ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri

Her Geçen Gün Güçlenen Sanayimizle Ekonomimize Katkı Sunmaya Devam Ediyoruz

Her Geçen Gün Güçlenen Sanayimizle Ekonomimize Katkı Sunmaya Devam Ediyoruz
Yayınlama: 23.03.2022
185
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Serbest Bölge Kurucusu ve İşleticisi A.Ş (ASBAŞ) Yönetim Kurulu Toplantısının ardından bölgede faaliyet gösteren Euro Marine Tersanecilik ve Green Apple Yemek Firması’nı ziyaret etti. Ziyarette Vali Yazıcı; “Her geçen gün güçlenen sanayimizle Antalya ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyoruz.” dedi.

Antalya Serbest Bölge Kurucusu ve İşleticisi A.Ş (ASBAŞ) Yönetim Kurulu Toplantısının ardından Vali Ersin Yazıcı, bölgede faaliyet gösteren Euro Marine Tersanecilik ve Green Apple Yemek Firması’nı ziyaret etti. Antalya’yı Doğu Akdeniz’deki en önemli üretim ve yatırım merkezi yapmak istediklerini belirten Vali Yazıcı; “Kendi imzamızı taşıyan ürünlerimiz tüm dünyada aranır hale gelinceye kadar çalışmaya üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yerli Sanayimizi Geliştirerek Marka Değerimizi Arttıracağız

Yerli sanayinin önemine vurgu yapan Vali Yazıcı; “Büyüyen ve gelişen dünya ile birlikte artık ülkeler arası rekabet şehirlerarası rekabete dönüştü. Antalya’mızda bu noktada turizmiyle, tarımıyla ve sanayisiyle göz dolduran bir şehir. Önemli bir marka şehir. Akdeniz’in parlayan yıldızı Antalya’mız turizmden tarıma ve sanayiye kadar birçok alanda çok büyük potansiyele sahip. Türkiye büyük hedefleri olan bir ülke. Türkiye’yi bu büyük hedeflerine taşıyacak önemli merkezlerden birisi de Antalya. Bunun sorumluluğunda ve bilincinde olarak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Antalya yarattığı istihdamla, yarattığı gayrisafi milli hasılayla Türkiye’yi hedeflerine taşıyacak önemli merkezlerden bir tanesidir. Bu kadar önemli bir merkezi daha da ileriye götürmek için şehrin paydaşlarıyla birlikte ortak çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Bunların başında da yerli ve milli sanayimizi ileriye götürmek geliyor. Yerli sanayimizi geliştirerek marka değerimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Her zaman dediğimiz gibi yenilikçi ve yaratıcı çalışmalarla kendi imzamızı taşıyan ürünlerimizi üreteceğiz.” şeklinde konuştu.

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Serbest Bölge’deki ilk firma ziyaretini yat üretim, inşa ve tamir bakım üzerine faaliyet gösteren Euro Marine Tersanecilik firmasına gerçekleştirdi. Ziyarette Vali Yazıcı, 2017 yılında kurularak en son teknolojiyle özel ve ticari sektörlerde yat üretimi yapan ve 4 milyon dolarlık ihracata ulaşan firmanın Müdürü Muzaffer Tabak’tan sektörün durumu, üretim faaliyetleri, üretim kapasiteleri ve ihracat hakkında bilgi aldı.

Antalya Serbest Bölge, Yat Üretimi ve Bakımı Konusunda Bir Dünya Merkezi

Antalya Serbest Bölge’de sektöründe dünyanın önemli markalarının yer aldığını belirterek sözlerine başlayan Vali Yazıcı, özellikle serbest bölgenin Akdeniz Bölgesinde en önemli “Yat Üretim ve Bakım Merkezi”ne dönüştüğünü dile getirdi. Bölgede üretilen yatların dünyanın birçok farklı bölgesine ihraç edildiğine değinen Vali Yazıcı; “Antalya Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden bir tanesi. Antalya’da üretimi yapılan yatlar dünyanın birçok farklı noktasına ihraç ediliyor. Dolayısıyla hem bölge işletmeleri hem de ülkemiz için çok ciddi bir döviz girişi sağlamaktadır. Uluslararası arenada üretmiş olduğumuz yatlar ile kazandığımız prestijli ödüller sadece Antalya’mızın değil ülkemizin gururu olmuştur. Uluslararası pazarda yakalamış olduğumuz başarıyı devam ettirebilmemiz ve daha da ileriye taşıyabilmemizin tek yolu bölgemizin daha da geliştirilmesidir. Yat bakım ve üretim merkezini daha da geliştirerek markalaşmalıyız.” dedi.

Bölgemizi Büyütmek İçin Çalışmalarımıza Devam Edeceğiz

Sektöründe söz sahibi firmaların şehir ve ülke ekonomisine büyük katkılar sunduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Bölgemizde büyük ve küçük ölçekli olmak üzere birçok firmamız var. Bu firmalar modern üretim tesisleri, nitelikli insan kaynakları ve üretim olanaklarıyla dünyanın birçok farklı bölgesine ihracat yapan, fark yaratan ve sektörlerine yön veren firmalar. Bu firmalar ülke ve şehir ekonomimize yaptıkları ihracatlar ile büyük katkı sunuyor. Ayrıca şehrimizin önemli bir üretim şehri olmasını da sağlıyor. Antalya olarak her geçen gün güçlenen sanayimizle şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine ve istihdamına katkı sunmaya devam ediyoruz. Bölgemizi büyütmek, yatırımları, ihracatı, üretimi ve istihdamı artırmak için el birliğiyle daha çok çalışmaya ve yatırım yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İkinci ziyaretini Antalya Serbest Bölge’de 2018 yılında kurulan Green Apple firmasına gerçekleştiren Vali Yazıcı, firma sahibi Murat Gerdan’dan üretim faaliyetleri ve üretim çeşitliliği hakkında bilgi aldı. Vali Ersin Yazıcı, sektöründe başarılı firmaların Antalya’da olmasından gurur ve mutluluk duyduğunu vurguladı.

Günlük 20 Bin Yemek Üretim Kapasitesine Sahibiz

Apple Green firmasının 2018 yılından beri Serbest Bölgede faaliyet gösterdiğini belirten firma sahibi Gerdan, “Antalya Serbest Bölge içerisinde yer alan 3 bin 200 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyoruz. Günlük 20 bin yemek üretimine sahip bir tesisiz. Tesisimiz bakanlık onaylı ruhsat aracılığıyla hizmet vermektedir. Bölge içerisinde faaliyet gösteren bütün firmalara yemek hizmeti veriyoruz. 125 personelimiz günlük 6500 dolaylarında yemek üretiyor.” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Yazıcı, bölgedeki firmaların yaptıkları çalışmalarla Antalya’ya artı bir değer kattıklarını ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.