Kahraman yüzbaşı için sergi ve söyleşi düzenlendi

Yayınlama: 15.01.2022
371
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi I. Dünya Savaşı kahramanlarından Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarını düzenlenen sergi ve söyleşi etkinliğiyle andı.

Dünya denizcilik ve savaş tarihinde ilk kez bir uçak gemisini topçu ateşiyle batıran yüzbaşı olarak kayıtlara geçen Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul ve silah arkadaşlarını unutmayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi Karatay Medresesi’nde fotoğraf sergisi açılışı ve söyleşi etkinliği düzenledi.

TOPÇU YÜZBAŞI AKER CUMHURİYETİN HAFIZASIDIR

Karatay Medresesi’ndeki anma etkinliğine Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı İsmail Oskay, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği Proje Koordinatörü

Özer Satılmış Özgüç, Antalya Türk Ocakları Başkanı Abdullah Uysal, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan İsmail Oskay, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin öncellikli görevlerinden birinin kent hafızasına sahip çıkmak olduğunu belirterek, “Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker de Antalya’nın hatta Cumhuriyeti’nin önemli hafızalarından biridir. Türk milletinin tarihi kahramanlıklarla doludur. Bugünkü imkanlarımızı Cumhuriyet’in bu kahramanlarına borçluyuz. Bu anma etkinliği bir vefa örneğidir” diye konuştu.

FOTOĞRAF SERGİSİ VESÖYLEŞİ

Etkinlik kapsamında Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Sergide Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul’un askerlik yıllarına, batırılan gemilere ait fotoğraf ve belgelerle dönemin gazeteleri yer alıyor.  Anma etkinliği kapsamında Türk Ocağı Antalya Şubesi Bilim Kurulu Üyesi Emekli Deniz Albay Sedat Akkuş tarafından da bir söyleşi gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.