İyi Partiden ilk aday

Antalya’nın tanınmış veteriner hekimlerinden Barış Ayan, İyi Parti il başkanlığında Muratpaşa ilçe başkan adaylığını açıkladı.
İl başkanı Yavuz Temizer’in, il teşkilat başkanı Neşe Toker’in, il sekreteri Yusuf Vermez’in, Muratpaşa ilçe başkanı Mustafa Gönenç’in, divan üyesi Enver Gülgen’in, kadınkolları il başkanlığını açıklayan Ezel Amioğlu’nun, Muratpaşa kadın kolları başkanı Dilek Aydın ve çok sayıda partililer ile Barış Ayan’ı destekleyen sevenlerinin katılımıyla yapılan törene basın mensupları da ilgi gösterdi.
Taşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcısı Neşe Toker, ilçe teşkilatlarının özveriyle çalışıp üye kayıtları yaptıklarını ve üye kayıt kotalarını dolduran ilçelerin kongre yapabilecek duruma geldiğini izah eden açılış konuşmasında, kendisi gibi hekim olan Barış Ayan’ın ilçee başkanlığına aday olasını memnuniyetle karşıladığını belirtti. Adaylıklar konusunda, “ Bir ilk olarak Barış Ayan beyin adaylığını önemli buluyorum ve kendisini kutluyorum, temennim odur ki, bütün ilçelerimizde adaylarımız olsun ve demokrasi şenliği yaşayalım” dedi ve sözü Muratpaşa ilçe başkanı Mustafa Gönenç’e bıraktı.
Mustafa Gönenç; “emekli oluyorum”
Uzun yıllar Antalya siyasetinde çeşitli kademelerde görevleri olduğunu, meslek odalarında ve STK larda çalışmalarının olduğunu belirterek “ 20 aydır İyi Parti Muratpaşa ilçe baaşkanı olarak görev yaptım, beni destekleyen herkese başta desteklerini sürdüren basın mensubu arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” şeklindeki cümlesiyle başladığı konuşmasında, “insanlar oy verecekleri partiyi söylemeye çekindiği günlerden bu günlere geldik. Bu günlerde yeni partiler kuruluyorsa bu İyi partinin cesurları sayesindedir. Muratpaşamızda aday olan arkadaşımı kutluyoru. Daha çok adayların çıkmasını diliyorum” dedi. Kendisinin aday olup olmayacağı doğrultusunda sorulan bir soruya, “ ben aday değilim, artık emekli olduğumu düşünüyorum, arkamıza dönüp baktığımızda, çok iyi yetişmiş bilgili aydın siyasetçiler var” dedi.
Muratpaşa Antalya’nın gözböbeği
Adaylık açıklamasında yanında olan il başkanına, teşkilat başkanına, Mustafa Gönenç’e ve divan üyeleri ile katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Kurulduğu günden beri iyi parti teşkilatının içinde olduğunu belirten aday Barış Ayan, Mustafa gönenç için “aday olmasa da biz onu bırakmayacağız, büyüğümüz olarak yanımızda isteriz” dedi. Muratpaşanın Antalya’nın gözböbeği bir ilçe olduğunu belirterek, kendisinin de bir Muratpaşalı olarak partilileriyle birlikte Muratpaşayı daha ileriye götürmeye azimli olduğunu söyledi. “ hedefimiz öncelikle genel başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak olacaktır” dedi. Kendisini kısaca tanıtan Barış Ayan, Üniversite dönemlerinde Ülkü Ocaklarında görev aldığını, 20 yıldır kendi iş yerinde veteriner hekim olarak çalıştığını ve genel başkan Meral Akşener’in başlattığı siyasi hareketin içinde olması gerektiğini düşünerek, önce Antalya il başkanlığında kurucu üye olarak bulunduğunu ve sonrasında Muratpaşa ilçe teşkilatında başkan yardımcısı olarak görev aldığını anlattı. “bayrağı teslim alırsam en iyi şekilde taşımak isterim, bizler gençliğimizde nasıl büyüklerimizi örnek aldıysak gençlere de öyle örnek olmak isterim ve zamanı geldiğinde bayrağı devir edip, ülkemiz için ve tabi partimiz için çalışmalarımı sürdüreceğim” dedi.
Taban siyaseti
Son olarak salona hitap eden il başkanı Yavuz Temizer, 3-3.5 aylık çalışmalarının sonucunu almanın gururunu yaşadıklarını, göreve başladığı gün Antalya’da aldıkları oyun % 10 nu olan 25.000 üyeye ulaşmayı hedeflediklerini izah ederek “bu hedefe doğru ilerliyoruz, arkadaşlarımız ciddi bir mücadele veriyorlar, şu an sahada olan, insanların gönlüne hitap eden tek parti İyi Parti. Biz iktidara yürüyoruz ve sayın genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmaya azimliyiz” cümlesiyle sürdürdüğü konuşmasında, ilçe kongresi için Muratpaşaya ilk aday olarak çıkan Barış Ayan’ı kutladı. “inşallah daha çok adaylar olur ve kardeşlik ruhuyla yarışılır ve o koltuğa bir kişi oturacaktır. Benim il başkanı olarak talebim, kim seçilirse seçilsin bütün arkadaşlarımın seçilenin etrafında olmasıdır” dedi.
Doğru işler yaptıklarını, yerel yönetimdeki tutumlarıyla bunu ortaya koyduklarına vurgu yaparak, “İyi Parti zor şartlarda kurulmuş, zorlu mücadelelerdeen geçmiş ve iktidara talip bir partidir, İyi Parti deemokrasiyi uygulayan bir partidir. Üye olmak isteyen herkese bütün kapılar açık, üye kotası dolduktan sonra mahallelere sandık koyacağız delegeler seçilecek ve seçilen delegeler ilçe başkanını ve il başkanını seçecek” dedi. “kim iyi partide biryere gelmek istiyorsa çalışacak, tabana inip taban siyaseti yapacak. Tüm ilçelerimizde çalışmalar devam ediyor. Ben bütün ilçe başkanlarıma, il yönetimindeki arkadaşlarıma ve meclis üyelerime teşekkür ediyorum” dedi ve “kim il başkanı ilçe başkanı olmak istiyorsa gelsin, kim milletvekili olmak isteyen artık Ankara’ya gidip genel merkezin kapısında beklemesin, Ankara’ya gideceğine Antalya’daki iyi partililen yanına gitsin” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Daha sonra başkanlar ve partililer adayları Barış Ayan ile birlikte el ele tutuşup objektiflere poz verdi.
Haber; Cengiz Savaşeri Foto:Hakki İşbecer