Yangında Yaralanan Hayvanların Tedavisine Başlandı

Yangında Yaralanan Hayvanların Tedavisine Başlandı
Yayınlama: 04.08.2021
336
A+
A-

Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Barındırma ve Bakım Merkezi, Manavgat’ta meydana gelen orman yangınlarında yaralanan hayvanların bakım ve tedavileri için kapılarını açtı.

Manavgat Belediyesi Hayvan Barınağı ekipleri, Manavgat İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, STK lar ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllü veterinerle birlikte koordineli bir çalışma yaparak yaralanan hayvanları sağlığına kavuşturmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Veteriner hekimlerinin yangın bölgesinde yaptığı ilk müdahaleden sonra Manavgat Belediyesi Hayvan Barınağı’na getirilen sevimli dostlar, burada tedavi altına alınarak sağlığına kavuşturuluyor.

Manavgat Belediyesi ekipleri, ayrıca yangından etkilenen hayvanların, vatandaşlar tarafından bildirilmesi amacıyla da 0542 209 55 95 numaralı telefonu ihbar hattı olarak duyurdu. Orman yangınlarından, vatandaşların yanı sıra doğada bulunan canlıların da canının yandığını belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, nefes alan her canlı için gerekli tüm tedavi çalışması yapılacağını belirtti.

Başkan Şükrü Sözen, “Manavgat’ımızı etkisi altına alan orman yangılarında doğada bulunan canlılarımızda büyük hasar gördü. Duygusu ve vicdanı olan birisi onların bakışlarından ne kadar büyük acılar çektiğini anlayabilir. Biz, onların da yaralarını büyük bir şefkatle saracağız. Ekiplerimize destek veren tüm veteriner hekimlerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm acılarımızı el ele vererek birlikte aşacağız” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.