İYİ Parti’den Suç Duyurusu

İYİ Parti’den Suç Duyurusu
Yayınlama: 19.11.2021
415
A+
A-

İyi Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal ve Belediye Meclis Üyeleri, Adliye önünde düzenledikleri basın toplantısında Merkez Cami için toplanan yardım paralarının Aksu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Kızılkaya tarafından şahısların hesabında toplandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundular.

Aksu’da yapılması planlanan Merkez Camii için toplanan paraların şahıs hesabına aktarılması İyi Parti Aksu İlçe Başkanlığı’nı harekete geçirdi. Aksu İlçe Başkanı Recep Bal ve Belediye Meclis Üyeleri, cami için vatandaşlardan toplanan paraların Aksu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Kızılkaya tarafından belediyenin de işlerini yaptığı belirtilen Aksan Peyzaj Süs Bitkileri Tarım İnşaat Sanayi ve Limited Şirketi yetkilisine, Ergün Sevgi ve başka şahıslara aktarıldığını tespit etti. Aksu İlçe Başkanı Recep Bal, vatandaşlardan Merkez Cami’nin yapımı için toplanan paraların Aksu Merkez Cami Dernek hesabı yerine başka hesaplara aktaranlar hakkında gerekli cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.

BÜTÜN HESAPLAR İNCELENMELİ

Yardımda ve bağışta bulunan şahıslardan, dernek hesabı yerine kişilerin hesaplarına para gönderildiğini ifade eden Başkan Bal, “Düşünüldüğünde, sadece AKSAN şirketinin değil, belki birden çok Özel ve Tüzel kişinin bu hesaba yada başkaca hesaplara para yatırılması sağlanmış olabilir. Bu durumda kamu adına ve Aksu halkı adına telafisi imkansız zararlar doğacağından Hasan Kızılkaya, Ergün Sevgi ve yapılacak soruşturma kapsamında ortaya çıkacak tüm sorumluların tüm bankalardaki hesaplarının incelenmesi ve bu yakışıksız tavrın içerisinde olan herkesten hesap sorulması için suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

DERNEK HESAPLARI DA KONTROL EDİLMELİ

Aksu’daki Merkez Camii inşaatının devam ettiğini ve vatandaşların inşaatın tamamlanması için güçleri yettiğinde destek sağlamaya çalıştığına vurgu yapan Başkan Bal, “Yaşanan bu talihsiz olayın ardından Aksu Merkez Camii hesapları da incelenmelidir. Birden fazla kişiden para toplanma ihtimali göz önünde bulundurularak taraflarının ifadelerinin alınarak yargı nezdinde gerekenin yapılması lazım. Olayda adı geçen Özel Kalem Müdürü Hasan Kızılkaya ve Ergün Sevgi başta olmak üzere şüphelilerin ve şahısların bütün hesap dökümlerinin dosyaya alınarak bu yönde yardım yada bağış adı altında yapılan ödemelerin tespit edilmesini istiyoruz.

Ayrıca şahıslar hakkında ‘Görevi Kötüye Kullanma’ yada şartlar oluştuğu takdirde ‘Zimmet’ suçlarından savcılığın tespit edeceği suçlardan kamu davası açılması için Aksu İlçe Başkanlığımız, Belediye Meclis Üyelerimiz ve yönetimimiz ile birlikte suç duyurusunda bulunduk. Olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

PARA İADE EDİLDİ

Aksan Peyzaj Süs Bitkileri Tarım İnşaat Sanayi ve Limited Şirketi’nin hesabına yatırılan paranın ardından 6 gün sonra paranın iade edildiğini belirten Başkan Bal, bu konu ile ilgili olarak kafalarda soru işaretleri oluştuğunu söyledi. Başkan Bal, “Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in kendini devletin üstünde görür hareketler içerisinde olduğunu, böyle durum karşısında bile yakışık almayan ifadelerde bulunması bizleri rahatsız ediyor. Aksu Merkez Camii Derneği hesabına yapılması gereken bağış nasıl olurda başka bir şahsa yapılır yada yaptırılır?” şeklinde konuştu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.