Milletvekili Feridun Bahşi, Kıyılarımız Talan Ediliyor

Milletvekili Feridun Bahşi, Kıyılarımız Talan Ediliyor
Yayınlama: 17.08.2020
400
A+
A-

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, “Kıyılarımız talan edilmeye devam ediyor” dedi.

“Ülkemizde, ortak varlığımız olan kıyılar ticari mal haline getirilmiş ve adım adım halka kapatılmıştır” diyen Bahşi, “Kıyıların, doğal ve kültürel varlıklarıyla korunması, anayasal bir hakla kamu yararı gözetilerek herkesin kullanımına açık olması gerekirken, Anayasa’nın 43. Maddesi ile Kıyı Kanunu’nun 5,6 ve 15 inci maddelerinin, oteller, turistik tesisler ve bazı vakıflar tarafından açıkça ve hoyratça çiğnenmesine hiç bir ses çıkarılmamaktadır. Evet, Anayasa ve Kıyı Kanunu var, buna uymak ve uygulamak zorunda olan bir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da var ama maalesef bakanlıkta kıyıların işgaline göz yummaktadır” ifadelerini kullandı.

Feridun Bahşi, “Kanunlar kâğıt üzerinde kalmakta, para, rant ve ticaret ön plana çıkmaktadır. Bu millete ait olan kıyılarımız dayısı, amcası olanlara ve onlardan korkan bakanlara, bürokratlara emanet edilmiş durumdadır. Buna son günlerde vakıf mıdır, şirket midir, in midir, cin midir ne olduğunu bilmediğimiz bir kuruluş ne hikmetse tüm kıyılarımız hakkında söz sahibi olmuştur.  Muğla Valiliği kontrolündeki Muğla’ya Hizmet Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolündeki Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından kurulan, doğan görünümlü şahin gibi, vakıf görünümlü Muçev Turizm Ticaret Ltd. Şti. isimli şirket kıyılarımızı bir şekilde alıyor ve özel sermayeye peşkeş çekiyor. Yani Anayasaya aykırı olarak kıyılar kamu yararı adı altında ticarileştirilerek özelleştiriliyor” açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, “Daha önce Muğla kıyıları, sonra Trakya şimdide Akdeniz sahillerine gözlerini diktiler. Antalya ili Demre ilçesi Üçağız mahallesinde bulunan Üçağız iskelesi ve otoparkı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yüklenici firma MUÇEV Tur. Tic.Ltd Şti ye 10 yıl süreyle kiraya verildi. Yine Antalya ili Manavgat ilçesi, Evrenseki, Çolaklı, Gündoğdu, Yavrudoğan ve Kısalar mahalleleri kıyı kesiminde devletin hüküm ve tasarrufu altında olan 14 adet 25 m2 yüzölçümlü su sporu irtibat noktası yine MUÇEV Turizm Tic. Ltd.Şti ye 10 yıl süreyle verildi. Bundan sonra daha nereler verilecek belli değil” şeklinde konuştu.

Bahşi son olarak şunları söyledi: “Anlamadığımız nokta Muğla’ya hizmet vakfının Antalya’da veya Trakya’da ne işi var? Ama biz biliyoruz. Hukuksuzlukta sınır tanımayanlar AK Partinin elinde olmayan belediyelerin kıyılarını MUÇEV aracılığıyla kendi destekçilerine fırsat olarak sunmaya çalışıyorlar. Kamuoyuna ve yetkililere sonsöz olarak şunu ifade etmek istiyorum. Sahiller halk tarafından ücretsiz bir şekilde kullanılmalıdır ve eğer işletilecekse de görevleri kamu yararına çalışmak olan belediyeler tarafından işletilmelidir.”

Feridun BAHŞİ

İYİ Parti Antalya Milletvekili

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.