EMEKÇİ DÜŞMANI AKP İKTİDARI GÖZÜNÜ YİNE İŞÇİLERİN HAKLARINA DİKTİ!

Yayınlama: 05.11.2020
320
A+
A-

25 Yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatını ve iş güvencesini yok sayan torba yasa tasarısına karşı Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Hakları gasp edilen emekçilerimizin, işçilerimizin yanındayız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatıyla iş güvencelerini yok sayan, emeklilik haklarını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına karşı tepkisini yazılı basın açıklamasıyla dile getirdi. Emekçilerin ve işçilerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Başkan Bayar’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına karşı EMEKÇİLERİMİZİN, İŞÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ!

Ekonomiyi yönetmeyen, bir kalemle işverenlerin milyonlarca lirayı bulan vergi borçlarını silen ama iş, emekçiye gelince en temel haklarını gasp etmekten çekinmeyen, emekçi düşmanı AKP iktidarı gözünü bir kez daha çalışanların kıdem tazminatı ve emeklilik haklarına dikti! AKP TBMM Grup Başkanlığı tarafından meclise sunulan ve AKP-MHP’li vekillerin oylarıyla komisyondan geçen yasa teklifi ile işverenlere bol keseden teşvik dağıtılırken, işçilerin en temel hakları bir kez daha gasp edilmek isteniyor.

Özetle bu yasa tasarısı ile;

Yaşa bağlı olarak belirli süreli çalışmanın (geçici işçilik) ve kısmi çalışmanın yaygınlaştırılması hedefleniyor. Teklif ile 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlar için koşul olmaksızın geçici sözleşme, asıl çalışma biçimi oluyor. Yasa teklifi ile hedeflenen çalışma biçiminin en büyük sakıncası kıdem tazminatının ve iş güvencesinin yokluğu.

Teklife göre; geçici çalışan işçi, sözleşmesi bittiğinde kıdem tazminatı alamayacak. İş güvencesi hükümlerinden yararlanamayacak ve işe iade davası açamayacak. İş güvenliğini ve işçi haklarını tehdit eden, geçici istihdamı teşvik eden yasa tasarısına karşı; aralarındaki bütün farkları, husumetleri bir kenara bırakıp tüm sendikalar bir olmaya, haklarını sonuna kadar savunmaya çağırıyoruz! Haklı mücadelelerinde işçilerimizin, emekçilerimizin sonuna kadar yanındayız!”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.