ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri





















ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri

KARDEŞ ŞEHİR DORMAGEN’DEN KEMER BELEDİYESİ’NE ZİYARET

KARDEŞ ŞEHİR DORMAGEN’DEN KEMER BELEDİYESİ’NE ZİYARET
Yayınlama: 24.09.2019
516
A+
A-

Kemer’in Almanya’daki kardeş şehri Dormagen’in Belediye Başkanı Erik Lierenfeld ve iş adamı Şeref Tıraş, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Başkan Necati Topaloğlu’na, Başkan Vekili İsmail Aka, Başkan Yardımcıları Emin Gül ve Gülsüm Bal, meclis üyeleri Ramazan Kal, Emrah Ayhan, Ferhan Fidan da eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Topaloğlu, kardeşlik ilişkilerine 2006’da Göynük Belediye Başkanlığı zamanında başladıklarını hatırlatarak, daha önce Dormagen’den iki belediye başkanı ile çalıştığını söyledi.

Dormagen Belediye Başkanı Lierenfeld’in Kemer’i ziyaretinin iki ülke arasındaki dostlukları daha fazla pekiştireceğini belirten Topaloğlu, “2014 yılında kanun gereği Göynük Belediyesi kapandı. Şimdi tekrar göreve gelince dostluğumuzu “yeşertmek” istedik. Ziyaretiniz bizi onurlandırdı. Biz de en kısa zamanda iade-i ziyaret yapmak isteriz. Bizim de en büyük amacımız iki ülke insanının birbirini daha iyi tanıması ve bazı önyargılardan uzaklaşmalarını sağlamak.” diye konuştu.

 Topaloğlu, daha sonra Başkan Lierenfeld’e Kemer’i anlattı.

Dormagen Belediye Başkanı Erik Lierenfeld ise Kemer’e gelmekten büyük keyif aldığını söyledi.

İkinci defa Türkiye’ye geldiğini ancak ilk defa Kemer’de bulunduğunu anlatan Lierenfeld, “İlk defa buradayım ama kısa zamanda gördüğüm şeylerden çok etkilendim. Bizim için Türkiye ile olan ilişkilerin devamlılığı çok önemli. Dormagen’de Almanlardan sonra en çok Türk’ler yaşıyor. İlişkilerimizi kuvvetlendirmek ve öğrenci değişimlerini yapmayı çok istiyoruz. Öğrenci değişimlerini ileride değiştirirsek çok mutlu olurum. Bu sayede Kemer’i daha fazla da tanıtma imkanı el ederiz. Hedefimizin iki ülke halkının dayanışması ve kaynaşması olması lazım.” dedi.

Lierenfeld, konuşmasının ardından z Topaloğlu’na Dormagen’in eski halini anlatan bir tablo hediye etti.

Topaloğlu, Başkan Lierenfeld ve beraberindekiler daha sonra Kemer’de kısa bir yürüyüş gerçekleştirdikten sonra Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç’ı ziyaret etti.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.