Sınır Tanımayan Çözümler Yaz Kampı açılışı gerçekleştirildi

Yayınlama: 02.08.2021
866
A+
A-

Limitless Makers Yaz Kampı açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Özkan, “Gelecek yaratıcı ve yenilikçi fikirlerde. Bu da ancak ‘icat çıkaran’ çocuklarla mümkün. Sevgili gençler, lütfen başımıza icat çıkarın.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzelenen Sınır Tanımayan Çözümler Limitless Makers Yaz Kampı törenle başladı. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen açılış törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Sosyal İlişkiler ve İletişim Dairesi Başkanı Ali Güneş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen katıldı.

YAZ KAMPI KONU BAŞLIKLARI DİKKAT ÇEKİYOR

Kamp açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Gençlik, sağlıklı bir toplumun ve aydınlık bir geleceğin güvencesidir. Biliyoruz ki gençlerimize yapılan her türlü yatırım, aslında ülkemizin ve dünyamızın geleceğine yapılmıştır. Bu nedenle gençlere yönelik çalışmalara çok önem veriyorum. Öğrencilere girişimcilik ruhunun aşılanması, deneyimleyerek öğrenme ortamının sağlanması ve bir fikrin ürüne dönüşüm yolculuğunun anlatılması amaçlanan bu yaz kampına da üniversite olarak büyük bir heyecanla destek veriyoruz.” dedi.  Rektör Özkan, “Yaz Kampı için seçilen Yenilenebilir Enerji, Otomasyon, Uzay Teknolojileri, Yapay Zeka, Nörobilim ve Nanoteknoloji konu başlıkları da geleceğin dünyasında ülkemizin hak ettiği yeri alabilmesi için gelişim göstermemiz gereken alanlar olarak dikkat çekiyor. Yetenekleri, zekâsı ve ilgisinin bu kampa taşıdığı siz sevgili gençlerin bu süreci en verimli şekilde değerlendireceğinize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

SEVGİLİ GENÇLER, LÜTFEN BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN

Dünyanın bilim ve teknoloji alanında çok hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini söyleyen Rektör Özkan, “Ülkemizin bu atılımda geri kalmaması siz yetenekli gençlerimizin ellerinde. Dünya ile yarışacak özgüvene sahip, nitelikli ve donanımlı genç nesiller yetişmesi ülkemizin kurtuluş reçetesidir. Bunun yolu da tabii ki eğitimden geçiyor. Ayrıca sadece üniversite ve öncesini değil, eğitimin aile ortamında başladığı ilk süreci de kapsayacak bir zihinsel dönüşüm de gerekli. Hepimizin yeni bir şey yapmaya çalıştığında hayatının bir döneminde duyduğu ‘başımıza icat çıkarma’ sözü ve o düşünce modeli artık tarihe karışmalı. Çocuklarımız soru sormak, hayal kurmak ve yaratıcı düşünce konusunda engellenmemeli, motive edilmeli. Geleceğin yaratıcı ve yenilikçi fikirlerde. Bu da ancak ‘icat çıkaran’ çocuklarla mümkün. Bu sebeple özellikle altını çizmek istiyorum ki sevgili gençler, lütfen başımıza icat çıkarın.” ifadelerini kullandı.

BEYİN GÖÇÜNÜ ÖNLEMEK İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ

Bir diğer konunun da beyin göçüne engel olarak, yetenekli gençlerin Türkiye için çalışmaya devam etmesini sağlamak olduğunun altını çizen Rektör Özkan, “Bu noktada gençlerimize şu çağrıda bulunmak istiyorum: Bu hızlı değişim çağında savrulmamak ve yönünüzü kaybetmemek için tarihi bilinç ve milli şuurdan asla vazgeçmeyin. Beyin göçünü önlemek için bize düşen görev ise onların araştırma ve çalışmaları için doğru ortamı sağlamaktır. Biz de üniversite olarak bu konuya son dönemde ciddi biçimde eğildik. Yeni dönemde önceliğimizi ürüne dönüşebilen ve toplumun hizmetine sunulabilen projelere verdik. Bunun son meyvesi ise Bilimsel Araştırma Projeleri için verdiğimiz 7.5 milyon liralık destek oldu. Ayrıca laboratuvar altyapımızı da yeniliyor ve geliştiriyoruz. Tüm bu adımları gelecekteki öğrencilerimiz olan siz sevgili gençlerin çalışmalarını daha rahat sürdürmesi için atıyoruz. Çünkü size güveniyor ve sizlerin bu ülkenin geleceği için güzel işler yapacağına yürekten inanıyorum.” dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Sosyal İlişkiler ve İletişim Dairesi Başkanı Ali Güneş ise yaz kampına katılan öğrencilerin 12 ilden 42 okul içerisinden 360 öğrenci arasından programa kabul edildiklerini ve farklı okul türlerinden gelen 61 öğrenci katıldığını söyledi. Güneş, öğrencilere kamp boyunca alanlarında uzmanlar, bilişimciler, akademisyenler, iş insanlarından konuşmalar dinleyip bu konularda teorik ve uygulamalı eğitimler alacaklarını söyledi. Bir ay sürecek yaz kampında ilerleyen günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu da katılacak.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.