“Ya Gördüklerimiz Yalan Ya Da Siz!”

Yayınlama: 13.06.2021
309
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Narenciye Bahçesi’nde kesilen ağaçların yerine futbol okulu tesisleri kurulmasının ardından AKP’li yöneticilere verdikleri sözleri hatırlattı. Başkan Cengiz, “Kesilen ağaçların sözde iki katını dikecektiniz. Ya gördüklerimiz yalan ya da siz” dedi

Antalya’nın oksijen deposu olarak da bilinen Narenciye Bahçesi’nin “Halı saha işletmeciliği” ile tanınan bir şahsa kiraya verilmesiyle bölgede ağaçların kesilmiş ve futbol sahası için çimler ekilmişti. Olayı ilk kez gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı’nın ardından, AKP Antalya İl Başkanı Ethem Taş ve Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, kesilen ağaçların yerine iki kat fazlasının dikileceğinin sözünü vermişti. Son olarak bölgedeki futbol tesislerinin faaliyete geçtiği, verilen sözlerin ise tutulmadığını dile getiren CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, AKP’li yöneticilere sözlerini hatırlatarak sert eleştirilerde bulundu. Narenciye Bahçesi’ni kiraya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nü göreve davet eden ve doğa sever seçmenlere seslenen Başkan Cengiz’in açıklamasının tamamında şu ifadeler yer aldı;

“Şehrin kalbinde yer alan, oksijen deposu Narenciye Bahçesi; ‘Birinci Dereceden Sit Alanı’ statüsünde olmasına rağmen üzerine futbol sahaları inşa edildi ve öğrenci başı 200 TL’ye yeni kayıtlar alarak çalışmalarını sürdüren bir FUTBOL OKULU olarak kullanılmakta!

O gün kamuoyu baskısıyla hareket eden, sözler verip vaatlerde bulunan AKP’li yöneticilerden ise her zaman olduğu gibi “TIK” ses yok!

Ağaçları fazlasıyla yeniden dikeceklerinin sözünü veren iktidar partisi AKP’nin Antalya yöneticileri; yeni “yağma ve çökme” işleri peşinde koştuklarından olsa gerek, böylesi durumları kendilerine hiç mi hiç görev bilmiyor, aksine olabildiğince uzakta duruyorlar!

Bu nedenle ben; Antalya’nın gözbebeği Narenciye Bahçesi’ni, kira gelirine ihtiyacı olan mülk sahibiymişçesine sorgusuz sualsiz kiralayan Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile bu ülkenin ve çocuklarımızın geleceğini düşünen, çevre ve doğa dostu seçmenlerini göreve davet ediyorum!

Kimse unutmamalıdır ki güzide şehrimiz Antalya; büyük bir dünya mirasıdır! Türkiye’nin bütün doğal ve tarihi değerlerini rant kapısı olarak gören AKP’nin yağma ve talan yanlısı zihniyetine karşı dünyanın sayılı güzelliklerini barındıran Antalya’mızın doğal yapısını korumak boynumuzun borcudur!

Antalya halkı, 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi önümüzdeki ilk genel seçimlerde de doğru tercihi yapacak ve tıpkı Narenciye’de, Manavgat Ulualan’da, Belek Sahillerinde olduğu gibi; doğanın ranta teslim edilmesi karşısında dimdik duracaktır!

Yalnız Antalya’nın değil; ülkemizin doğa sever, çevreye duyarlı tüm vatandaşları; kendilerine nefes alacak alan dahi bırakmayana kadar betonlaştıran AKP iktidarından sandıkta hesap soracaktır!

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir Türkiye bırakmak adına ülkemizin dört bir yanında verdiğimiz doğa ve çevre mücadelesine yılmadan devam edeceğiz!”

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.