Düzen: “Tarımda Reform Yapacağız”

Düzen: “Tarımda Reform Yapacağız”
Yayınlama: 13.05.2022
199
A+
A-

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, “Dünya Çiftçiler Günü” nedeniyle  bir mesaj yayımladı. Düzen, “Mevcut hatalı tarım politikalarını kökünden değiştirecek üretim ve üreticiyi merkeze alan tarım politikasını uygulamaya koyacağız” dedi.

Üretime tohum atan çiftçilerimizin, beklediği desteğe en kısa zamanda kavuşması temennisiyle tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü kutlayan Düzen, “Çiftçilik, tarihin en eski ve önemli mesleklerinden biridir. Çiftçilerimizin büyük emek verdiği tarım ve gıda üretimi, hayatımızın sürdürülebilmesi için en temel ve vazgeçilmez unsurlardan biridir. Çiftçi emek veren ve üretendir. Çiftçi, alın teri ile adeta toprağı ilmek, ilmek işleyerek, üreten insandır. Emekleri ve gayretleriyle toprağı işleyen ve bu anlamda bizlere hizmet eden bütün çiftçilerimize çalışmalarında kolaylık, hasatlarında bereket diliyorum” ifadelerini kullandı.

Düzen, mesajında; Antalya’mızda ve ülkemizde   tarımın ikinci plana itildiğini, toprağın önemsizleştirildiğini, gıdada dışa bağımlı hale gelindiğini ileri sürdü. Gübre, mazot, tohum başta olmak üzere artan tarım girdi maliyetlerinin üreticinin belini büktüğünü ifade eden Düzen, şunları kaydetti:

“Her şeyden önce tarım sektörüne hak ettiği önem verilmeli, üvey evlat muamelesi yapılmaktan vazgeçilmeli. Sıfır vergi ve sıfır faiz ile üretim desteklenmelidir. Gıda arz güvenliğini, milli güvenliğin bir bileşeni olarak kabul edilmeli ve tarım sektörüne yönelik politika ve uygulamalar bu hassasiyetle hayata geçirilmeli. Tarım alanlarının, çayır ve meraların, su kaynaklarının korunmasına yönelik ciddi önlemler alınmalı, imar aflarına tarım alanlarının betonlaştırılmasına son verilmeli.

Lisanslı depoculuk sistemi geliştirilmeli. Böylece uzun süre saklanabilen tarım ürünlerinin depolanmasına ve derin bir piyasada ticaretine imkan verilmesi sağlanmalı. Üretici birliklerin tedarik zincirindeki fonksiyon payını artıracak politikalar oluşturulmalı. Tarımsal sanayi ile tarım nüfusuna atıl zamanlarda istihdam olanağı sağlanmalıdır”

Düzen, Biz çok iyi biliyoruz ki üretmeyen toplum batmaya mahkumdur diyerek; “Para kazanamadığı için toprağa küsen ama özlemini çeken Üreticilerimizi yeniden toprakla ve  Hayvanla buluşturacağız. Büyük şehirlerde beton yığınları arasına mahkum edilen üreticilerimizin sadık yâri yine toprak olacak. Üreticilerimiz köyünde  kalacak ülkesini kalkındıracak. Tarımı gelişmeyen ülkeye gelişmiş ülke denemez” diye konuştu.

Köylerimizin Sosyo Ekonomik yapısını iyileştireceğini de söyleyen İl Başkanı Düzen,

En iyi üniversiteleri kazanacak donanımda eğitim veren okullarımız En iyi sağlık hizmetini sunan sağlık ocağı , hastanelerimiz olacak köylerimizde diye söyleyerek; “Kültürümüzü öz benliğimizi koruyacak bunları yeni nesillere aktaracak sosyal alanlarımızı kuracağız. Hanımefendilere el işi (oya , el yazması, ahşap boyama gibi), yöresel yemek (sebze meyve kurutma , gözleme , bazlama gibi ) kahvaltılık (tereyağı, köy peyniri, süt, bal, reçel gibi ) üretimleri için faizsiz krediler ile destekleyecek kooperatifleşerek büyükşehirlerde özlemini duyan kişilere satışı içinde gerekli destekleri sağlayacağız.

Tarımsal faaliyetlerin dışında kalan zamanlarda Gençlerimizi kabiliyetlerine göre meslek kursları ile eğiterek bulundukları köylerde ilçelerde ek gelir sağlayabilecek donanıma getireceğiz” diye söyledi.

Düzen, İktidara geldiğimizde üretimi  ve üreticiyi destekleyeceğiz diyerek mesajını şu sözlerle sonlandırdı:

“Tarımsal girdilerdeki tüm vergi ve faizleri sıfırlayacağız. Üreticilerimizin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasından Kullandığı Tüm üretim amaçlı kredilerin faizlerini kaldıracağız. Üretimdeki her türlü vergileri Gümrük Vergileri, KDV, ÖTV kaldıracağız. Üretimdeki bütün kotaları kaldıracağız.

Üretimde Bilim ve teknolojiyi en üst seviyede kullanımını sağlayacağız. Birim alandan yada bir hayvandan daha fazla verim alana daha fazla destek sağlayacağız. Tarımı Tarımsal Sanayi ile birlikte geliştireceğiz. Kurumlarımıza tarımı , toprağı , hayvanı ,çiftçiyi tanıyan sahadan gelen idarecileri atayacağız. Tarımda ARGE çalışmalarına daha fazla zaman ve maddi imkan tahsis edecek üreticilerimizi dünyayı takip eden değil dünyanın takip ettiği çiftçiler haline getireceğiz. Üreticilerimiz ürünlerinin pazarlama sorununu yaşamayacak. köprülere geçiş hastanelere hasta garantisi değil üreticilerimize alım garantisi vereceğiz.”

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.