ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri





















ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri

Ayakkabı bağcıkları – Mustafa Kazım Aydın yazıları

Yayınlama: 13.12.2022
226
A+
A-

2022’yi yoğun siyasi tartışmalar içinde uğurluyoruz. Yılın son ayına, altılı masanın anayasa protokolünün, bütçe tartışmaları ve milletvekilinin komaya sokulduğu TMM’deki şiddetin, CHP’nin ‘‘İkinci Yüzyıla Çağrı: Vizyon Belgesi’’ toplantısının yankıları içinde girdik.

Her biri enine boyuna ele alınıp tartışılması gereken konular.

Ancak ülke, yoğun fermantasyonla fokur fokur kaynayan bataklık gibi, çürüme vakalarından arınamadığı için sağlıklı değerlendirmeler yapmaya fırsat kalmıyor. Bu yüzden temel konular, trol ordusunun laga lugalarıyla kaynayıp gidiyor.

Maalesef bir kez daha aynı döngüye girdik. Trol ordusu, CHP’nin ‘‘Vizyon Belgesi’’ni önemsizleştirmeye çalışırken, bir tarikat elebaşının 6 yaşındaki kız çocuğunu 29 yaşındaki müridiyle evlendirdiği iddiası gündeme geldi.

Konu, haklı olarak baş köşeye yerleşti; insanlığın ulaştığı olumlu, yüce değerleri savunanlar ‘‘adalet’’ diye haykırıyor. Tek kaygıları saltanatlarının devamı olanlar ise insanlığın bu aşağılık, kepaze yüzüne açıktan tavır almak yerine dilsiz şeytanı oynuyor, ‘‘dini inanca itham’’ diyerek örtülü şekilde yandaş oluyor.

Oysa, her bir çocuğu güvende olmayan toplumlarda hangi inançtan, nasıl bir ithamdan bahsedilebilir?

CHP toplantısı ve trol yorumlarına dönersek…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun hastanede serum verilip iğne yapıldıktan sonra toplantıya geldiği açıklandığı halde, gözü kapalı bir görüntüsü üzerinden, ‘‘CHP’nin Vizyonu Selvi Kılıçdaroğlu’nu uyuklattı’’ diye yazabilme yüceliğini(!) gösterdiler.

Kemal Kılıçdaroğlu’na da danışman kadrosunda yer aldığı açıklanan Jeremy Rifkin ve Daron Acemoğlu üzerinden saldırdılar.

Jeremy Rifkin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘‘Endüstriyel Dönüşüm Başdanışmanı’’ olarak tanıtıldı. Kendisi ‘‘küresel ekonomik kriz, enerji güvenliği ve iklim değişikliğinin zorluğunu ele alan uzun vadeli ekonomik sürdürülebilirlik planı olan ‘Üçüncü Sanayi Devrimi’nin baş mimarıdır. Küresel ısınma ve çevre kirlenmesi ile mücadele eden çevreci bir düşünürdür.’’

‘‘Üçüncü Sanayi Devrimi’’, 2007’de Avrupa Parlamentosu tarafından resmen desteklendi ve Avrupa Birliği’nin 2050 yılına kadar Avrupa kıtasında iklim nötr hale getirme yolundaki iradesini ortaya koyan, adım adım da uygulanmaya başlanan Yeşil Mutabakat (Green Deal) için önemli basamak oldu.

Trol cephesinde ise Rifkin için ‘‘Teknolojiye, iklim krizine vb. atıfla bol keseden vaat dağıtıyor. Türkiye’ye dair neredeyse hiçbir fikri yok’’ diye yazıldı. Endüstriyel dönüşüm ile köşe dönmeyi ayırma yetisinden uzak olanlara ağır gelmiş olmalı.

Daron Acemoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ekonomi kurmaylarından. 1993’ten beri Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) akademisyen olarak çalışıyor. 2000 yılında ekonomi profesörü unvanını kazandı. Siyasal ekonomiekonomik kalkınmaekonomik büyümegelir ve ücret dengesi eşitsizliği, çalışma ekonomisi, iktisat teorisi ve beşeri sermaye ve eğitim konularında çalışmalar yapıyor. Siyaset bilimci James A. Robinson’la birlikte yazdığı ‘‘Diktatörlük ve Demokrasinin Ekonomik Kökenleri’’ (2006) ve ‘‘Ulusların Düşüşü: Güç, Refah ve Yoksulluğun Kökenleri’’ (2012) adlı eserleri çok sayıda ödüle değer görüldü. Prof. Acemoğlu, araştırmaları en çok alıntılanan dünyanın ilk 10 ekonomist arasında.

Troller, böylesine başarılı akademik kariyerine rağmen, Daron Acemoğlu’na etnik kökeni ve Fethullah Gülen üzerinden yürümeye çalıştı. En güzel yanıtı, Prof. Özgür Demirtaş verdi: ‘‘Ayakkabısının bağcığı olamazsınız…’’

Bağcık olamayacakları doğru, olsa olsa balçık olup bulaşmaya çalışırlar.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.