Başkan Küçükkuru’dan 10 Aralık Mesajı

Başkan Küçükkuru’dan 10 Aralık Mesajı
Yayınlama: 09.12.2021
Düzenleme: 09.12.2021 18:04
375
A+
A-

Başkan Küçükkuru mesajında şu sözlere yer verdi; “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı’nda kabul edildiği, ‘10 Aralık 1948’ tarihinden itibaren tüm çağdaş ülkelerle birlikte ülkemizde de 10 Aralık, ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Dünyada ve ülkemizde hak ve özgürlükler ne yazık ki gerçek anlamda kullanılamamaktadır.  Siyasi ve maddi çıkarlar insani değerlerin her zaman önüne geçmiş, ifade özgürlüğü üzerinde ciddi baskılar kuran bir sistem yaratılmıştır. Özellikle günümüzde artan kadın ve çocuk hakları ihlalleri, bu kara tablonun son zamanlarda karşımıza en çok çıkan figürleri haline gelmiştir. Dünya genelinde savaşların, işgallerin, kan ve gözyaşının sona ermesi, açlığın, yokluğun, yoksulluğun pençesinde kıvranan insanların, dünyanın dikkatini daha çok çekmesi, her bireyin insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması ve korunması için azami çaba sarf edilmesi, bireysel ve kurumsal alanda herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi, toplumsal barış ve huzura en büyük katkıyı sağlayacaktır.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü, aradan geçen bu zaman diliminde insanların hak ve özgürlüklerinin hala kısıtlandığı gerçeğine rağmen, aynı umut ve mücadele ruhuyla kutlanmaya devam edecektir. Tüm bu olumsuzlukların, ihlallerin önünde durmak yine biz insanlara düşmektedir.

İnsanların sömürülmediği, onur ve haklar bakımından eşit olunduğu, insanlığa yakışan bir dünya özlemi ve temennisi ile tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününü kutluyorum. “

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.