Gelecek Partisi’nden basına bayram kahvaltısı!

Yayınlama: 25.07.2020
Düzenleme: 15.08.2020 13:48
433
A+
A-

Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarına çözüm ve krizdeki siyasete yeni soluk getirmek iddiasıyla eski, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi’nin  Antalya İl Yönetimi, 24 Temmuz Basın Bayramı’nda gazetecilerle birlikte kahvaltı yaptı.

Basın Bayramı olarak kutlanan 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı’nın yıldönümü nedeniyle düzenlenen kahvaltıya Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, İl Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Ali Başaslan, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçe başkanları katıldı.

Gelecek Partisi İl Başkanı Beytullah Demir kahvaltıda kısa bir konuşma yaptı ve davetlerine katılan gazetecilere teşekkür etti, ‘‘Her yıl 24 Temmuz tarihinde, sansürün kaldırılışının yıldönümünün kutlanılması fikriyle ortaya çıkan basın özgürlük gününüzü, partim ve yönetim kurulum adına saygı ve sevgi ile kutluyorum’’ dedi.

‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRATİK TOPLUMUN TEMEL İHTİYACIDIR’

Gelecek Partisi olarak basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak gördüklerini belirten ve bu konudaki hassasiyetlerini vurgulayan Başkan Demir, özetle şunları söyledi: ‘‘Günümüzde ‘sansürün kaldırılması’ olarak adlandırılan bugünde, şunun altını ısrarla çizmek istiyorum. Parti programımızda da belirtildiği gibi ‘Basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş demokratik bir toplumun temel ihtiyacıdır.’

Gelecek Partisi olarak, basının baskı altında olmadığı, sansür ya da otosansürün uygulanmadığı, gazetecilerin keyfi gözaltı ya da tutuklamalara, yargılamalara maruz kalmadığı bir düzen inşa edeceğimizi belirtiyoruz.

Çağdaş bir medyanın bağımsız ve özgür olabilmesinin önemli unsurlarından birisinin de şeffaf bir finansman, sahiplik ve yönetim olduğunu ön görüyoruz.

‘GENEL BAŞKAN DAVUTOĞLU YEREL BASINI ÇOK ÖNEMSİYOR’

Medya sahipliğinde finansal şeffaflığın sağlanması için gerekli yasal düzenlemeleri yapacağız. Biz şunu iyi biliyoruz: Özgür ve bağımsız basın, her tür sorunun serbestçe tartışılıp sağlıklı çözümlere ulaşılmasını sağlamanın yanı sıra, karar organlarının keyfiliğe yönelmelerini önleyerek, bu organların hukukun sınırları içinde hareket etmelerini de teşvik eder.

Bu yüzden ‘Basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş demokratik bir toplumun temel ihtiyacıdır’ diyoruz.

‘SANSÜRSÜZ VE BASKISIZ GÜNLER DİLİYORUM’

Partimiz, basta hükümet olmak üzere, kamu adına karar alan bütün kişi ve kurumlar, siyasi partiler, odalar, sendikalar, basın kuruluşları ve STK’ların evrensel standartlarda çağdaş bir şeffaflık düzeyine ulaşması için azami gayret sarf edecektir.

Bu inançla; siyasi partilerin, kamu kurumlarının, sendikaların, odaların, basın kuruluşlarının ve STK’ların şeffaflaştıkça sağlam gelenekler oluşturabileceğine ve sağlıklı yapılar olacağına inanıyoruz.

Bu bağlamda şeffaflığı temin edecek ve yolsuzluklara engel olacak Şeffaflık Yasası’nı çıkarmak en öncelikli hedefimiz olacaktır.

Bizleri kırmayarak buraya kadar gelen siz değerli basın mensuplarını saygı ile selamlıyor sansürsüz ve baskısız günler diliyorum.’’

Haber:Hakki İşbecer

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.