ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri





















ARD Sigorta Aracılık Hizmetleri

Osman Ülker: Güzelbağ Ranta Kurban Gitmesin

Osman Ülker: Güzelbağ Ranta Kurban Gitmesin
Yayınlama: 12.07.2021
671
A+
A-

Bir seneden kısa süre önce Ak Parti Antalya / Muratpaşa İlçe Başkanlığına seçilen ve seçildiği günden bu yana ismini sıkça duyduğumuz Sayın Osman Ülker ile bir araya gelen Gazeteci Zeynep Kutsal Dalamanlı’ile  Muratpaşa halkını ilgilendiren birçok konuya cevap verdi.

Osman Ülker’i ve siyasi hayatını sizden öğrenebilir miyiz?

Antalyalıyım, eğitim hayatım da Antalya’da devam etti. Siyasi hayatım İstanbul’da başladı. Beşiktaş gençlik kolları başkanlığı ardından İstanbul gençlik kolları başkanlığı yaptım. Daha sonra Ak Parti’nin seçim çalışmalarında görev aldım. Abdullah Işıkhan’ın ilçe başkanı olduğu dönemde ilçe başkan yardımcılığı yaptım. İlçe seçim koordinasyon başkanlığı yaptım. 2014’te yerel seçimlerinde Mustafa Köse il başkanıydı, beraber çalışma şansımız oldu. Daha sonrasında ise genel merkezin ve delegelerin takdiri ile Muratpaşa ilçe başkanlığına aday oldum ve seçildim Mustafa Köse ve ekibi de uygun gördüler kendilerine teşekkür ediyorum.

İlçe başkanlığına seçilmenizden bu yana bir sene bile olmadı ama isminiz sık duyulmaya başladı.  Muratpaşa ilçesindeki ününüz başarınızın göstergesi mi?

Ben göreve geldikten sonra eşimden ve ortağım abimden helallik alarak ve mesaimizde ayarlayarak işimize sarıldık. 55 tane mahallemiz var biz mahallelerdeki dertleri sıkıntıları dinliyor ve nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünüyoruz. Siyaset benim için insanlarla kurumlar arasında köprü kurmaktır. Para yok diyebilirsiniz fakat insanların yanlarında olmazsanız ben yoktum diyemezsiniz.  Bizim düşüncemiz insanların yanında olalım tepki de olsa takdirde olsa iyi-kötü ayrımı yapmadan parti ayrımı yapmadan insanlara destek olalım. Biz çalıştıkça teşkilattan daha çok destek görmeye başladık. İnsanlar da bizimle daha fazla mesai yapmaya başladı.

 Saha da karşılaştığınız en büyük sorunu nedir?

Genelde yaşadığım en büyük sıkıntı bilgi kirliliği. Siyaset etiğinin dışına çıkılıyor doğru söylem, vatandaşı doğru bilgilendirme, doğru muhalefet yapılmıyor maalesef. Muhalefet siyasi ettiğin dışına çıkıyor, özellikle son birkaç yıldır. Beni etik sınırlar içinde eleştiren herkese saygı duyuyorum ve eleştirilerini alıyorum. Biz vatandaşı doğru bilgilendirmeye çalışıyoruz. Mesela devlet yardımlarını yanlış ve ya eksik bilgi girişi nedeniyle alamayan vatandaşlarımıza yardımcı olduktan sonra, destek alabildiklerini söyleyen çok olmuştur. İnsanlarla temas ediyoruz, bakanlıkların hizmetleri ile ilgili çalışmaları konusunda vatandaşı aydınlatıyoruz, insanlar yapılan hizmetleri bilmiyor. Biz anlatarak konuşarak bilgi kirliliğinin önüne rahatlıkla geçebiliyoruz anlatmak gerekiyor dolaşmak gerekiyor.

Sayın Ülker Kıracami projesinin durdurulmasının Ak Parti hükümeti ile ilgisi nedir?

