ANTALYA’ ve KIŞ TURİZMİ

Yayınlama: 12.12.2021
1.701
A+
A-

Yazar; Hakki İŞBECER Olumsuzlukların yaşandığı bu günlerde, özellikle Antalya Turizmine bel bağlamış kişi ve kuruluşlar, şimdiden turizmin geleceğine çareler aramaya başladılar.

Dünya’da yaşanan  Korona Virüs dalgası ve ülkemizde yaşanan ekonomik krizin getirileri kişi ve kuruluşlar iyiden iyiye krize sürüklemeye başladı.

Bergama Kralı İkinci Attalos tabii güzellikleri çok zengin olan bu bölgede bir şehir kurulmasını istemiş ve kurulan bu şehre “Antalela” ismini vermiştir. Türkler bölgeyi fethedince, şehrin ismini Antalya olarak değiştirildi ve günümüze kadar bu isimle geldi

Kral Attalos bile bu şehre bu kadar önem verdiyse, ilgililer ve bizle Antalya’nın kıymetini biliyor muyuz acaba, bu şehrin imkanlarından ve Allahın bizlere nasip ettiği nimetlerinden yeterince faydalanabiliyor muyuz acaba.?

Türkiye turizminin başkenti olan Antalya, dört mevsim de canlılığını koruyan ve çok sayıda turizm işletmesini uhtesinde bulunduran bir ilimiz, bizler farkında olmasak da artık bunun böyle olduğunu dünya biliyor. Antalya’da kültür turizmi başta olmak üzere deniz, spor, sağlık, kış, kongre, yayla, mağara, kamp ve inanç turizmini içinde bulunduran bir şehrimiz.

Şimdi soruyorum sizlere, “Dünya üstünde böyle bir şehir var mı acaba.?”

Antalya’da kültür turizminin ağırlıklı olarak yapılacağı yerler kıyı şeridinin çeşitli yerleridir. Bu bölgede Kaleiçi, tarihi yapılar, tarihi cami ve kiliseler bulunmaktadır. Antalya’da deniz turizmi de yine kıyı şeridi boyunca yapılmaktadır. Bu bölgede kıyı turizmiyle beraber deniz turları da yapılabilmektedir. Deniz turizminin en bilinen noktaları Kleopatra, Konyaaltı ve Lara plajlarıdır.

Bütün bunların yanı sıra, Spor turizmi bakımından Antalya popüler sporlara ev sahipliği yapan bir ilimiz. Başta futbol, tenis ve golf olmak üzere her yıl yüzlerce sporcu ve takım Antalya’yı tercih etmektedir. Antalya, bu sporların tesislerine sahip olduğu gibi sporculara ve yetkililerine verilen seminerlere de ev sahipliği yapmaktadır. Antalya her zaman, judo, halter, eskrim, voleybol, badminton ve benzeri pek çok alanda 39’u uluslararası, 66’sı ulusal, 27’si milli takım kampı ve 45’i kurs ve seminer olmak üzere toplam 177 etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Antalya 2003-2008 yılları arasında Dünya Ralli Şampiyonası’na ev sahipliği yapmıştır.

Antalya yaz turizmiyle öne çıksa da kış turizminde de ülkenin önde gelen illerindendir. Antalya’daki Saklıkent Kayak Merkezi kenti kış turizminde önde tutan tesislerdir.

Kongre turizmi bakımından Antalya ulaşımın kolaylığı ve ulaşım imkânlarının çeşitliliği pek çok turizm ve dinlenme imkânı sunması ve toplamda 106.000 koltuğu aşan bir kapasitesi ile dünyanın her tarafından gelecek konuklar için önemli toplantıların yapılabileceği olanağa da sahiptir.

Ben bu yazımda, siz değerli okurlarıma Antalya’yı tanıtmak istemedim, zaten sizler bu şehri tanıyan ve bilen kişilersiniz. Benim amacım yıllarca Antalya’da yaşayıp da, Antalya’yı yeteri kadar tanımayan kabuğunun dışına henüz çıkamamış kişilere bir mesaj niteliğindedir.

Şunu unutmayalım ki, Dünya Antalya’yı bizlerden çok daha iyi tanıyor ve biliyor.

Hoşça kalın.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.