Ülkü Ocakları’nın Yapay Zeka Teknolojisiyle Geliştirilen Programı Gençleri Başarıya Götürecek

Ülkü Ocakları’nın Yapay Zeka Teknolojisiyle Geliştirilen Programı Gençleri Başarıya Götürecek
Yayınlama: 12.06.2021
302
A+
A-

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yapay zeka teknolojisi kullanılarak geliştirilen ODAK2023 isimli bilgisayar yazılımı Türk gençliğini başarıya ulaştırmayı hedefliyor. İçerisinde farklı aktiviteler bulunan yazılım, göz beyin ve hafıza arasındaki koordinasyonu güçlendiriyor.

Uluslar arası basının da katılmış olduğu bir tanıtım toplantısı ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından Odak2023 yazılımının tanıtımı yapıldı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Herkesin kitap okuma oranlarının düşük olmasından yakındığını ancak kimsenin bu soruna yönelik çözüm üretmediğini söyledi. Ülkü Ocakları olarak bu durumun nedenlerini araştırdıklarını belirten Ahmet Yiğit Yıldırım, “Biz bu nedenleri araştırdık. Okuma tekniklerini bilmiyoruz. Göz kaslarımız zayıf, göz tembelliğimiz var. Okuduğumuzu anlamıyoruz. Bunların neticesinde saatler harcayıp 30-40 sayfa okuduktan sonra sıkılıp kenara bırakıyoruz.” diye konuştu.

Küresel Bir Soruna Ülkü Ocakları’ndan Çözüm

Okuma, okuduğunu anlama ve odaklanma sorununun Türkiye’ye özel değil, küresel bir sorun olduğunu dile getiren Ahmet Yiğit Yıldırım, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Ülkü Ocakları olarak bu sorunu ortadan kaldırmak için çözüm arayışına girdik ve ‘Odak2023’ isimli bilgisayar yazılımını geliştirdik. Bu yazılım içeriğinde yer alan aktivitelerle kişinin okuma hızını ve anlama kapasitesini geliştiriyor. Bu yazılımın içeriğinde oyunlar var. Bu oyunlarla kullanıcıya göz kası egzersizi yaptırıyoruz. Göz, beyin ve hafıza arasındaki koordinasyonu güçlendiriyoruz. Yazılımın içinde yer alan metinlerle kişinin anlama kapasitesini ve okuma hızını test ediyoruz. Sonrasında yazılımın yapay zeka özelliği sayesinde, kişiye özel egzersiz ve metinlerle çalışmasını sağlıyoruz. Kişinin görsel zeka kapasitesini ve beynin fotoğraf hafızasını geliştiriyoruz. Bu sayede 3-4 saatte okunan metni, 1 saatte okunacak seviyeye getiriyoruz. Gözler hızlı okumayı başarabildiği için odaklanma meselesi de ortadan kalkıyor. Beynin anlama kapasitesi gelişiyor. Okunan metin hafızada kalıcı hale geliyor”.

Sınavlarda Başarıyı Getirecek

LGS, YKS, KPSS, DGS ve ALES gibi sınavlarda okuma hızının ve okuduğunu anlamanın önemine değinen Ahmet Yiğit Yıldırım, yapay zeka ile geliştirilen Odak2023 yazılımı sayesinde öğrencilerin bu sorununun ortadan kalkacağını dile getirdi. Ahmet Yiğit Yıldırım, Ülkü Ocakları tarafından yapay zeka ile geliştirilen Odak2023 hızlı okuma setinin Türkiye genelinde 10 bin adet ücretsiz olarak dağıtıldığını duyurdu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.