Şefliği Tam Zamanlı Bir Görevdir, Birden Fazla Şantiyede Yapılamaz!
HAYVAN SEVGİSİ ENGELLERİ AŞACAK
Döşemealtı Belediyesi Esnaftan 6 ay kira almayacak
AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’E BAHAR ÖNAL’DAN TEPKİ
Tütüncü: “Kadının olmadığı siyaset eksiktir”
Muratpaşa’da ders zili yeniden çalıyor
Muhtarlar anlatıyor, Konyaaltı Belediyesi yapıyor
Antalya İçin Silikon Vadisi Hedefi Uzak Değil
AKP’NİN TALANI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR
KIZILAY’DAN JANDARMAYA ALTIN ÖDÜL
BAZ İSTASYONU AKÜLERİNİ ÇALDILAR
Kepez’den hayvanlara bir iyilik yatırımı daha
Doğa Ekonomiye İsyan Ediyor
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca Hastanesi Ek Bina İnşaatını İnceledi
Hıdırlık Kulesi’ndeki kazı Antalya’nın tarihine ışık tutuyor
Irak Türklerinden, Kıbrıslı kardeşlerine ziyaret
Türkiye İstatistik Kurumu, Evlenme ve Boşanma İstatistikleri, 2020
Akseki’de çiftçiye budama eğitimi verildi
Dijital dönüşüm!
BAŞKAN BAHAR, “ÜRETİM VE HİZMET SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA AŞILAMADA ÖNCELİK TANINMALI”
GELECEK NESİLLERE DAHA YEŞİL BİR ANTALYA BIRAKACAĞIZ
Olga’lı Muratpaşa İzmir deplasmanında
RUS TİCARET MÜMESSİLİNE DOMATES SİTEMİ
Yüzmede 66 madalya
Dünya Türk çikolatasına müptela oldu
TDP Genel Başkanı, Sarıgül Antalya’ya Geliyor
Ekmeğini kendi yapmak isteyenlere süper fırsat!
CHP’li Arı, ‘Siyaset Üstü Bakılması Gereken Meseleler’
Nasreddin Hoca Parkı’nda Yangın izleri silindi
Tütüncü: “Bizlerden daha çok yaşayacak eserler üretiyoruz”
Kent Konseyi’nden Kamuoyuna Duyuru
Başkan Böcek, e İNGEV’den iki ödül
ALANYA’DA PRESTİJ KAZANDIRAN YATIRIMLARA DEVAM!
Tapılması gereken coğrafya: Antalya!..
Antalya edebiyatçılara iyi geliyor
ATSO Başkanı Çetin,“20 Gün Seferberlik İlan Edelim”
Manavgat’a 4 milyon Avro’luk kanalizasyon yatırımı
Ak Parti Antalya Milletvekili, Uslu’dan Batı Antalya Turu
Büyükşehir’den Kumluca’da alt yapı çalışması
Memur-Sen, 28 Şubat’ın İzleri Silinmeli
ASSİM’den dünyaya açılıyor
Büyükşehir Belediyesi çiftçi için adaçayı fidesi üretiyor
ATB ŞUBAT MECLİSİ TOPLANDI
Türkiye İstatistik Kurumu, Yapı izin istatistikleri açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu, Turizm gelirleri 2020’de yüzde 65 düştü
Borç yapılandırmasının bozulmaması için ilk taksit ödemesinin 1 Mart’a kadar yapılması gerekiyor
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 19°C
Az Bulutlu

ABD’ye zeytinyağı ihracatında yüzde 30 artış

ABD’ye zeytinyağı ihracatında yüzde 30 artış

Akdeniz’den dünyaya yayılan, uzun ve sağlıklı bir yaşamın iksiri zeytinyağı, ABD gıda sektöründeki öncü ithalatçılara, otel ve restoranların satın alma direktörlerine Hibrit Tadım etkinliğiyle tanıtıldı.

2020-21 sezonunda 33,5 milyon dolarlık tutarla ABD, Türkiye’nin zeytinyağı ihracatında yüzde 30’luk pay ile açık ara birinci ülke oldu. ABD’ye zeytinyağı ihracatımız 2020-21 sezonunun ilk çeyreğinde de yüzde 30’luk artışla 15 milyon dolara tırmandı.

Ege İhracatçı Birlikleri, Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü Turquality Projesi kapsamında ABD pazarında Türk lezzetlerinin tanıtım atağını Türk zeytinyağı ile sürdürdü.

Türk zeytinyağı, özellikle Covid-19 virüsüne karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oynadığı önemli rol sebebiyle dikkatleri üzerine çekti.

