ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri

KONYAALTI DAVASINI ALKOÇLAR KAYBETTİ!

KONYAALTI DAVASINI ALKOÇLAR KAYBETTİ!
Yayınlama: 02.04.2020
363
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Konyaaltı Sahili Projesi İşletme İhalesi’ni iptal kararına karşı, işletmeci şirket Alkoçlar’ın açtığı dava ‘‘ret’’le sonuçlandı. Kararı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya hesabından duyurdu ve Konyaaltı’nda yargının da ranta ‘‘dur’’ dediğini kaydetti.

Antalya’nın ünlü sahili Konyaaltı ile ilgili davada mahkeme kararını verdi. Konyaaltı Sahili’nin geleceği açısından büyük önem taşıyan davanın sonucu merakla bekleniyordu. Mahkeme, hukuka aykırılıklar taşıdığı ve kamu zararına yol açıldığı gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin verdiği iptal kararını yerinde bularak, Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın şirketinin açtığı davayı reddetti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sayıştay müfettişlerince tespit edilen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin zarara uğratılması ve diğer hususlar ile Büyükşehir Belediye Meclisi’nin verdiği yetkiye aykırı ihale ve ihaleye aykırı yapılaşma gerekçeleriyle Konyaaltı Sahili İşletme Projesi İşletme İhalesi’ni iptal etmişti. Belediyenin 15 milyon lira zarara uğratıldığı işletme ihalesinin iptali Antalya kamuoyunda geniş yankı yaratmıştı.

KARARI SİYASİ BULMUŞTU

İşletmeci şirket Alkoçlar ve ALSE Yönetim Kurulu Başkanı olan, Hülya Koçyiğit’in damadı Ender K, ihalenin Belediye Encümeni kararı ile tek taraflı ve siyaseten feshedildiğini belirterek, şu iddiada bulunmuştu:

Siyasi olduğunu düşündüğümüz bu haksız tasarruf, birçok yasanın ihlal edildiği nitelikte bir suçtur ve mağduriyet oluşturmuştur. Bu tek taraflı eyleme karşı, tarafımızdan tüm yasal süreçler başlatılacaktır.’’

Alkoçlar, bu açıklamayı yaptıktan sonra da yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için dava açmıştı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş, Alkoçlar da bunu ana davayı kazanmış gibi duyurmuştu.

Mahkeme ihalenin iptal edilmesine karşı açılan davayı bugün (1 Nisan 2020) karara bağladı ve Alkoçların talebini reddetti.

Mahkemenin kararını, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek, sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“Sevgili hemşehrilerim, 26 yıllık siyasi hayatım boyunca sizleri hiç yanıltmadım. Sizlerin hakkını kimseye yedirmedim. Ranta kurban edilen Konyaaltı Sahil davası sonuçlanmıştır. Alkoçlar bize açtığı davayı kaybetmiştir. Mahkeme de ranta dur demiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

‘BİR KUDURMUŞTUK Kİ!’

Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar, mahkemenin ret kararından kısa süre önce sosyal medyadan korona virüs ile ilgili tepki çeken bir paylaşım yapmıştı:

“Bir kudurmuştuk, bir kudurmuştuk ki… Evlenme teklif etti partisi, nişan yapacağız en iyi yerde olmalı, düğünümüz var aman rezil olmayalım, paraşütle mi atlasak… Çok azdık ve kudurduk, dünya bize ‘otur evde, sade bir hayat yaşa, şükretmeyi, unuttuğun sağlığın, gösteriş yapmaktan kaçırdığın zamanın, hayatında abarttığın her mananın muhasebesini yap.”

Ender Alkoçlar’ın paylaşımına gösterilen tepkilerde, Konyaaltı ihalesine de gönderme yapılarak ‘‘açgözlülük’’ vurgusu da yapılmıştı…

Haber: MUSTAFA KAZIM AYDIN 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.