Kırcami’de şu anda imar ve iş ve inşaat ruhsatı konusu tartışılıyor. Bu belediyenin yetkisinde olan bir konudur. Menderes Bey döneminde Kırcami Projesini ilk iptal ettiren makine mühendisler odası başkanı Süleyman Evcilmen daha sonra ikinci davayı açıp iptal ettiren ise Süleyman Evcilmen’in başkan vekili Mustafa Karaman, imar planı çözülme noktasına geldiğinde ise “altyapı olmadan inşaat ruhsatı vermeyelim” diyen de Mustafa Akaydın. Burada da bütün Kırcamililerin tapularının dağıtılması dâhil bizim Ak Parti’nin çok büyük bir emeği var. Biz isteriz ki insanlar mağdur olmasın Kırcami ile ilgili ne destek isterlerse biz desteğe hazırız.

Güzelbağ projesi hakkında neler düşünüyorsunuz?

Güzelbağ şu anda imar uygulamasına girdi. Muratpaşa Belediyesi’nin daha önce Ermenek’de tapu dağıtımı olmuştu. Olaylar çıktı, ihaleler yapıldı, ihalelerde ortalık karıştı insanlar kavga etti. Aynısının Güzelbağ’da yaşanmasını istemeyiz, hak sahiplerine haklarının verilmesi gerektiğini, “ben yaptım oldu” değil bütün insanların olurunun alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu süreç de bütün Güzelbağlıların ve Muratpaşa’da oturan bütün insanların bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer onlara bilgi verilmeden yapılan bir imar uygulaması varsa daha sonradan Ermenek de ki sıkıntılar gibi, Kırcami’de ki sıkıntılar gibi büyük sıkıntılar çıkabilir. Güzelbağ ranta kurban gitmesin.

Sayın Osman Ülker Muratpaşa bölgesindeki birçok reklam panosunda yer alan Bambus Plajı ile ilgili ne söylemek istersiniz?

Bambus Plajı ile ilgili ben kesinlikle bir özel şirketin işletmesinin doğru bulmuyorum. Türkiye genelinde hükümetin kurumlarının yahut da belediyenin işlettiği plajlar var. Bambus Plajlarının şahısların işletmesine karşıyız. Kamu yararına ve halka ulaşılabilir hizmetin, güzel bir plaj yapılması yönünde ki düşüncelerimizi daha önce de belirttik. Bambus plajının etrafında yapılan yapılar ile ilgili olarak da doğru araştırmalar yapılmalı insanlar töhmet altında bırakılmamalıdır. Oralardaki hizmetler otel müşterilerine mi, yoksa Muratpaşa halkına verilecek? Muratpaşa Belediyesi’nin Bambus Plajı üzerinde bu kadar ısrar etmesi ile ilgili nedenlerin iyice araştırılması ve kafa karışıklığının giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Muratpaşa’da kafamı çevirdiğim yerde Bambus Plajı’nı görüyorum.

Muratpaşa Belediyesi’nin Muratpaşa için yapabileceği faaliyetler de toplum yararına yapılabilecek işler de ortak bir çalışmada yer almanız mümkün mü?

Muratpaşa Belediyesi’nin kamu yararına uygun toplum için yaptığı her hizmete destek oluruz. Kamu yararına ve hukuk sınırları içinde olan her işin destekçisiyiz, ben bunu ilk göreve geldiğinde de söylemiştim. Muratpaşa belediye başkanına hiçbir şekilde kötü sözümü göremezsiniz. Göreve geldiğimden bu yana her iyi işin destekçisi oluyor, kamu yararına olmayan işleri eleştiriyoruz.

Muratpaşa’da şu anda sizin bir projemiz var mı?

Muratpaşa da 55 mahallede insanların görüş ve önerilerini alarak sıkıntılarını öğrenerek değerlendireceğiz. Öncelikle kamu yararına ve milletimizin talebi doğrultusunda çalışacağız. İnsanların bizden beklentilerini biliyoruz bunları da karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Hizmet veren bir siyasi partiyiz biz de bunun bir temsilcisi olarak elimizden geleni ardınıza koymadan gece gündüz demeden vatandaşımızla birlikte Muratpaşa’yı nasıl daha iyi bir yere getiririz, nasıl daha yaşanabilir bir hale getiririz diye çalışıyoruz.

Samimi sohbetinden dolayı Ak Parti Antalya / Muratpaşa İlçe Başkanı Sayın Osman Ülker’e teşekkür ederiz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.