Kumluca’da 19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramı coşkusu

Kumluca’da 19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramı coşkusu
Yayınlama: 20.05.2022
238
A+
A-

Antalya’nın Kumluca ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Kumluca Belediyesi tarafından fener alayı ve konser düzenlendi.

Kumluca’da milli mücadelenin başlangıcı 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yıldönümü ve Atatürk‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kumluca Belediyesi’nin düzenlendiği Fener Alayı ile kutlandı. Karatepe Stadından başlayan fener alayına yüzlerce vatandaş ve sporcu katıldı.

200 metre bayrak, meşaleler ve ellerindeki bayraklar eşliğinde ilçe merkezine yürüdü. Fener Alayı yürüyüşüne, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve eşi Nurgül Köleoğlu, CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık, İYİ Parti İlçe Başkanı Bekir Bircan, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda halk topluluğu katıldı.

Kortejin önünde ‘Gençlik Gelecektir’ yazılı pankart taşınırken, ellerinde bayrak ve meşalelerle yürüyen vatandaşlar sloganlar atıp marşlar söyleyerek yürüdü. Kortejde yürüyenlerden bazı çocuklar ise ebeveynlerinin omuzlarında yürüyüşe katıldı. Evlerinin balkonlarından fener alayına alkış tutup eşlik eden vatandaşlarda görüldü.

Fener Alayının ardından, Kumluca Belediyesi KUMGENÇ Orkestrası adlı yöresel müzik grubu tarafından konser verildi.

Gençliğe Hitabenin son kısmını söyleyen Başkan Köleoğlu; ‘‘Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Büyük Atatürk gençlerimize bu şekilde seslenmiştir. Ben Kıymetli Büyük Ailemin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum’’ dedi.

Başkan Köleoğlu, Biz hep söylüyorduk Gençlik Gelecektir derken bu gençlerimizden bahsediyorduk diyerek; 6,7,8 Mayıs’ta 23. Geleneksel Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde derece yapan Tozkoparan Boyunda 3. olan Arda Kaan Karamıkla, Ayak Boyunda 3. Olan Mustafa Ali Yalçın, Küçük Orta Büyük Boyda 6. olan İsmet Topaca ve Küçük Orta Büyük Boydan Büyük Orta Boya Şampiyon olarak yükselen Ömer Yasir Gökkaya’yı başarılarından ötürü çeyrek altın ile ödüllendirdi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.