Rüşvet almadığımızı çok iyi biliyorsun!

Rüşvet almadığımızı çok iyi biliyorsun!
Yayınlama: 06.05.2020
363
A+
A-

Turizm Bakanı Ersoy’un Belek’teki Max Royal Otel’i devralırken “Belek’te mi, Kadriye’de mi?” diye sordurduğunu söyleyen eski Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, “Çünkü bizim rüşvet almadığımızı çok iyi biliyordun. Şimdi yaptığın bu yanlıştan dön” çağrısı yaptı.

Rüşvet almadığımızı çok iyi biliyorsun!

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan arasında yaşanan ‘rüşvet’ tartışmasına kapatılan Belek Belediyesi’nin eski başkanı Yusuf Mecek de girdi. Turizmci kökenli Bakan Mehmet Ersoy’un zamanında Belek’te Voyage Otel’i yaptırdığını belirten Mecek, “Max Royal Otel’i devir alırken yanındaki çalışanına ‘gidin bakın Belek’te mi, Kadriye’de mi?’ diye sordurduğunu, ‘Belek’te değil ise devir almayalım’ dediğini hatırlıyor musun? Bunun sebebi Belek Belediyesi’nin rüşvet almadığını çok iyi bilmendi. Belek Belediyesi her zaman yatırımcıların önünü açmıştır. Fakat halkın olan sahile otel projesi yapacağınızı tahmin etmiyordum. Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Her hayal ettiğin belediye başkanı Yusuf Mecek gibi olmaz. Belek ve Kadriye sahilleri Seriklinindir, Seriklinin olarak kalacaktır” dedi.

‘SAHİLLER ÜZERİNDEN SİYASİ RANT’

Serik eski Belediye Başkanı Mehmet Bankoğlu’nun Belek sahilinde yaptığı hizmetleri de hatırlatan Yusuf Mecek, “Zamanında Mehmet Bankoğlu’nun mirasına sahip çıkmayanlar, şimdi çıkmış sahiller üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışıyor. Halkımız kimin ne yaptığını gayet iyi biliyor. Şükürler olsun ki 1999’da belediye başkanı olduğumda rahmetli Bankoğlu’nun mirası olan ve halkımızın sosyal alanı olarak kalan sahillerimize ben sahip çıktım. Herkes elindeki sahile sahip çıksaydı şu an bu sorunları yaşıyor olmazdık. Her ne olursa olsun sahiller Serik halkınındır” ifadelerini kullandı.

‘SERİK HALKINA YALAN SÖYLEME’

AKP’li Serik Belediye Başkanı Aputkan’a da cevap veren Mecek, “31 Aralık günü akşam üzeri sosyal medyadan Serik halkına yalan söyleyen, insanları kandıran belediye başkanı olarak tarihe geçtin. Emin olmadığın bir konuda, çıktın sanki bu sahiller ilk kez tahsisi alınıyormuş gibi mağrur bir komutan edası ile açıklama yaptın. Ne oldu biliyor musun? Yalan söylediğin anlaşılınca sağa sola saldırmaya başladın. Ve son açıklamanda ise, ‘eski belediye başkanları benim gösterdiğim çabanın 10’da birini gösterseydi bu sahiller gitmezdi’ gibisinden aslı astarı olmayan bir şey söylemişsin. Belek belediye başkanlığım zamanında bu sahilleri nasıl aldığım, ne hale getirdiğim bellidir. Senden en azından emeğe saygı göstermeni bekliyordum, ama senden bunu beklemek de çok büyük bir hata” ifadelerini kullandı.

‘BELEK TESİSLERİNİ SEN SÖKTÜN’

Başkan Aputkan’a ‘Enver Efendi’ diye seslenen Mecek, “Bu sahillerin tahsisini almak için günlerce Ankara’da verdiğimiz çabayı o günleri yaşayanlar bilir. Sen başkan olduğun Yukarı Kocayatak Belediyesi’nde meşgulken (özellikle imar) bizler tahsisi aldık ve daha sonra tüm ilçemize Belek günübirlik tesislerini 1999 yılında açtık. Belek günübirlik tesisleri hiç bir zaman amacının dışına çıkmayarak, yıllarca Serik ve Belek halkı bu alanlardan faydalandı. Sen ise göreve gelir gelmez, vefa borcunun olduğu kesimlere vefa borcunu ödedin. Hem mahkemeye verdim dedin, akabinde ise Belek Beach Park’ta benim yaptığım alanları, Serik halkının sosyal tesislerini sökmeye başladın. Bu süreçte adeta saman altından su yürüttün” dedi.

‘BU AYIP HERHALDE SANA YETER’

Yusuf Mecek sözlerini şöyle bitirdi: “Ben kendi adıma konuşayım, rüzgar kayadan ancak toz alır, başka hiç bir şey yapamaz. Saygıdeğer Serik halkı her şeyi biliyor, bizden sonraki 5 yıl meclis üyesi ve AKP’de güçlü bir isimdin. Arkadaş sen bu tahsisi iptal edilen yerleri niye geri aldırmadın? Belediye başkanı oldun bu sefer halkımıza ait alanları kaybettirdin. Tarihe Kadriye ve Belek sahillerini kaybeden belediye başkanı olarak geçtin. Bu ayıp herhalde sana yeter”.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.