enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
15,9523
EURO
16,7985
ALTIN
932,75
BIST
2.402,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Öz Bizim Temizlik Şirketi
A1 Teknoloji / Redpos Yazılım Ltd.Şti.

Uysal, “ihtiyacımız planlama”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’nın gastronomi destinasyonu olması için gerekli stratejiler çalıştayında, “Kentimiz için gastronomi alanında ihtiyacımız olan kapsamlı, toplam gastronomi gelişim projesi hazırlamak” dedi.

Başkan Uysal, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) tarafından Akra Barut Otel’de düzenlenen Antalya’nın gastronomi destinasyonu olması için gerekli stratejiler çalıştayına katıldı.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, ATSO Başkanı Davut Çetin’in de katıldığı çalıştayda Başkan Uysal, ‘Yerel Yönetimlerin Antalya Gastronomisine Bakış Açıları ve Katkıları’ başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı. Oturumun moderatörlüğünü kent kültür ve gastronomi yazarı Emin Altıner’in yaparken Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de aynı oturumda konuşmacı olarak yer aldı.

PARÇA ÇORBASI İÇİN TESCİL

Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri birçok etkinlikte gastronominin bir başlık olarak yer aldığını söyledi. 29 Mayıs – 5 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 6’ncı Yöreler Renkler Festivali’nin gastronomi ağırlıklı olduğunu, Kaleiçi Old Town Festivali içinde gastronominin önemli bir yer tuttuğunu aktaran Başkan Uysal, bu çerçevede Antalya usulü paça çorbası için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvurusunda bulunduklarını söyledi.

SAHİCİLİK VURGUSU

Başvurunun kısa sürede sonuçlanmasını beklediklerini aktaran Başkan Uysal, “Ancak gastronomi alanında ihtiyacımız olan kapsamlı, toplam gastronomi gelişim projesi hazırlamak” dedi. Hazırlanacak projenin de uygulanabilir olması gerektiğinin altını çizen Başkan Uysal, bunun sadece turist çekmek ya da kısa sürede daha fazla para kazanmak gibi beklentilerle değil “Bu şehrin gastronomisi nedir?” sorusu etrafında şekillenmesi gerektiğine dikkat çekti.

‘BİZ HAZIRIZ’

“Biz kendimiz bunu tamamladığımızda, kendimiz için yaptığımızda başkalarının da dikkatini çekecek” diyen Uysal, eser ortaya çıkınca seyahat acentelerinin, turizmcilerin bunu işe dönüştürmek isteyeceğinin altını çizdi. Ama şu aşamada öncelikli olanının işin kendisini bir inşa etmek olduğunu belirten Başkan Uysal, “Uygulamada bize ne düşürse katkı sağlamaya hazırız. Yerel yönetimler zaten şehrin emrindedir” dedi.

Oturumun ardından AGYİD Başkanı Zeki Özen, Başkan Uysal’a plaket takdim etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.