Bol kıpırtılı ve ışıltılı yıllar!-Yazar; Mustafa Kazım Aydın

Yayınlama: 31.12.2021
1.314
A+
A-

Bu gece yarısı eskittiğimiz bir yıldan yeni bir yıla geçeceğiz. İki yıllık salgın, salgınla birleşince etkisini daha ağır hissettiğimiz ekonomik kriz, ortak derdimiz. Geçen zamanın, bu ortak sıkıntının dışında her birimize acı tatlı armağanları oldu; zaman zaman ağladık, zaman zaman güldük.

Ekonomide oynaklık sürüyor. Bu oynaklık yüzünden bazılarımız yüreği ağzında hop oturup hop kalkıyor. Bazılarımızın gözleri parlayıp içi kıpır kıpır oluyor.

Çiçeği burnunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati içi içine sığmayanlardan. Kendi söyledi; döviz bir gecede yüzde 39 değer kaybederken gözleri ‘‘ışıl ışıl’’, içi ‘‘kıpır kıpır’’ olmuş.

Heyecan içinde bu yaşadıklarını anlatırken, ekranlardan aynı duygu durumunu yansıtıyordu.

Bu ‘‘ışıltı’’ ve ‘‘kıpırtı’’ların, çoğunluğun hayrına olmadığını; küçüklerin çarpılıp tükendiğini, büyüklerin daha da semirdiğini öğrendik. Bu koşullarda ortak sıkıntıdan öyle pek kolay kurtulamayacağımızı biliyor, görüyoruz.

Yine de her yeninin başında olduğu gibi, heyecan ve umut doluyuz! Ekonomik gücümüze, eğlence anlayışımıza, kültürümüze göre bu heyecan ve umutlarımızı paylaşarak, 2021’i uğurlayıp 2022’yi karşılayacağız.

2022’ye heyecan içinde ‘‘hoş geldin’’ derken, sadece ‘‘han-ı yağma’’dakiler yerine herkesin içinin kıpır kıpır olup işlerinin tıkır tıkır işlediği, gözlerinin ışıl ışıl aydınlandığı, sağlık ve mutluluk içinde yaşayacağı

2022’ye heyecan içinde ‘‘hoş geldin’’ derken, sadece ‘‘han-ı yağma’’dakiler yerine herkesin içinin kıpır kıpır olup işlerinin tıkır tıkır işlediği, gözlerinin ışıl ışıl aydınlandığı, sağlık ve mutluluk içinde yaşayacağı bir yıl olmasını dileyelim!..

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.