ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri





















ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’dan ırkçı Hanau saldırısına ilişkin videolu paylaşım

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’dan ırkçı Hanau saldırısına ilişkin videolu paylaşım
Yayınlama: 19.02.2022
309
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ayrıca, “Hanau Kurbanları için Adalet Arayışı: Almanya’da Aşırı Sağcı Terör Tehdidi” başlıklı bir panel düzenleneceği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020’de gerçekleştirilen ve aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişinin yaşamını yitirdiği ırkçı terör saldırısında hayatını kaybedenleri andı.
Altun, ırkçı saldırının ikinci yılı nedeniyle sosyal medya hesabından videolu bir paylaşımda bulundu.

Fahrettin Altun, Almanca ve Türkçe paylaştığı mesajında, “Irkçı Hanau saldırısının üzerinden 2 yıl geçti. Saldırıda hayatını kaybedenleri rahmet ve saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullanıldı.

Altun tarafından paylaşılan videoda ise ırkçı saldırıda hayatını kaybeden kurbanların yakınlarının görüşleri yer alıyor.
Videoda, saldırıdan kurtulmayı başaran Bilal Piter Minnemann isimli genç, yaşadığı korku dolu dakikaları anlattı. Geceleri dışarda yalnız olduğunda o günkü endişeyi hissettiğini belirten Minnemann , “O görüntüler aklımda ve hiçbir zaman çıkmayacak.” ifadelerini kullandı.

Saldırının tek kadın kurbanı 35 yaşındaki Mercedes Kierpacz’ın ise geride iki çocuğunu bıraktığı belirtildi. Kierpacz’ın annesi Sophia ise Mercedes’in çocuklarının hergün “Annemiz nerede?” diye sorduğunu anlattı. Sophia, “Küçük kız şimdi 9 yaşında. Çocuklar hep soruyor, ‘Büyükanne, annemiz nerede?’ Çocuklara ne diyeceğim.” ifadelerini kullandı.

– Irkçı terör tehdidi panelde masaya yatırılacak

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İleteşim Başkanı Fahrettin Altun’un himayesinde “Hanau Kurbanları için Adalet Arayışı: Almanya’da Aşırı Sağcı Terör Tehdidi” bir panel düzenlenecek.
Pazartesi günü saat 11.00’de İletişim Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek panelde, Almanya’daki aşırı sağcı terör tehdidi tartışılacak.

Altun’un konuşması ile başlayacak panelde, “Aşırı sağ Berlin duvarının yıkılmasından bu yana nasıl bir yol izledi”, “Devlet organlarına sızan aşırı sağcı gruplar ve tehlikenin boyutları”, “Medya ırkçılık hakkındaki görüşlerimizi nasıl etkiliyor?” gibi başlıklarda oturumlar gerçekleştirilecek.

Almanya’nın Hessen eyaletindeki Hanau kentindeki iki kafeye düzenlenen ırkçı terör saldırısında, aralarında 4 Türk’ün de bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.