Adı değişti sorun değişmedi

Adı değişti sorun değişmedi
Yayınlama: 16.12.2020
323
A+
A-

Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, 4/C’den 4/B’ye geçen personel hakkında yaptığı açıklamada, 4/C statüsü garabetinin sona erdirildiğini, fakat 4/C’den kurtulan personelin sorunlarının tam olarak ortadan kaldırılmadığını ifade etti.

2018/11587 sayılı Sözleşmeli Personelin Çalıştırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararıyla geçici personelken sözleşmeli personel statüsüne geçenlerin hakları kısıtlanarak ve imkânları sınırlanarak anayasal hakları budanmış ve 4/B’li personel statüsü üretilmişti.

Başkan Hisarkaya, “Haksızlığı bitirme ısrarı ve hakkı inşa kararlılığından beslenen sendikal mücadeleyle; 4-C statüsü garabetini sona erdirdik. 696 sayılı KHK ile 657 sayılı Kanunun 4/C maddesi yürürlükten kaldırıldı. Fakat 4-C’den kurtulan personelin sorunları tam olarak ortadan kaldırılmadı. Sistemi 4/C’den, arkadaşlarımızı 4/C’lilikten kurtardık. Fakat ‘mevzuat’ ve ‘kamu yönetimi’, arkadaşlarımızı ‘üvey kamu görevlisi’ olarak görmekten kurtulamadı. Biz, 657’nin üveyi statüsüne son verdik, mevzuat ve bürokrasi ise el birliğiyle 4/B statüsünün üveyi haline getirdi” şeklinde konuştu.

4-C’den kurtulan personelin, 4/B’den de kurtulup kadrolu olması gerektiğinin altını çizen Ünal Hisarkaya, 4/C’li personelin, kadroya kavuşuncaya kadar, mevcut sözleşmeli personel mevzuatından ve haklarından eksiksiz yararlanması gerektiğini ifade ederek, “Bu kapsamda, yer değiştirme hakkına sahip olmalı, emsalleri gibi ek ödeme almalılar. Unvan sınırlamasından ve emekli olma dayatmasından kurtarılmalılar” dedi. 4/C’den 4/B’ye geçenlerin yaşadığı sorunu “sözleşmeli personel statüsüne kısmi geçiş” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya son olarak, bu sonucu doğuran mevzuat ya da uygulama hatalarının bir an önce giderilmesi, tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi gerektiğini açıkladı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.