ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri





















ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri

Caza evine girenler %10 artmış

Yayınlama: 02.11.2020
Düzenleme: 02.08.2021 13:37
352
A+
A-

Bildiğiniz gibi, TUİK, zaman zaman çok değişik konularda istatistiki açıklamalar yaparak kamuoyunu bilgilendirir.Geçtiğimi gün Ceza İnfaz Kurumu ile yapılan açıklama, çok şey ifade ediyor.

Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, Ceza infaz kurumuna 1 Ocak-31 Aralık 2019 tarihleri arasında giren hükümlülerin %96,1’ini erkekler, %3,9’unu ise kadınlar oluşturmuş.

Türkiye’de yüz bin kişi başına düşen ceza infaz kurumundaki kişi sayısı 2010 yılında 163 iken, 2019 yılında 351’e ulaşmış. Sevindirici bir durum ise, 12-17 yaş gurubu çocuklarda suç işleme oranında düşüş olmuş.

ceza infaz kurumuna 1 Ocak-31 Aralık 2019 tarihleri arasında giren hükümlülerin %15,2’si hırsızlık, %12,4’ü yaralama, %7,0’ı uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, %5,4’ü İcra İflas Kanunu’na muhalefet ve %3,4’ü ise öldürme suçu işlemiş.

Eğitim durumu ve işlenen suç sırasına göre, okuryazar olup bir okul bitirmeyenler %29,7, okuma yazma bilmeyenler %24,1,  ortaokul ve dengi meslek okulu mezunları %21,2 ve ilköğretim mezunların %15,6 ile hırsızlık suçu; lise veya dengi okul mezunlarında %13,5, ilkokul mezunlarında %13,0 ve yükseköğretim mezunlarında %8,1 ile yaralama suçu işlemişler. işlenen suça göre değerlendirildiğinde hırsızlık suçu işleyenlerin %42,0’ı ortaokul ve dengi meslek okulu mezunu, %20,1’i ilköğretim,  %14,7’si lise veya dengi okul mezunu. Yaralama suçu işleyenlerin ise %27,6’sı ortaokul ve dengi meslek okulu mezunu, %24,7’si lise ve dengi meslek okulu, %23,5’i ilköğretim mezunu kişilerden oluşmuş. Cinsel suçları işleyenlerin %30,7’si ortaokul ve dengi meslek okulu, %23,5’i lise ve dengi meslek okulu, %19,5’i ilköğretim mezunu hükümlülerden oluşmuş.

Yükseköğretim mezunları ise % 8.1 ile yaralama suçu işlemiş.

Bu veri tablosunu incelediğimizde, eğitimin ne derece önemli olduğunu anlıyoruz. Eğitim değince sadece okullarda verilen eğitim olmamalı. Aileden başlayarak, spor salonundaki antrenörlerden mahalledeki komşulara kadar, çocuklarımıza ve gençlere çeşitli telkin ve nasihatler verilmeli. Ahilik geleneğimizin bir parçası olan dürüstlük, esnafımız tarafından çıraklara da telkin edilmeli.

Türk örf ve adetlerinde gücünü devam ettiren aile bağları,bu konuda bizim milletimizin en büyük avantajıdır.

Eğitimle kalın, hoşça kalın

Cengiz Savaşeri

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.