AKDENİZ-PA Heyetinden Tarım Bakanına Ziyaret

AKDENİZ-PA Heyetinden Tarım Bakanına Ziyaret
Yayınlama: 22.04.2022
272
A+
A-

TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Heyeti Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’ yi ziyaret etti.

TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Heyeti Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’ yi ziyaret etti. TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Atay Uslu ve komisyon üyeleri Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’ yi ziyaret ederek Bakanlığın sürdürdüğü Ağaçlandırma Çalışmalarından dolayı Akdeniz-PA tarafından verilen 2022 Başarılı Kurum ödülü süreci hakkında bilgi verdiler.

AKDENİZ-PA’ NIN EN BAŞARILI KURUM ÖDÜLÜ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA

Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı Antalya Milletvekili Atay Uslu ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci’ yi ziyaret ederek Bakanlığın sürdürdüğü Ağaçlandırma Çalışmalarına Akdeniz-PA tarafından verilen 2022 Başarılı Kurum ödülü süreci hakkında bilgi verdik.Akdeniz-PA Türk Delegasyonu Başkanlığı olarak 2021 yılı için Ağaçlandırma çalışmalarındaki başarısından dolayı Tarım ve Orman Bakanlığımızı  (Orman Genel Müdürlüğü)  kurum olarak başarı ödülüne aday gösterdik.   Akdeniz-PA ilgili kurullarınca bir yıl içinde  600 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturan Tarım ve Orman Bakanlığımız  (Orman Genel Müdürlüğü)  2022 Akdeniz-PA başarılı kurum ödülüne layık görüldü. Bakanlığımızı, Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarımızı kutluyoruz. Türkiye’nin eserleri ve projeleri uluslararası platformlarda, dünyada takdir görüyor.

FİDE DESTEĞİ ÜRETİM PLANLAMASI İÇİN ÖNEMLİ

Tarım ve Orman Bakanımız ile ayrıca tarımı ve Antalyamızın üretimini konuştuk. Çiftçiye verilebilecek destekler açısından fide desteği konusunda görüşlerimizi ilettik. Bu anlamda verilecek fide desteğinin hem üretime ve çiftçiye önemli bir katkı olacağını, hemde üretim planlaması için önemli bir mekanizma olacağını ifade ettik. Tohum atma tarihinden önce başlatılacak bir  fide desteği başvurusu ile 6-7 ay önceden çiftçinin hangi üründen  ne kadar üreteceğini tespit etmek de mümkün olacak. Ürün planlama, örtü altında rekolte tespiti için önemli bir enstrüman olarak da kullanılabilecek fide desteği konusunda Sayın Bakanımızdan destek talep ettik.   Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişci’ ye Tarım Şehri Antalya’ya vermiş olduğu destekler için, çalışmalara hızlı ve heyecanlı bir şekilde başlamaları, kısa sürede tarım alanında pozitif bir hava estirmeleri dolayisiyla  çiftçimiz adına teşekkürlerimizi sunduk. “ Atay Uslu ziyareti, Akdeniz-PA üyeleri Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ve Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik ile birlikte gerçekleştirdiler.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.