ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri





















ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri

Kumluca’da yörük türkmen şenliği rüzgarı

Kumluca’da yörük türkmen şenliği rüzgarı
Yayınlama: 13.05.2022
300
A+
A-

Uluslararası boyutta olan dünyadaki Türklerin bir araya gelebildikleri Yörük Türkmen kültürünün yaşatıldığı bir yer olan Kumluca Belediyesi etkinlik programına hız kesmeden devam ediyor. Yörük çadırlarını kurup ve festival sonuna kadar sönmeyecek Yörük Ateşini yakarak şenliğe başlanmıştı.

Çadırlarda her akşam eğlenceler devam ediyor. Kumluca Gençlik Merkezi Orkestrası eşliğinde Mehmet Arıcan-Duygu Gülez çiftinin Kına Gecesini Yörük çadırlarında gerçekleştirildi.

Sultan Bacı Konseriyle türküler söylendi. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve eşi Nurgül Köleoğlu sanatçı Sultan Torun Bacı’ya çiçek takdim ettiler.

Yörük Çadırlarını ziyaret eden Başkan Köleoğlu Yörük Türkmen Kültürünün sergilendiği çadırlarda gelenek ve görenekleri tekrar yaşadı. Kıl çadırlarda yayık ayranı, pişi, keşkek, aşure, arabaşı, bey dağlarından getirilen karla yapılan karlama gibi geleneksel yemek ikramları yapıldı. İkramların yanı sıra geleneksel bakır kalaylama işlemlerini izleyen Başkan Köleoğlu, çadır sakinleri ve özellikle çocuklar ve yaşlılarla bol bol sohbet etti. Ziyaret edilen çadırlarda sazlar çalındı, türküler söylendi ve oyunlar oynandı.

İki senelik aranın ardından 14 Mayıs Cumartesi saat 14:00’te 41 mahallenin katılımıyla gerçekleşecek temsili Yörük Göçü etkinliği heyecanla bekleniyor.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.