CHP’li Cengiz “Nereden Baksan Soygun”

Yayınlama: 11.01.2022
276
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, doğalgaz faturalarını ‘Sıcak-Soğuk’ bölgelere göre ayıran kanun teklifiyle alakalı sert eleştirilerde bulundu. Başkan Nuri Cengiz, “Bu iş çığırından çıktı. Doğalgaz faturalarındaki son hamle nereden baksanız soygun” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın basınla ve kamuoyuyla paylaştığı, TBMM Plan Bütçe Komisyonundan geçen kanun teklifini değerlendiren CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, AKP iktidarına oldukça sert eleştirilerde bulundu. Komisyondan geçen kanun teklifine göre doğalgaz faturalarında yapılan düzenleme ile doğalgazı daha az tüketen sıcak bölgelerdeki faturalar daha yüksek katsayı ile hesaplanacak ve çok daha az kullanım olmasına rağmen soğuk bölgelerdeki faturalara yakın bedeller yansıtılacak.

Yaptığı yazılı basın açıklamasında bu uygulamanın “Alenen soygun” olduğunu ifade eden Başkan Nuri Cengiz, “Elektriğe, akaryakıta, gıda ürünlerine gün aşırı gelen zamlar, vatandaşı yeterince sıkıntıya sokmamış gibi; TBMM Plan Bütçe Komisyonundan geçen teklife göre, doğalgaz faturalarında SICAK-SOĞUK bölge ayrımı yapılacak ve ona göre bedel yansıtılacak! Yani örneğin kıyı şeridinde bulunan ve kış aylarını iç kesimler kadar sert geçirmeyen Antalya gibi illerimizde, katsayı farklı hesaplanacak ve az tüketiyor olmak fayda sağlamayacak! SOYGUNCU hesabına göre; kışı çok daha soğuk geçiren iç kesimlerde faturalara yansıyan bedelleri tüm Türkiye’ye yaymak adına katsayılar düzenlendi! BU İŞ ÇIĞIRINDAN ÇIKTI! Hayata geçirilen uygulamalar artık alenen SOYGUNDAN FARKSIZ! Ey akp iktidarı! Bir an önce gereğini yapıpı sandığı getirin! Bu milletin yakasından düşün artık” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.