UNLV (University of Nevada-Las Vegas / Las Vegas Üniversitesi) ve Caesars Entertainment ortaklığında kurulan yenilikçi turizm teknolojileri ve mutfak laboratuvarı bulunan Black Fire İnovasyon Merkezi’nin mutfak etkinlik alanında tadım ve tanıtım etkinliği gerçekleştirilen Türk Zeytin ve Zeytinyağları katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin yıllık 400 bin tona ulaşan zeytinyağı tüketiminin, 391 bin tonluk büyük dilimini ithalatla karşılağı bilgisini veren Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, hedeflerinin bu pazardan daha fazla pay almak olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin zeytinyağı ihracatının yüzde 30’u ABD’ye gidiyor

Türkiye’nin zeytinyağı ihracatında ABD’nin 15 bin 265 ton karşılığı 33,5 milyon dolarlık tutarla açık ara birinci ülke olduğuna işaret eden Er, “ABD, 2020-21 sezonunda Türk zeytinyağı sektörünün ihracatında yüzde 30’luk paya ulaştı. İlk 3 ayını geride bıraktığımız 2020-21 sezonunda ABD’ye yaptığımız zeytinyağı ihracatı ise yüzde 30’luk artışla 11,4 milyon dolardan 15 milyon dolara yükseldi. Türkiye, zeytinyağı rekoltesinde önümüzdeki 5 yıllık süreçte 650 bin tonluk rekolteye ulaşmayı hedefliyor. Bu rekolteye ulaştığımızda yıllık 400 bin ton ihracat yapabilecek konuma yükselmemiz gerekiyor. Dünya genelinde zeytinyağı ihracatında en hızlı genişleme sağlayabileceğimiz birkaç ülkeden biri ABD. Bugünden önümüzdeki yıllar için çalışıyoruz, bu çabaların meyvelerini o zaman toplayacağız” diye konuştu.

Zeytin ağacının ana yurdunun Anadolu toprakları olduğunu söyleyen Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Levent Bilginoğulları, Türkiye’nin 120’den fazla ülkeye  zeytinyağı ihraç ettiği bilgisini verdi. Bilginoğulları, “Her biri kendine özgü tad ve karakteristiğe sahip 90’ın üzerindeki çeşidi ile Türk zeytini tüm damak zevklerine hitap ediyor. Bu da Türk zeytinyağının farklı mutfak zevklerine kolay uyum sağladığını gösteriyor. Türkiye öte yandan, dünyanın en büyük ikinci sofralık zeytin üreticisi” şeklinde konuştu.

Amerika Aşçılar Federasyonu ACF (American Culinary Federation) Las Vegas Bölümü YK üyesi Lucio Arancibia (CEC AAC), Mutfak Bölümü Eğitmeni Mark Sandoval, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Joseph Lemanın yanı sıra Las Vegas otellerinin yönetici şefleri, satın alma direktörleri ve çevrim içi katılımcılardan oluşan tadım etkinliğinde Las Vegas’ın en prestijli otellerinde yönetici şeflik görevlerinin yanı sıra Uluslararası Aşçılık Okulu Direktörlüğü görevi de yapmış olan Şef Michelle Vietmeier, ABD’li tüketicilerin damak zevkine ve önemli bir sağlık trendi olan Akdeniz diyetine uygun bir menü hazırladı.

Şef Michelle; “Tereyağı yerine zeytinyağı tercih edin”

Sağlıklı bir beslenmenin Akdeniz ürünlerinden geçtiğinin altını çizen Şef Michelle, sağlıklı aile menüleri hazırlamak isteyen şeflere Türk zeytin ve zeytinyağı kullanmalarını tavsiye etti. Kullanılan zeytinyağı çeşidine göre farklı farklı çeşniler elde edilebileceğini vurgulayan ünlü şef, tereyağı yerine zeytinyağı tercih edilmesinin faydalarını belirtti.

Şef Lucio Arancibia; “Saç kremi yerine zeytinyağı kullanırdık”

2005 – 2007 yılları arasında Beyaz Saray Konuk Şefliği yapmış olan Şef Lucio Arancibia, Arjantin’de küçük bir çiftlikte geçen çocukluğu boyunca, zeytinyağını hem beslenme hem de cilt sağlığı için kullandıklarından bahsetti. Sağlıklı ürünlere karşı tüketici eğilimlerinin de son yıllarda arttığını belirten Şef Lucio, zeytinyağının kolesterolü düzenleyici etkisinden ve yaşlanmayı geciktiren antioksidanlar bakımından zenginliğinden bahsetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir