Her konuda ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz

Her konuda ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz
Yayınlama: 20.05.2022
256
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars ve Letonya Antalya Fahri Konsolosu Aslı Bayar Ulukapı’yı makamında kabul etti. Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkiler ile turizm konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Ersin Yazıcı, Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars ve Letonya Antalya Fahri Konsolosu Aslı Bayar Ulukapı’yı makamında kabul etti. Ziyarette Valilik şeref defterini imzalayan Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vaivars, iki ülke arasında ekonomik ve kültürel ilişkiler ile turizm konularında görüş alışverişinde bulunarak her konuda ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

İnşallah Bu Yıl Turizm Açısından Olumlu Bir Yıl Olacağını Umuyoruz

Pandemi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi zor bir süreçten geçildiğini belirten Vali Yazıcı; “Turizmin başkenti Antalya’da sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Antalya, Türkiye’nin en çok turist alan şehirlerinden biri. Pandemiden birçok ülke kötü etkilendi. Sektörler kötü etkilendi. Bu sektörlerin başında da turizm geliyor. Biz de bir turizm şehri olarak pandemi döneminden etkilenen şehirlerarasında yer aldık. Turizm pandemi döneminde büyük sıkıntılar, sorunlar yaşadı. Bu bizleri de şehrimizin paydaşlarını da olumsuz etkiledi. Bu şehir turizme alışmış turizmi bilen ve önemli bir turizm şehri. Olağanın dışına çıkıldığı zaman herkesin morali bozuluyor. Geçtiğimiz iki yıllık süreçte turizmde büyük sıkıntılar yaşadık. Pandemiden dolayı 2020 ve 2021 yıllarında az sayıda turist misafir edebildik. 2019 yılında 16 milyona yakın turist şehrimizi ziyaret etmişti. Pandemi ile birlikte 2020 yılında bu sayı 3,5 milyona düştü. 2021 yılında ise 9 milyonu aşkın turist şehrimizi ziyaret etti. İnşallah bu yıl turizm açısından olumlu bir yıl olacağını umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Dost Ve Müttefik İki Ülkeyiz

Daha önce Antalya Diplomasi Formu için şehri ziyaret ettiğini ve Antalya’yı çok beğendiğini ifade eden Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vaivars; “Antalya gerçekten çok güzel bir şehir. Diplomasi Formu zamanında şehrinizi ziyaret etmiştim. Sizlerle birlikte çalışmaktan çok mutluyum. İki ülke olarak birçok ortak noktamız var. Şu an Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan üzücü bir olay var. Dost ve müttefik iki ülke olarak ekonomik ve kültürel ilişkilerden savunma sanayisine kadar birçok noktada iyi ilişkilerimiz var. İHA’lar ile ilgili sizlerin firmalarınızla ortak çalışmalar yapıyoruz. Bu iyi ilişkileri daha da geliştirerek ilerletmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Bu Yıl Avrupadan Olumlu Dönüşler Alıyoruz

Pandemi döneminden önce 2019 yılında 61 bini aşkın Letonyalı turistin Antalya’yı ziyaret ettiğini aktaran Vali Yazıcı şunları söyledi: “Bu sayı 2021 yılında 30 bin olarak gerçekleşti. Bu yıl Avrupa’dan olumlu dönüşler alıyoruz. Özellikle Almanya ve İngiltere’den yoğun talep var. Letonyalı misafirlerimizi de Antalya’da misafir etmekten mutluluk duyarız.”

Vatandaşlarımızın Kimlikleriyle Türkiyeye Girmesi İçin Başvuruda Bulunduk

Letonyalı vatandaşların 30 gün olan vize sürelerinin 90 güne uzatıldığını ve bununda turizme önemli katkı yapacağına inandığını ifade eden Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vaivars; “Bu gelişmeden dolayı daha çok Letonyalı turist şehrinizi ziyaret etmek ve kalmak isteyecektir. Letonyalı vatandaşlarımızın kimlikleriyle Türkiye’ye girmesi içinde başvuruda bulunduk. Türkiye bazı ülkelere bunu yapıyor. İnşallah sonuç olumlu olur ve ülkeler arası etkileşim daha da artarak devam eder.” diye konuştu.

Antalyan Tanıtımı İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz

Avrupa’da vize serbestisi konusunun konuşulduğuna değinen Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vaivars; “Avrupa’da konuşulan vize serbestisinin yürürlüğe girmesini çok istiyoruz. Böylece sadece kimlik kartlarıyla giriş çıkış yapabiliriz. İnanıyorum ki, bu durum turizme daha çok hareketlilik getirecektir. Ayrıca bizim sporcularımız da sık sık Antalya’ya geliyor. Özellikle de atletlerimiz ve futbol takımlarımız. Antalya’yı çok seviyorlar. Biz de Antalya’nın tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Tüm Turistlerimizi Misafirimiz Gibi Görüyoruz

Türk milletinin en büyük özelliklerinden birinin misafirperverlik olduğunu belirten Vali Yazıcı; “Biz gelen tüm turistlerimizi misafirimiz gibi görüyoruz. Bizde misafir el üstünde tutulur. Her şeyin en iyisi onlara sunulur. Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere rahat etmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Görüşmenin sonunda Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vaivars, Vali Yazıcı’ya misafirperverliği ve işbirliği için teşekkür etti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.