ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri





















ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri

Antalya Patara Antik Kenti’nde Kazılar Başladı

Antalya Patara Antik Kenti’nde Kazılar Başladı
Yayınlama: 12.07.2017
615
A+
A-

(özel)PATARA ANTİK KENTİ’NDE KAZILAR BAŞLADIANTALYA’nın Kaş İlçesi’ndeki Likya Birliği’nin yönetim merkezi Patara Antik Kenti’nde yaz dönemi kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

(özel)PATARA ANTİK KENTİ’NDE KAZILAR BAŞLADI

ANTALYA’nın Kaş İlçesi’ndeki  Likya Birliği‘nin yönetim merkezi Patara Antik Kenti’nde yaz dönemi kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Likya Birliği’nin en önemli 5 kentinden biri ve başkenti, dünyanın ilk demokratik meclis binasının bulunduğu Patara Antik Kenti’ndeki kazı ve restorasyon çalışmaları kasım ayına kadar sürecek. Tarihi M.Ö. 2’nci yüzyıla kadar dayanan ve 29 yıldır süren kazılar,  Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  ArkeolojiBölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Havva İşkan Işık başkanlığında yürütülecek. Kazı ekibinde  Türkiye‘den  Akdeniz,  Trakya,  Adnan Menderes, Sütçü İmam,  Antalya Bilim,  Süleyman Demirel,  Mimar Sinan, Gazi,  Şeyh Edebali,  Korkut Ataüniversiteleri ile  Almanya‘nın Mainz Üniversitesi’nden 15 bilim insanı, 20 arkeoloji öğrencisi ile 35 işçi yer alıyor.

Bu yılki kazılar, Patara Antik Kenti’nin erken yerleşim alanı olan  Tepecik‘te, Neron Hamamı’nda ve erken Bizans dönemine ait Şehir Bazilikasında (kilisesinde) yürütülecek. Kazılar kapsamında Neron Hamamı önünde yıkılan sur taşları numaralandırılarak restorasyona hazır hale getirilecek. Kazılarda ayrıca,  Almanya‘nın Mainz Üniversitesi ve  Bilecik  Şeyh Edebali Üniversitesi’nden gelen bilim adamları tarafından Antik Patara Limanı’nda sondaj çalışmaları yapılacak.

Bunun yanında çeşitli üniversitelerden bilim insanları kazılar boyunca Bizans sanatı, epigrafi, jeoloji, jeodezi, jeofizik, nümizmatik, protohistorya dallarında araştırmalar yapacak.

Kazı çalışmaları hakkında bilgi veren  Antalya  Bilim Üniversitesi‘nden öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa  Koçak, antik kentteki kazıların 29 yıldır devam ettiğini söyledi. Prof. Dr.  Koçak, kasım ayına kadar sürecek çalışmalar kapsamında restorasyon işleri de yapacaklarını kaydetti.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.