Geçen Yılki Başarımız, Yeni Sezonda Referansımız Olacak

Yayınlama: 20.03.2021
262
A+
A-

Kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte ilçe ziyaretlerine devam eden Vali Ersin Yazıcı, Manavgat’ı ziyaret ederek ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Turizm sezonu öncesi çalışmaları yerinde inceleyen Vali Yazıcı, geçen yıl ki başarılarının yeni turizm sezonunda referans olacağını belirterek ülkelerine dönen turistlerin virüse yakalanma oranlarının düşük olduğunu belirtti.

Kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte ilçe ziyaretlerine devam eden Vali Ersin Yazıcı, turizm sezonu öncesi tarihi ve kültürel dokusuyla ön plana çıkan Manavgat ilçesini ziyaret etti. İlçedeki çalışmalar hakkında Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit’ten bilgi alan Vali Yazıcı; Yeni Hükümet Konağı alanı, Manavgat Yüksek Öğrenim Vakfı (MAYÖV) tarafından yaptırılan Üniversite-Fakülte Binası inşaatı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Manavgat Çeltikçi Mahallesi’nde yapılan konutları inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Geçen Yıl Başarılı Bir Sınav Verdik

Geçtiğimiz turizm sezonunun beklentileri karşılamasa da pandemi süreci göze alındığında başarılı bir sınav verdiklerini dile getiren Vali Yazıcı; “Turizmin gözde merkezlerinden Manavgat’tayız. Turizm kısa bir süre sonra başlıyor inşallah. Ümidimiz, beklentimiz geçen yılki gibi olmaması. Aslında biz şehir olarak sezona hazırız. Ama tabiki bütün dünyayı saran bir pandemi süreci var. Bütün dünyada olduğu gibi ilimizde de şehrimizde de koronavirüs vakaları devam ediyor. Geçen yıl Ağustos ve Eylül arasında güvenli turizm sertifikasına sahip otellerimiz az da olsa iyi bir dönem geçirdi. Geçirdiğimiz o olumlu üç ay bu sene için bize iyi bir referans. Buradan ülkelerine dönen turistlerin koronavirüse yakalanma oranları düşük oldu. Geçen yılki bu kısa sürede başarılı bir sınav vererek, bu yılki sınava da hazır olduğumuzu söyleyebilirim. Tabi ki koronavirüsün dünyadaki ve Avrupadaki seyri sezonu etkileyecek. Biz Antalya olarak dikkatli bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Esnaflarımız, işyerlerimiz ve bütün Antalyalı hemşehrilerim bir turizm kenti olmanın verdiği hassasiyetle bu şehirde yaşamaya devam ediyor. Başta turizm sezonu olmak üzere önmüzdeki aydan itibaren misafirlerimizi ağırlamayı istiyoruz. Biz her konuda hazırlıklıyız. Geçtiğimiz sezona göre daha çok misafiri ağırladığımız bir turizm sezonu geçirmek dileğiyle.” şeklinde konuştu.

Tarihi ve Kültürel Dokumuza Turizmle Değer Kazandıralım

Side Müzesi, Side Antik Tiyatrosu, Side Kazı Merkezi ve Apollon Tapınağındaki kazı çalışmalarını inceleyen Vali Yazıcı, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinin başında gelen Side’deki kazı çalışmalarıyla eski dönemlere ait birçok kalıntının gün yüzüne çıkarıldığını ifade etti. Kazı çalışmalarının bölgedeki kültür turizmi için son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Bölgede kazı çalışmaları devam ediyor. Bölgemizdeki tarihi dokuyu gün yüzüne çıkararak turizmle değere dönüştürmek istiyoruz. Sezon öncesi çalışmaları yerinde incelemek için buraya geldik. Bu çalışmalar tamamlandıkça Manavgat’ta ve Side’de turizmin gelişmesine faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Kültür Turizmine Ağırlık Vermeliyiz

Antalya’nın güneşiyle, kumuyla, deniziyle özel bir yer olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Gerçekten ülkemiz, bölgemiz eşsiz iklimi ve doğal güzellikleriyle adeta bir yeryüzü cenneti. Tarihi ve kültürel zenginlik açısından da bakacak olursak dünyadaki en çok antik kente sahip şehiriz. Bu anlamda çok büyük bir potansiyelimiz var. Ancak, bu potansiyeli tam manasıyla değerlendirememekteyiz. Eşsiz coğrafyamızın bizlere sunduğu bu avantajları değerlendirerek alternatif turizm seçeneklerini geliştirmeliyiz. Bunların başında da tarihi ve kültürel zenginliklerimizi ön plana çıkardığımız turizm çeşidi gelmekte. Günümüzde insanların tatil beklentileri değişmekte. İnsanlar artık tatillerinde kültürle doğayla buluşmak istiyor. Hem turizmimizi 12 aya yaymak hem de bölge esnafımızın turizmden kazanç sağlaması için mutlaka yeni stratejilere yönelmeliyiz. Eğer turisti otelden dışarı çıkartmak istiyorsak, bu tarihi mekânlarımızı, kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi, doğaya yönelik etkinliklerimizi arttırarak misafirlerimize sunmalıyız. Ancak bu şekilde başarılı oluruz.” diye konuştu.

Pazarlama Konusunda Kendimizi Geliştirmeliyiz

Pazarlama ve reklam çalışmalarının son zamanlarda artış gösterdiğini fakat bunların yeterli olmadığını belirten Vali Yazıcı, elimizdeki değerleri daha iyi anlatarak pazarlamamız gerektiğini, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar antik kentin ve tarihi yapının olmadığını söyleyerek bunları pazarlama çalışmalarıyla değere dönüştürmemiz gerektiğini vurguladı.

Sezon öncesi Manavgat’lı esnafları ziyaret edip talep ve sıkıntılarını dinleyen Vali Yazıcı, esnaflarımızın ülke ekonomisinin temel direği olduğunu belirterek her zaman esnafların yanında olduğunu vurguladı.

 

Ülke İçin Şahadet Şerbeti İçen Kahramanlarımız

Gerçekleştirdiği her ilçe ziyaretinde bölgedeki şehit ailelerini ziyaret ederek hatırlarını soran Vali Yazıcı, 2018 yılında Hakkâri’de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Cumali Gür ve 1996 Yılında Tunceli’de şehit olan Astsubay Cahit Işıkoğlu’nun Manavgat’ta yaşayan ailelerini ziyaret etti. Ziyarette şehit yakınlarıyla sohbet edip hatırlarını soran Vali Yazıcı; “Şehit ailelerimiz bizler için çok kıymetli. Ay yıldızlı bayrağımız için, ülkemiz için şehadet şerbeti içen kahramanlarımızın aileleri bize emanet. Milletçe ve Devletçe şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her şartta ve daima yanlarındayız.” dedi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.