ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri





















ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri

Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, III. Çeyrek: Temmuz – Eylül, 2019

Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, III. Çeyrek: Temmuz – Eylül, 2019
Yayınlama: 12.11.2019
398
A+
A-

Toplam kırmızı et üretimi III. çeyrekte 443 014 ton olarak tahmin edildi

 Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği III. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %73,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %30,5 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 180 bin 759 ton olarak gerçekleşti.

 Sığır eti üretimi 398 bin 24 ton olarak tahmin edildi

 Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %77,9, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %29,8 oranında arttı.

 Koyun eti üretimi 34 bin 726 ton olarak tahmin edildi

 Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %13,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %21,7 oranında arttı.

 Kırmızı et üretim miktarı, 2018 – 2019

 Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 11 Şubat 2020’dir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.