Usluer, “Siyasal İslamla Amasız Fakatsız Mücadele Edeceğiz”

Yayınlama: 25.04.2022
228
A+
A-

Gaye Usluer, “Karanlıktan aydınlığa nasıl çıkacağız? Toplumdaki derin ekonomik krizi ortadan kaldırarak. Eşitsizlikle mücadele ederek. Demokrasimizin önüne engel koyan dinci gericilikle mücadele ederek. Siyasal islamla amasız fakatsız mücadele ederek” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Gaye Usluer, partisinin Merkez Yönetim Kurulu gündemli basın açıklamasını gerçekleştirdi. Memleket Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında Usluer, “Siyasal islamla amasız fakatsız mücadele ederek karanlıktan aydınlığa çıkacağız” dedi. Usluer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 102. yıldönümü tüm ülkemizde büyük bir coşkuyla kutlandı. Hatırlayalım. Tam 102 yıl önce 23 Nisan 1920’de Meclis Ankara’da açıldı. Ülkemiz işgal altında. Ordu yok. Ama Meclisimiz var. Hem kurtuluşumuz hem de kuruluşumuzun şifreleri TBMM’nin açılışındadır. Sonuç büyük zaferle taçlanmıştır. TBMM’nin açılış günü bu nedenle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir. Dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayramdır. Bugünü anlamak ve geleceğimiz planlamak için gerekli olan tam bağımsız, laik ve demokratik cumhuriyetimizin ilk harcıdır. Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir.”

BU YIL DA GÖREVLERİNİN GEREĞİNİ YAPMADILAR

“23 Nisan günü, sabahın erken saatlerinde devlet erkanı bu yıl da görevini yaptı. Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirdi. Ülkenin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı alışıldığı üzere ne Anıtkabir’de ne de TBMM’deki törenlerde yoktu. Bu yıl da görevlerinin gereğini yapmadılar. Devlet erkanının Anıtkabir ziyareti görevlerini tamamlamasının ardından yurdun dört bir yanından Ankara’ya gelen yurttaşlarımız ve çocuklarımız akın akın Anıtkabir’e Ata’larını ziyarete koştular. Coşkuyla, minnetle ve bağlılıkla… Bir kez daha söz verdiler. Hem bugünümüz için hem de yarınımız için. Birlikte umudu büyüttüler.”

23 NİSAN’DA YİNE KARANLIKTAYDIK

“TBMM’nin Genel Kurul Salonu’nda büyük harflerle ve büyük puntoyla “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” yazar. “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin varoluşunun da temel dayanağını oluşturur. 2017 referandumu ile değişen rejim tek kelimeyle özetlersek “Tek adam rejimi”dir. Yeni rejimde TBMM, 600 milletvekilinin işlevsizleştirildiği sembolik bir onay makamına dönüştürüldü. Anayasamızda hala yazılı ama laiklik lafa kaldırıldı.  Demokratik parlamenter sistemden teokratik yapılı tek adam sistemine geçtik.

Demokrasimiz artık “çoğunluk” temelli değil. Partili Cumhurbaşkanı hem yürütmeyi tek başına oluşturuyor. Hem yargıya egemen. Hem de yasamanın ortağı. TBMM’nin yasama yetkisi nerede?

TBMM’yi yürütmeyi denetleyebiliyor mu? Hayır! İşte bu nedenlerle bu yıl 23 Nisan’da yine karanlıktaydık.”

YENİDEN EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN OLACAK

“100 yıl önce tüm fikirlerin özgürce tartışıldığı meclisten, hakimiyetin meclisten saraya devredildiği

hakimiyetin milletten tek adama devredildiği karanlıktan bahsediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümünde 23 Nisan 2023’de hem 100. yıldönümü kutlamalarını hem de karanlıktan yeniden aydınlığa çıkışımızı kutlayacağımıza inancımız tam.  Hep birlikte dayanışarak umudu birlikte büyüterek yeniden “Egemenlik kayıtsız şartsız milletin” olacak.”

KARANLIKTAN AYDINLIĞA NASIL ÇIKACAĞIZ

“Karanlıktan aydınlığa nasıl çıkacağız? Siyasal islamla mücadele ederek. Toplumdaki derin ekonomik krizi ortadan kaldırarak. Eşitsizlikle mücadele ederek. Demokrasimizin önüne engel koyan dinci gericilikle mücadele ederek. Siyasal islamla amasız fakatsız mücadele ederek.

Laikliğin, demokrasinin tesisinde ve sınıf mücadelesinde en önemli unsur olduğunu unutmadan

karanlıktan aydınlığa çıkacağız. “

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.