EKONOMİYİ DAMADA EMANET EDEN TEK ADAM REJİMİNİN ÖZETİ: İŞSİZLİK YOKSULLUK AÇLIK

Yayınlama: 07.08.2020
344
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, döviz kurlarının ve altın fiyatlarının rekorlar kırması üzerine başkanlık rejimini eleştiren açıklamalarda bulundu. Başkan Bayar, “Tek adam rejiminin özeti: işsizlik, yoksulluk, açlık” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, son günlerde rekor üstüne rekor kıran döviz kurları ve altın fiyatları üzerine tek adam rejimini sert bir şekilde eleştiren yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkanlık Rejimiyle birlikte ekonominin düzeleceği vaatlerini hatırlatan Başkan Nusret Bayar, “2017 referandum sürecinde seçim meydanlarına çıkıp, Başkanlık Rejimi’nin bütün dertlere derman olacağını, ülkeyi düzlüğe çıkaracağını, yeni sistemle birlikte faizin, enflasyonun, cari açığın düşeceğini, işsizliğin azalacağını söyleyen Erdoğan gelinen noktada acaba ne düşünüyor? Biz söyleyelim; Türkiye ekonomisi freni patlamış otobüs gibi yokuştan aşağı iniyor. Dolar, Euro almış başını gidiyor. Altının gram fiyatı tavan yapmış. İşsizlik deseniz her çeyrekte yeni bir rekor kırılıyor. Faiz oranları fırlamış. Enflasyon uçmuş. Cari açık kronik hastalık halini almış. Bütün bu tablonun tek bir sorumlusu var, o da; ne içeride, ne dışarıda kimseye güven vermeyen, yapısal önlemler almak varken günlük hamlelerle ekonomiyi yönetmeye çalışan, zengini daha zengin yoksulu daha yoksul kılan, yandaşı ihya eden AKP iktidarıdır! Ekonomi damatla, enişteyle yönetilmez! İstikrar, güven, adalet, huzur, toplumsal refah tek bir adamın iki dudağı arasından çıkacak sözle sağlanamaz!” şeklinde konuştu.

“Tek Kurtuluş Parlamenter Sistem”

Açıklamasının devamında içerisinde bulunduğumuz ekonomik buhrandan tek çıkış yolunun parlamenter sistemden geçtiğini ifade eden CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Türkiye’yi dış borca bağımlı kılan, ülkenin birikimini üretime yönlendirmek ve vatandaşı zenginleştirmek yerine, yandaşı zenginleştiren, üretim ekonomisinin yerine rant ekonomisini koyan, parlamenter sistemi bitirip, Türkiye’yi öngörülemez hale getiren bu tek adam rejimi gelinen noktanın tek sorumlusudur! Tek kurtuluş, tek çıkış yolu, tek adam yerine kuvvetler ayrılığı ilkesinin güçlendirildiği parlamenter sistem, rantçı düzen yerine sosyal refah devleti ilkelerinin esas alındığı, refahın toplumun geniş kesimlerine yayıldığı, üretime dayanan halkçı bir düzendir” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.