Gücümüzü Şanlı Tarihimizden Alıyoruz

Yayınlama: 21.10.2021
394
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, Alanya’nın fethinin 800’üncü yıl dönümü münasebetiyle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından düzenlenen “800. Fetih Yılının Eşiğinde Alanya/Alaiye ve Alaaddin Keykubat Sempozyumu” açılış törenine katıldı. Sempozyumda konuşan Vali Yazıcı; “Millet olarak tarihimizden, kültürümüzden, medeniyetimizden aldığımız güç ve sorumlulukla ile geleceğimize umutla bakıyoruz.” dedi.

Alanya’nın fethinin 800’üncü yıl dönümü münasebetiyle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından düzenlenen “800. Fetih Yılının Eşiğinde Alanya/Alaiye ve Alaaddin Keykubat Sempozyumu” açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü (ALKÜ) Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve protokol üyeleri katıldı.

ALKÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda başlayan sempozyumda, Alanya’nın kültürel zenginliklerine ışık tutmanın yanı sıra Sultan Alaaddin tarafından kışlak olarak kullanılan Alanya’nın günümüze kadar uzanan tarihi, kültürü, dili ve mimarisi geniş kapsamlı olarak ele alınıyor.

Tarihimize ve Kültürümüze Işık Tutan Etkinlikler Önemli

Böylesine kültürel etkinliklerin önemine değinerek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Alanya’mızın fethinin 800’üncü yılında sizlerle birlikte burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Öncelikle Rektörümüze ve ekibine bu anlamlı sempozyumu gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Tarihimize ve kültürümüze ışık tutan etkinlikleri önemsiyorum. Türk Milleti büyük bir millet. Türk Devleti büyük bir devlet. Bu büyüklüğümüzü devam ettirmek içinde elimizden gelen gayreti öncelikle bu bilim yuvalarımızda sonra da her yerde gösteriyoruz. Bu inançla çalışırken de gücümüzü şanlı tarihimizden alıyoruz. Bu büyük millet bu toprakları vatan ilan ettiğinden beri bu topraklar artık Türk yurdu oldu. Bu topraklar kıyamete kadar da Türk yurdu olarak kalacak. Bunu korumak için tarihimizi çocuklarımıza ve gençlerimize en iyi şekilde öğretmek arzusundayız, hatta zorundayız. Unutmayalım ki, eğer tarihimizi unutursak, eğer ecdadımızı unutursak yok oluruz. En büyük yok oluş unutmaktır.” dedi.

Konya, Anadolu Selçuklu Devleti’nin başkenti iken Alanya’nın da kışlık başkenti olarak Alaaddin Keykubat tarafından çok büyük önem verildiğini belirten Vali Yazıcı, Alanya’nın günümüzde de dünyanın en çok bilinen bölgelerden biri olarak değerini ve önemini yükseltmeye devam ettiğini vurguladı.

Geleceğe İnançla Bakmamız Gerekiyor

Tarihimizden aldığımız güçle geleceğimizi emin adımlarla inşa ettiğimizi söyleyen Vali Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “Bizler tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşadık. Bu büyük millet, bu büyük devlet tıpkı Selçuklu‘da ve Osmanlı’da olduğu gibi büyüklüğünü ve yüceliğini dünya nezdinde göstermeye devam edecek. Tarihimiz bizim en önemli yol göstericimiz. Oradan alacağımız derslerle, bize gösterdiği tecrübe ve vizyonla yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki; Türk devleti dünyanın süper liginde yer alacak. Şu anda dünyanın büyük ekonomileri arasında yer alıyoruz. İnşallah bunu daha da iyi noktalara taşıyacağız. Ülkemizin ileriye gitmesini dünyanın süper liginde yer almasını tabi ki de siz değerli gençlerimiz sağlayacak. Buna öncelikli olarak inanmanız gerekiyor. Bu güzel bilim yuvalarımızda gençlerimizi büyük Türk Devletinin yöneticiliğine ve çalışanlarına hazırlamamız gerekiyor. Gençlerimiz bizden daha şanslı. Keşke bizlerde sizlerin yaşında olup güçlü Türkiye’nin gücünü daha fazla hissedebilseydik. İnanıyorum ki; önümüzdeki kısa sürede devletimiz, gücüne güç katarak yoluna emin adımlarla devam edecek. Tarihimizden aldığımız güçle biz çok daha güçlü bir devlet haline geleceğiz.”

Bizler Güçlü Olduğumuzda Dünyaya Huzur ve Adalet Geliyor

Büyük devletlerin insan haklarını işlerine geldiği gibi uyguladıklarına değinen Vali Yazıcı; “Biz güçlü olduğumuzda, Türkler güçlü olduğunda, dünyaya da huzur ve adalet geliyor. Şu anda güçlü olanların adaletle, insan haklarıyla bir alakalarının olmadığını düşünüyorum. İşlerine geldiği zaman insan haklarından bahsedip işlerine gelmediği zamanda diğer bölgelerde yaşanan zulümlere gözlerini yumuyorlar. Bizim atalarımız güçlü iken asla buna müsaade etmedi. Sizler de ilerleyen zamanlarda buna asla müsaade etmeyeceksiniz. Çünkü bizler bu kültürle, bu şiarla yetişiyoruz. Biz, insan hak ve özgürlüklerine saygılı kul hakkına dikkat eden, adaleti asla arka sıralara atmayan ve adaletli olmayı hem devlet hayatımızda hem de bireysel hayatımızda çok önemseyen bir milletiz. İnancımız ve töremiz bize bunu emrediyor. Biz bu kültürle yoğrulmuş ve yetişmişiz. Dolayısıyla güçlü bir Türkiye’nin dünyada da adaleti sağlayacağına inancım tamdır. Bunu başaracak gençlerde şu an karşımızda. Sevgili ve değerli hocalarım, bu gençliğe güvenelim. Bu gençlik bizim. Bu gençlik ülkemizin yarınları. Gençlerimize kültür bilincini tarih bilincini aşılayarak günün koşullarının gerektirdiği eğitimi vererek donatmalıyız. Ama her yerde dile getirdiğim gibi asla iyi insan unsurunu unutmadan bunu yapmalıyız. Önceliği iyi insan yetiştirmek olarak belirlemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından çevrim içi ve yüz yüze gerçekleşecek olan sempozyumda 13 oturumda 53 bildiri sunulacak.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.