Vali Yazıcı öğrencilere ‘gençlerle başbaşa’ kitabını hediye etti

Vali Yazıcı öğrencilere ‘gençlerle başbaşa’ kitabını hediye etti
Yayınlama: 04.06.2022
161
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında Antalya Barosu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Vali Yazıcı AHENK Projesinin kalbi dediği meslek lisesi öğrencilerine, Ordinaryüs Prof. Dr. Ali Fuad Başgil’in ‘Gençlerle Başbaşa’ kitabını hediye etti.

Antalya Barosu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretine; Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Antalya Barosu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde bulunan Uygulama Anaokulu’nda incelemelerde bulunduktan sonra lise öğrencileriyle bir araya gelen Vali Yazıcı, ‘Gençlerle Başbaşa’ kitabının Antalya’nın 19 ilçesinde okuyan, 33 bin 353 meslek lisesi öğrencisine dağıtılacağını belirtti.

Tüm Gençlerin Okuması Gereken Bir Kitap

Vali olarak çalıştığı her kentte ‘Gençlerle Başbaşa’ kitabını lisedeki gençlerin okuması için temin ettiğini açıklayan Vali Yazıcı; “Gençlerle Başbaşa’ kitabını Kaş’tan, Akseki’ye, Gazipaşa’dan, Elmalı’ya bütün ilçelerimizdeki öğrencilerimize hediye edeceğiz. Tüm gençlerin bir kez okuması gereken, çok faydalı bir kitap. İnşallah diğer liselerimize de gelecek yıl hediye edeceğiz. Bu yıl önceliğimiz meslek liselerimiz olacak. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi bize destek verdi. Bizde onların da desteğiyle bugün sizleri bu güzel kitapla buluşturduk. Hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Kısa sürede okuyup bitireceğinize eminim. Sizler için çok faydalı bilgileri heybenize koyarak yaşamınıza devam edeceksiniz. Unutmayın ki her kitap ayrı bir dünyayı içinde barındırıyor. O dünyada da belli bir süre sizleri misafir ediyor. Yeni dünyalar tanımaya her zaman hevesli olun.” dedi.

Kitap dağıtımından sonra okulun konferans salonuna geçen Vali Yazıcı öğrencilerle kitap okudu. Kitap okuma etkinliğinin ardından öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, kendini tanıttıktan sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayarak sıcak ve samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

Hayaller Kurmak Çok Önemli

Gençlere hayallerini sorarak, hayal kurmalarının çok önemli olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Hayallerimize sımsıkı sarılalım. Benim en büyük hayalim üniversiteyi İstanbul’da okumaktı. Bunu gerçekleştirdikten sonra da mezun olduğum bölümle ilgili olarak Kamuda Yöneticilik üzerine hayallerim ve hedeflerim oldu. Yaşam devam ettikçe hayaller bitmez.” dedi.

Kimseye Yalan Söyleme Hakkı Vermiyorum

Öğrencilere onları hayatta en fazla neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı, yalanı hiçbir şekilde yaşamına sokmadığını, birine yalan söylediğimizde karşıdaki kişiye de bize yalan söyleme hakkı verdiğimize değinerek; “Kimlere yalan söylediğimizde en az vicdan azabı duyarız. Tanımadığımız, sevmediğimiz ve bize daha önce yalan söyleyen birine. Bu yüzden kimseye yalan söyleme hakkı vermemeliyiz diye düşünüyorum. Siz birine yalan söylediğinizde ona yalan söyleme hakkı tanıyorsunuz. Ben hiç kimseye bana yalan söyleme hakkını vermiyorum, vermeyeceğim. Kendimize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasını da yapmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

En İyi Dostlarınızdan Biri Kitap Olsun

Öğrencilere dost ve arkadaş arasındaki farkı soran Vali Yazıcı, dostlarından birinin onları asla yalnız bırakmayacak olan kitap olmasını istedi. Her gün düzenli kitap okuduğunu ve kitap okumanın kendisini farklı dünyalara sürüklediğini, hayattaki bütün sıkıntıları ve üzüntüleri unutturduğunu söyleyen Vali Yazıcı öğrencilere, mutlaka kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Ailelerinize Selamımı İletin

Antalya Barosu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle sohbet etmekten büyük keyif aldığını ifade eden Vali Yazıcı; ““Eve gittiğinizde anne ve babanıza bugün Vali amcayla sohbet ettik deyin. Onlara selamlarımı iletin. Bugün sizlerle gerçekleştirdiğimiz sohbeti ailenize anlatıp onlarla da konuşmanızı istiyorum.” şeklinde konuştu.

Gençlerle Başbaşa Kitabını Muhakkak Okuyun

Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin desteğiyle bütün meslek liselerine Ordinaryüs Prof. Dr. Ali Fuad Başgil’in ‘Gençlerle Başbaşa’ kitabını hediye edeceklerini vurgulayan Vali Yazıcı; “100 Temel Eserden biri olan bu kitabı lütfen hemen okuyun. Eğlenerek ve zevk alarak okuyacağınızı düşünüyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Bu meslek lisesi bende gelecekle ilgili olumlu bir kanaat oluşturdu. Bu da beni mutlu etti. Tatilinizde de bol bol kitap okuyup, gezin.” dedi.

Herkesin Eğitimle İlgilenmesini İstiyoruz

Öğrencilerle sohbetin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Yazıcı; “Biz AHENK Projesiyle ilin tamamında eğitimi öncelikli hale getirmeye gayret ediyoruz. Bu yıl bir hedefimiz vardı. AHENK Projemiz kapsamında tüm Kaymakam arkadaşlarımız ilçelerinde ki bütün öğrencilere bir tane kitap hediye etti. Ben de Vali olarak bu hedefi gerçekleştirmek adına ‘Gençlerle Başbaşa’ adlı bu kitabı seçerek Antalya’da ki bütün meslek liselerine dağıtma kararı aldım. AHENK önümüzdeki yılda devam edecek. Biz eğitimin özellikle aksayan, topallayan, geri kalan alanlarına dokunarak, herkesin eğitimle ilgilenmelerini istiyoruz. Öğretmen, öğrenci ve velilerimizi daha mutlu kılacak yollar arıyoruz. Bütün çocuklarımızın kalbine insana sevgi, saygı ve insani değerleri yerleştirmemiz gerekiyor ki ileride huzur içinde yaşayabilelim. Biz bunu AHENK Projemizle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İleriki yıllarda olumlu geri dönüşlerini alacağız.” dedi.

 

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.