Başkan Kurnaz’dan MHP Grup Sözcüsüne sert tepki!

Yayınlama: 04.02.2021
260
A+
A-

CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz dün Kepez Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis toplantısında MHP Grup Sözcüsü Ali Baki Sarıca’nın Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile ilgili “LBGT’li sapıklar suçlamasına tepki göstererek,” İktidarın oynadığı kirli oyunun en kirli yüzüdür ” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz dün Kepez Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis toplantısı öncesinde konuşma yapan MHP Grup Sözcüsü Ali Baki Sarıca’nın Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Kurnaz, ” Kepez Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis toplantısında MHP Grup Sözcüsü’nün Boğaziçi öğrencileriyle ilgili yaptığı “LGBT’li sapıklar” suçlaması iktidarın oynadığı kirli oyunun en kirli yüzüdür. Yandaşlıkla, yalakalıkla atanan bir rektöre itiraz eden bu ülkenin pırıl pırıl gençlerini, aydınlık geleceği olan öğrencileri böylesine iğrenç bir dille suçlamak kaygı vericidir. Öğrencilerin, akademisyenlerin, toplumun en demokratik talepleri iktidar tarafından karartılmaya, provoke edilmeye çalışılmaktadır” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI ÖĞRENCİLERİN HAKLI TALEBİNİ KİRLETMEK İSTİYOR

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin talebinin son derece net olduğunu söyleyen Başkan Kurnaz,” Öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör istenmiyor. AKP-MHP ittifakı bu talebi kirletmek için elinden geleni yapıyor, her türlü yalanı devreye sokuyor. Anayasa karşısında bütün vatandaşlar, herkes eşittir. Hiç kimse kimliğinden, dilinden, inancından, toplumsal konumundan dolayı dışlanamaz, suçlanamaz, hedef gösterilemez. Devlet gençlere saldırmakla değil, onları dinlemek, anlamak ve sahiplenmekle görevlidir. Gençlerimize yönelik bu iğrenç, bu saldırgan dili reddediyor ve Boğaziçi Üniversitesi’ndeki haklı tepkileri desteklediğimizi, sonuna kadar yanlarında olduğumuzu duyuruyoruz” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.