ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri

Oktay Çimoğlu ie dünü ve bu günü,konuştuk

Oktay Çimoğlu ie dünü ve bu günü,konuştuk
Yayınlama: 21.04.2018
809
A+
A-

Röportaj-MESUT İNCİ

Antalya Erzurumlu Dadaşlar Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Oktay Çimoğlu, “Adam gibi adam olmayı sürdürmek ve herkese yardımcı olmak için, 100 bine yakın Erzurum’luyla varlığımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.

Sayın Çimoğlu ile her konuyu konuştuğumuz ve özellikler taşıyan röportajımızı soru-cevap şeklinde aşağıda okuyabilirsiniz

1 – Derneğinizin amacı nedir.?

Derneğimiz, inançlı ve ne yaptığını bilerek faaliyetlerini sürdürmektedir. Amaç olarak tahmin edileceği gibi hemşehrilerimizi bir çatı altında toplamak, beraberliği ve dayanışmayı sağlamaktır. Her yörenin kendisine göre adetleri var, biz de adet, görenek ve geleneklerimizi devam ettirerek çeşitli zamanlarda etkinliklerle bütünlüğümüzü yaşadığımız şehir olan güzel Antalya’lılarla buluşmaktır.

2 – Antalya’da ne kadar Erzurumlu yaşıyor.?

Çeşitli iş kollarında yaşamlarını sürdüren 100 bine yakın Erzurumlu, Antalya’lı kardeşleri ile huzur içinde taşamaktadır.

3 – Dernek olarak, sosyal dayanışmanızı nasıl sağlıyor sunuz.?

İmkanlar dahilinde, sosyal dayanışmamız kişisel güdüler olmaksızın her dalda iş birliği yapmak ve hemşehrilerimizi içinde bulundukları mağlubiyetten kurtararak huzurlu ve mutlu bir hayat sürdürmektir.

4 – Daha önceki yıllarda milletvekilliği teklifi aldığınızı ve kabul etmediğinizi biliyoruz. Önümüzdeki seçimlerde yeni bir teklif alırsanız, bunu nasıl karşılar sınız.?

Her türlü teklife elbette açığım. Ancak, memleketin huzuru çok önemlidir, bu doğrultu da hareket etmek başlıca görevimizdir. Zaman içinde nelerin olabileceğini şimdiden kestirebilmek mümkün olmadığı gibi, gelişmeleri bekleyip göreceğiz.

5 – Her kuruluşta Onursal Başkanlıklar vardır, bu seçimlerde siz bunu kaldırdınız. Niçin.?

Cevap – Onursal Başkanlık sorusu güzel bir soru. Açık net olarak açıklamak gerekirse, bu kimliği taşıyan bazı kişilerin amaçları dışına çıktıklarını öğrendik ve derneğimize zarar verebileceğini düşünerek, uzun tartışmalar sonucu genel kurulumuzda oy birliği ile ONURSAL BAŞKANIK sıfatını kaldırdık.

6 – Dadaş kimlerdir ve kime denir.?

Genç bir arkadaşımıza, üniversite imtihanlarında, “ATATÜRK NELER YAPMIŞTIR” diye bir sual sormuşlar. Delikanlı düşünmüş taşınmış Atatürk o kadar çok işler yapmış ki, sıralamakla bitmez. Hocalarına kısaca, ATATÜRK NELER YAPMADI Kİ diye kestirmeden bir cevap vermiş. Cevabı çok yerinde bulan hocalar, sınava giren delikanlıya geçerli not vermişler.

Şimdi ben de, DADAŞ NELER YAPMAMIŞTIR Kİ diyorum.

Ama yine de satır başları ile birkaç özelliği sıralamak isterim.

Dadaş merttir.

Dadaş sorumluluğunu bilen ve örnek gösterilebilecek iyi bir aile reisidir.

Dadaş delikanlıdır.

Dadaş, iyi bir vatanseverdir ve bayrağına düşkündür.

Dadaş, adam gibi adamdır.

DADAŞ, yardımlaşmayı ve ekmeğini paylaşmasını bilir,

7 – Erzurum ilimiz için, Türkiye’nin sigortası denir. Neden Erzurum.?

Bilindiği gibi Cumhuriyetimizin fitili Erzurum’da ateşlenmiştir. Cumhuriyet caddemizin ismi bile Atamız tarafından konulmuş olup, Devletinin ve milletinin her zaman yanındadır. Buna benzer özellikleri taşıdığı için Erzurum Türkiye’nin sigortasıdır.

8 – Başkanım siz kimsiniz, sizi sizden dinleyebilir miyiz.?

Cevap – Kısaca bahsetmek gerekirse, Ben 1965 Erzurum merkez doğumluyum, 20 Yıldır Antalya’da yaşıyorum. Ticaretle iştigal ediyorum ve Şirketler grubu sahibiyim. Evliyim.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.