Şaşkın ördek!- Yazar; Mustafa Kazım Aydın

Yayınlama: 18.01.2022
1.182
A+
A-

Tüm dünya korona salgını ile başa çıkmanın çarelerini arıyor. Şimdilik bulunabilen tek çare aşı. Bu nedenle de özellikle gelişmiş ülkeler tüm insanlarını aşılamaya çalışıyor. Aşı olmak istemeyenleri de bazı yaptırımlarla aşılanmaya zorluyorlar.

Avrupa ülkelerinde en az iki doz aşı olmayanlar, eczane, market gibi zorunlu ihtiyaç alanları dışında kapalı mekanlara alınmıyor. Seyahatleri kısıtlanıyor. Yolculuk için seyahatten önce PCR testi isteniyor.

Ülkemizde de bu yönde karar alınmıştı; aşısızlar, korona olmadıklarını gösteren PCR testi yaptırmadan uçağa, şehirler arası tren ve otobüse binemiyordu.

Korona virüs yeni yüzüyle (omikron) dünyayı kırıp geçirmeye devam ederken ve bu yüzden gelişmiş ülkelerde insanlar ‘‘hatırlatma dozu’’ denilen üçüncü aşıya zorlanırken, ülkemizde ani bir kararla yasaklar kaldırılıverdi.

Tıp dünyası ayağa kalktı, kararın yol açacağı olumsuz sonuçları anlatmaya, yetkilileri uyarmaya çalıştı.

Ertesi gün öğleye doğru, ‘‘yasaklar geri geldi, aşı olmayanlar test yaptırmadan yolculuk yapamayacak’’ mesajları dolaşmaya başladı.

Sonra öğrenildi ki, aşı olmayanlara sadece uçak yolculuğu için PCR testi yeniden zorunlu hale getirilmiş.

Vallahi insanımız neyse de bu virüste beyin kalmadı, kesinlikle mıncığı çıktı…

Hatırlarsanız; İran Rusya, Yunanistan’ı sardıktan sonra bize gelebilmişti! Ülkeye ilk adımını attı, 65 yaş üstü için gardiyan yaptık. Arkasından alkolü, müzik denetimi ve gece bekçiliği ile görevlendirdik. Şimdi hep havada kalacak ve uçaklarda asayişi sağlayacak…

Konuyla pek alakası yok ama…

Bu arada değerli araştırmacı yazar Mustafa Aslan Aksungur’un ‘‘Atasözleri ve Atasözleri Nitelikli Deyimler’’ kitabından şu sözler dikkatimi çekti:

‘‘Şaşan adam karısına hala dermiş.’’

‘‘Şaşıran ateş avuçlarmış.’’

‘‘Şaşkın avcı vurduğunu kor, gördüğüne gider.’’

‘‘Şaşkın ördek, başını kor kıçından dalarmış suya.’’

‘‘Şaşkın ördek, başını kor götünden dalar göle.’’

‘‘Şaşkın ördek kıçın kıçın yüzermiş…’’

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.