Antalya’mızın tarımdaki liderliği gelişerek devam edecek

Antalya’mızın tarımdaki liderliği gelişerek devam edecek
Yayınlama: 12.05.2022
174
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, Finikede bu yıl 25incisi düzenlenen ve Türkiyenin ilk tarım fuarı olma özelliği taşıyan Hasyurt Tarım Fuarı’na katıldı. Fuara katılan sektör temsilcileriyle sohbet edip sektörle ilgili bilgi alan Vali Yazıcı; “Önümüzdeki sene için sektör temsilcilerinde olumlu bir görüş mevcut. Şuna kimsenin şüphesi olmasın ki; Antalyamızın tarımdaki liderliği gelişerek devam edecek.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ilk tarım fuarı ‘Hasyurt Tarım Fuarı’, Finike’de düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. 11-14 Mayıs tarihleri arasında “Eski Yerinde Yeni Yüzüyle” mottosuyla 25’incisi düzenlenen fuara Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve sektör temsilcileri katıldı.

Çiftçiler, ziraat mühendisleri, komisyoncular, danışmanlar, toptancılar, meslek odaları ve daha pek çok kesimden tarım paydaşlarının buluşacağı fuarda üreticinin sorunları görüşülerek çözüm önerileri gündeme getirilecek. Fuar ayrıca bölge çiftçisini tedarikçiyle ve alıcılarla buluşturacak.

Fuar, Üreticiler Ve Bayiler Arasında Yeni İş Birliği Sağlayacak

Fuarın Antalya için önemine dikkat çeken Vali Yazıcı; “Tarımın başkenti Antalya’mızda, tarımsal açıdan çok verimli ve devamlılığı olan Finike, Kumluca, Demre ve Kaş gibi yıllık 2 milyon tona yakın yaş sebze ve meyve üretiminin yapıldığı Batı Akdeniz Bölgemizin ürün tanıtımına katkı sağlayacak bu fuarın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tarım Fuarı, üreticiler ve bayiler arasında yeni iş birliği de sağlayarak tarımın gelişimine katkı sunacak. Bu önemli fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bu Tür Fuarların Her Zaman Destekçisiyiz

Tarım ile ilgili her konunun destekçisi olduklarının altını çizen Vali Yazıcı şunları söyledi: “Tarım fuarındayız. Güzel bir fuar, uluslararası bir fuar. Bu yıl 25’incisi düzenleniyor. Stantları ziyaret ettik. Gübreden tarım aletlerine kadar tarımla ilgili bir çok ekipman fuarda ziyaretçilerle buluşuyor. Sektörün tüm paydaşları buradaydı. Bu tarım sektörü adına sevindirici. Ben de tarım ve turizm şehri olan Antalya’da yönetici olarak bu tür fuarların her zaman destekçisi olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum.”

Sektör Temsilcilerinden Olumlu Dönüşler Aldık

Fuarda katılımcı firmaların stantlarını gezerek sektör temsilcileriyle sohbet eden Vali Yazıcı; “Stantları gezerken sektör temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerde olumlu dönüşler aldık. Sektör adına olumlu şeylerden bahsettiler. Bu bizi mutlu etti. Tarımımız artarak devam edecek. Antalya için bu çok önemli. Tohum üreticilerimizle de sohbet etme imkânı buldum. Önümüzdeki yıl için daha fazla bir talep olduğunun altını çizdiler. Bu son derece mutluluk verici. Genel olarak sohbet etme imkânı bulduğum sektör temsilcilerinde olumlu bir hava var. İnşallah önümüzdeki sezon tarım sektörü hem ilimizde hem ülkemizde daha da artarak devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Tarımdaki Gelişmeleri, Yaşanan Gelişmeleri Yakalamamız Gerekiyor

Tarımda lider ve öncü şehir olarak son gelişmeleri yakından takip ederek bunları yakalamamız gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı; “Bu tür fuarların yapılması sektör için çok önemli. Tarımın teknolojik gelişimini, tarımdaki yaşanan değişimi dönüşümü yakalamamız gerekiyor. Fuarlar bu değişimi dönüşümü bize göstermesi konusunda sektör temsilcilerini bir araya getirerek önemli bir yer tutuyor. Tarım şehrinde tarıma sahip çıkmaya tarımla ilgili her gelişmeyi desteklemeye gayret ediyoruz. Hem çiftçimizi hem üreticimize arka planda gübre sağlayan ekipman sağlayan firmalarımıza da destek olmaya devam edeceğiz. Turizmin başkenti olan Antalya’mız tarımında başkenti. Tarımda da lider ve önderiz. Özellikle örtü altı tarımda lideriz. Bu liderliği bu tür fuarlarla destekleyerek devam ettireceğiz. Şuna kimsenin şüphesi olmasın ki; Antalya’mızın tarımdaki liderliği gelişerek devam edecek.” diye konuştu.

Reflektör Tak Görünür Ol Kazaya Sebep Olma

Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından Karayolları Trafik Haftası’nda İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen “Reflektör Tak Görünür Ol Kazaya Sebep Olma” Projesi kapsamında Hasyurt Tarım Fuarı’na katılan çiftçilerin traktörlerine reflektör takıldı. Proje kapsamında yaklaşık 3 bin çiftçiye reflektör hediye edildiği aktarılan fuarda traktör kazalarının en belirgin özelliklerinden birinin yollarda görünür olmadığından kaynaklandığının altı çizildi. Fuarda, traktörlerde kullanılan reflektör ve ışık tertibatları kullanımına dikkat çekilerek bu sayede traktör kazalarında %75’e varan azalma görüldüğü ifade edildi. Proje kapsamında Vali Yazıcı, fuara katılan çiftçilerin traktörlerine reflektör takarak sürücülere kazasız günler diledi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.