ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri





















ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri

Engellilerin insan hakları için bir aradayız

Engellilerin insan hakları için bir aradayız
Yayınlama: 03.02.2020
Düzenleme: 03.02.2020 16:49
637
A+
A-

Antalya’da engelli örgütlerinin bir araya gelerek geçen yıl oluşturdukları İl Engelli Meclisi sivil toplum kapasitesini güçlendirmek amacıyla, 1- 2 Şubat 2020 tarihinde iki gün süren eğitim düzenlendi.

 Antalya’daki engelli örgütleri  bir araya gelerek geçen yıl oluşturdukları İl Engelli Meclisi sivil toplum kapasitesini güçlendirmek amacıyla, 1- 2 Şubat 2020 tarihinde iki gün süren eğitim düzenlendi.

Ankara’dan gelen Engelliler Konfederasyonu uzmanlarının verdiği “Hak Temelli Savunuculuk ve Katılımı Güçlendirme Eğitimi” Konyaaltı Belediyesi’nin desteğiyle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 

Antalya İl Engelli Meclisi, Engelliler Konfederasyonu’nun iki yıl önce başlattığı “Türkiye Engelliler Meclisine Doğru” projesi kapsamında Türkiye’de 54 ilde kurulan İl Engelli Meclisleri yapılanmalarından biri. Çeşitli eğitimlerle kapasitelerini geliştiren meclislerde görev alan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine eğitimi Türkiye Engelliler Konfederasyonu’nun uzmanları Selen Doğan veŞule Sepin İçliverdi. Eğitim şu altı başlık altında yapıldı: Savunuculuk, İletişim, İzleme, Gönüllülük, Kaynak Yaratma ve Gölge Rapor Yazma.

Eğitime Antalya’da faaliyet gösteren şu derneklerin temsilcileri katıldı: Altınokta Körler Derneği Şubesi, Biriz Engelsiz Yaşam Derneği, Melekler Engelsiz Yaşam Derneği, Engel Tanımayanlar Derneği, Antalya İşitme Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi, Engelsiz Yaşam Gençlik Spor Kulübü Derneği ve Aktif Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği.

Eğitime ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, Konyaaltı Belediyesi, Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi ve Akdeniz Üniversitesi Engelli Birimi temsilcileri de katıldı.

ENGELLİLERİN İNSAN HAKLARI İÇİN BİR ARADAYIZ

İl Engelli Meclislerinin çalışmalarını ve eğitimi değerlendiren Antalya İl Engelliler Meclisi Başkanı Yıldız Albayrak Sargın; “Antalya engellilikle ilgili dernek oluşumlarının yaygın olduğu illerden biri. Engelliler Konfederasyonunun yürüttüğü “Engelli Meclisleri’ne doğru” projesi ile birlikte, hem engelli alanında çalışan derneklerden oluşan Antalya İl Engelli Meclisi, hem de Türkiye genelinde kurulan 54 İl Engelli Meclisi birbirleriyle iletişim ve etkileşim içine girdi. Meclisler gerek İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, gerekse BM Engelli Hakları sözleşmelerinde ifadelerini bulan temel ve evrensel insan hakları perspektifinden, engellilerin toplumda yaşadıkları temel insan hakları sorunları konusunda ortak çalışmalar yapma azim ve çabası içindeler. İl Engelli Meclisimiz bünyesindeki sivil toplum kuruluşlarının yapısal kapasitelerini eşitlemek ve güçlendirmek, sivil toplum kuruluşlarını hak savunuculuğu, kaynak yaratma, izleme, iletişim, gönüllü desteğini etkin – verimli yönetme, gölge rapor yazma, AB Projeleri yazma gibi konularda donanımını sağlamak üzere eğitim çalışmaları yapma ihtiyacı doğdu. Türkiye Engelliler Konfederasyonunun sağladığı eğitim desteği ile bu hafta sonu yukarda adları yazan dernekler, belediye, baro ve üniversite temsilcileriyle bu eğitimlerden ilkini gerçekleştirdik. Periyotlarla bu çalışmalar yıl boyu devam edecek. Ankara’dan bu eğitim için gelen ve 2 gün boyunca kahve ve yemek molası dışında kesintisiz ve yoğun eğitim veren uzmanlarımız ve aynı zamanda sahada hak savunucusu olarak çalışan Şule Sepin İçli ve Selen Doğan tarafından bilgilendirildik. İl Meclisi’ndeki STK temsilcilerinin memnuniyeti ve eğitimlerin konularının çeşitlendirilmesi talepleriyle eğitimi tamamladık.” dedi.

Özel Haber:Cengiz Savaşeri

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.