ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri





















ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri

Antalya’da Trafik Denetimleri: 1 Haftada 73 Bin Aşkın Araç Kontrol Edildi

Antalya’da Trafik Denetimleri: 1 Haftada 73 Bin Aşkın Araç Kontrol Edildi
Yayınlama: 15.01.2026
Düzenleme: 15.01.2026 10:22
9
A+
A-

Antalya’da trafik güvenliğini artırmak amacıyla helikopter ve drone destekli denetimler gerçekleştirildi. 1 haftada 73 bin 260 araç ve sürücü kontrol edilirken, 17 bin 31 kişiye idari para cezası uygulandı.

Antalya genelinde trafik düzeni ve can güvenliğinin korunması amacıyla trafik ekipleri tarafından 1 haftalık yoğun denetim yapıldı. Denetimlerde helikopter ve drone teknolojisi aktif olarak kullanılarak sürücülerde algılanan yakalanma riski üst seviyede tutuldu.

Gerçekleştirilen uygulamalarda; yük taşıyan araçlardan motosikletlere, alkol kontrollerinden emniyet kemeri denetimlerine kadar geniş kapsamlı kontroller yapıldı. Bu kapsamda toplam 73.260 araç ve sürücü denetlendi.

Denetimlerde hız ihlali, kırmızı ışık ihlali, alkollü araç kullanımı, emniyet kemeri ve kask takmama, engelli park yerlerini ihlal gibi birçok kural ihlali tespit edildi. Yapılan tespitler sonucunda 17.031 araç ve sürücüsüne Trafik İdari Para Cezası uygulandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin kararlılıkla süreceğini, sürücülerin hem kendi can güvenlikleri hem de diğer yol kullanıcıları için trafik kurallarına uymalarının hayati önem taşıdığını vurguladı.

REKLAM ALANI