CHP Antalya’dan Meyvecilik Çalıştayı

Yayınlama: 31.05.2022
202
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığımızca düzenlenecek olan özellikle Elmalı ve Korkuteli ilçelerimiz de yetiştirilen Elma ve Armut üretimi, sorunları çözüm önerileri, pazarlanması ve meyve üretiminin dünü bugünü ve geleceğinin masaya yatırılacağı Meyvecilik Çalıştayı 2 Haziran 2022 Perşembe günü saat 13.30’da Elmalı’da Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Yılardır ısrarla söylediğimiz halde iktidarın görmezden geldiği, çiftçiyi ithalatla kurban ettiği politikalar iflas etmiştir. Ülkemizin ekilemeyen alanlarının değerlendirilmesi, ekili alanların daha verimli hale getirilmesi için yaptığımız çağrılara kulaklarını tıkayanlar bugün maalesef savaş nedeniyle tedarik krizine neden olmuştur. Yaşanan kriz bir kere daha gösterdi ki enerji, savunma, teknoloji önemli ama olmazsa olmaz olan tarımdır ve gıdadır!

Geçmişte ürettiğimiz birçok ürünü ihraç eden Türkiye şimdilerde pek çok kalemi ithal ediyor. Yani kendi kendine yetebilen bir ülke konumundan ithalata yoğunlaştığı bugünlerde bu görüşlerin gerçeği yansıtmadığı iddiasında ve Türkiye’nin hala “kendine yetebilen bir ülke” olduğunu savunuyorlar.

Ülkemizin ekonomik refaha ulaşmasının, planlı Tarımsal üretimden geçmektedir. Topraklarımız kendi ürününü yetiştirecek berekete ve becerikli insanlara sahiptir. Yeter ki biz bu zenginliklerimizi doğru politikalarla buluşturalım.

CHP Antalya İl Başkanımız Nuri Cengiz’in Açılış konuşmasıyla başlayacak olan Antalya Meyvecilik Çalıştayı’mız CHP Parti Meclisi Üyesi Bursa Milletvekili Orhan SARIBAL ve Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü’nden Prof. Dr. İbrahim YILMAZ’ın Moderatörlüğünde gerçekleştirilecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara yaklaştıkça Türkiye’nin sorunlarıyla daha fazla yüzleşiyor, daha sıkı çalışarak en hızlı şekilde kalıcı çözümler üretmek için mücadele ediyoruz. Tüm çiftçilerimizi çalıştaya davet ediyoruz.

2 Haziran 2022 Perşembe günü saat 13.30’da Elmalı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Meyvecilik Çalıştayımıza Tüm çiftçilerimizi, vatandaşlarımızı ve basın mensuplarımızı bekleriz.

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.