SEA TO SKY PLAJ ETABI NEFESLERİ KESTİ

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışlarına katıldı.
Yarışların ilk gününde yapılan plaj etabını Güney Afrikalı Wade Young, 18 dakika 2 saniye 58 saliselik derecesiyle birinci tamamladı. İspanyol Mario Roman 18 dakika 59 saniye 70 saliselik derecesiyle ikinci, Çek David Cyprian ise 19 dakika 41 saniye 16 saliselik derecesiyle üçüncü oldu.
Yarışlara, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, meclis üyeleri, KEMK Başkanı Semih Özdemir, yerli ve yabancı misafirler ile vatandaşlar katıldı.
Kemer Belediyesi’nin destekleriyle Kemer Motosiklet Kulübü (KEMK) tarafından düzenlenen yarışlara bu yıl 25 ülkeden 260 sporcu katıldı.
Yarışların ilk gününde Kındılçeşme sahilinde plaj etabı yapıldı. Dünyanın en iyi sporcularının da katıldığı plaj etabında sporcular, kütüklerin üzerinden, kayaların arasından, kum tepelerinden, traktör lastiklerinin üzerlerinden geçerek dereceye girmeye çalıştı.
Sabah saatlerinde yağan yağmur nedeniyle ıslanan parkurda bazı sporcular zaman zaman zor anlar yaşadı, bazıları da düştü.
Kemer ve Antalya’ya tanıtım anlamında büyük katkı sağlayan yarışları izleyen yerli ve yabancı misafirler, sporcuları cep telefonlarıyla görüntüledi.
Yarış sonrası açıklama yapan Belediye Başkan Necati Topaloğlu, yarışların ilk gününde sporcuların performanslarının izleyicileri çok memnun ettiğini söyledi.
Topaloğlu, yarışa katılan 260 sporcunun 160’ın yabancı olması, Kemer bölgesinin tanıtımına katkı sağladığını belirterek, “Yarışan yabancı sporcular, Türkiye’yi görüp ülkelerinde burayı tanıtıyorlar. Çok güzel bir organizasyon. 3 gün daha devam edecek. Bundan sonraki yıllarda daha iyi nasıl yaparız diye çalışacağız. Gelen misafirlerimiz ailelerini de getirdiği için turizme de bir hareketlilik kazandırıyor. Seneye bu hareketlilik daha fazla olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
KEMK Başkanı Özdemir de organizasyona büyük destek veren Belediye Başkanı Topaloğlu’na teşekkür ederek, “Yağmur parkuru biraz zorlaştırdı ama daha keyifli oldu. Yarışlar sayesinde bölge tanıtımına büyük katkı yaptığımızı düşünüyoruz.” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek ve Başkan Topaloğlu, “Hayatıma kastım yok kaskım var” projesine destek amacıyla, alanda açılan standı da ziyaret etti.
Yarışlar, yarın saat 9.00’da Kesme Boğazı mevkisinden başlayacak olan orman etabıyla devam edecek.