Yarınlarımız İçin Şimdiden Harekete Geçmeliyiz

Yarınlarımız İçin Şimdiden Harekete Geçmeliyiz
Yayınlama: 03.12.2021
616
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalyada Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında Alanya Eczacı Güzin – Velittin Bekrioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu. Ziyarette öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, yarınlarımız için şimdiden hep birlikte harekete geçmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) kapsamında Vali Ersin Yazıcı, Alanya Eczacı Güzin – Velittin Bekrioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer eşlik etti.

Alanya Eczacı Güzin – Velittin Bekrioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyareti kapsamında öğrencilerle kitap okuyup merak ettikleri soruları cevaplayan Vali Yazıcı öğrencilere, kitap okumanın faydalarını ve kitap okuma alışkanlığının önemini anlattı. Öğrencilere hayallerini, hedeflerini ve ilgi alanlarını soran Vali Yazıcı, öğrencilere doğru hedefler belirleyerek bu doğrultuda çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Her Şey Hayalle Başlar

Öğrencilere hayal etmekten vazgeçmemeleri gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı, hayal edince her şeyin gerçekleştiğini, her şeyin hayalle başladığını söyledi. Öğrencilerle hayalleri üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilerinin hayallerini ve Vali olmaya nasıl karar verdiğini sorması üzerine; “Her şey bir hayalle başladı. Size en büyük tavsiyem hayal etmekten asla vazgeçmeyin. Benimde bir hayalim vardı her insan gibi. Lise çağlarında en büyük hayalim İstanbul’da okumaktı. Bunu gerçekleştirdikten sonrada mezun olduğum bölümle ilgili olan Valilik mesleği üzerine hayallerim ve hedeflerim oldu. Olmaya da devam ediyor. Yaşam devam ettikçe hayaller bitmez. Ben Türk gencinin hayal edip de başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinizi Doğru Belirleyin

Gelecekte yapacakları mesleklerin kararını verecekleri önemli bir dönemden geçtiklerini dile getiren Vali Yazıcı, öğrencilerden gelen “Hedeflerinizle bugüne kadar yaptıklarınız arasında nasıl bir değerlendirmede bulunursunuz?” sorusuna; “Bu aşamadaki en önemli konu doğru hedefler belirleyip yola devam etmek. Hedeflerime şimdiye kadar tek tek ulaştım. Öncelikle İstanbul’da okul kazanmayı ve daha sonrasında da kaymakam olmayı hedefledim. Bu doğrultuda çalıştım ve başarılı oldum. Sonraki hedefim ise Vali olmaktı tüm Kaymakamlar gibi. Bunu da başardım. Sizlerde kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz hedeflerinize ulaşabilirsiniz.” diye cevap verdi.

Daha Çok Takım Sporlarıyla Uğraştım

“Hangi sporlarla uğraştınız” şeklinde gelen soruya Vali Yazıcı, Burdur Lisesi’nin futbol takımında oynadığını belirterek son sınıfta takım kaptanlığı yaptığını söyledi. Bireysel spor yapmadığını daha çok takım sporlarıyla ilgilendiğini söyleyen Vali Yazıcı, öğrencilere de sporla uğraşmaları tavsiyesinde bulundu.

Antalyada Karşılaştığım En Büyük Sorun Koranavirüstü

Antalya’ya atandığı dönemden bu yana karşılaştığı en büyük sorunun sorulması karşısında Vali Yazıcı; “Karşılaştığım en büyük sorun koronavirüstü. Şehre atandığım dönemde koronavirüs sürecinin içindeydik. Koronavirüs 7’den 70’e hepimizin yaşamını alt üst etti. Bizleri çok zorladı. Şehrin her şeyinden sorumlu biri olarak bu süreci yürütmek bir hayli zorlu geçti. Özellikle turizm alanında zorlu geçen dönemlerimiz oldu. Ama şükürler olsun ki bu konuda bir hayli yol aldık. İnşallah bu olumlu süreç devam ederek bu süreci en iyi şekilde tamamlayacağız.” dedi.

Koronavirüs sürecinin birlikte yapılacak çalışmalarla üstesinden gelinebileceğine inandığını vurgulayan Vali Yazıcı, aşılamanın artmasıyla hastanelerdeki yoğun bakım hasta sayısının düşüşe geçtiğini dile getirerek aşı olmayan gençlere aşı olmaları tavsiyesinde bulundu.

Yalanı Pembe veya Beyaz Asla Yaşamınıza Sokmayın

Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen sohbetin ardından Vali Yazıcı öğrencilere yönelik bir anket gerçekleştirerek öğrencilerin günlük yaşamda en çok neyden rahatsız olduklarını sordu. Görev yaptığı illerde birçok okulda bu anketi gerçekleştirdiğini söyleyen Vali Yazıcı, ilk sırada en çok rahatsız olunan konu olarak %80 oranında yalan söylenmesi, dedikodu ve iftira gibi konuların yer aldığını dile getirdi. “Kendisine yalan söylendiğinde rahatsız olmayan var mı?” diye öğrencilere soru soran Vali Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti: “Hem yalan söylüyoruz hem de rahatsız oluyoruz. Burada bir çelişki var. Sana yalan söylendiğinde neden rahatsız oluyorsun. Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasını da yapmamalıyız. Dolayısıyla yalanı hayatınıza sokmayın, yalanı yaşamınıza pembe veya beyaz olarak asla sokmayın. Siz yaparsanız karşı tarafa da farkında olmadan size yalan söyleme hakkı vermiş oluyorsunuz.”

Yakın Dostlarınızdan Biri Mutlaka Kitap Olsun

Öğrencilere dostla arkadaş arasındaki farkı ve en iyi dostlarının kim olduğunu soran Vali Yazıcı; “Benim bir dostum var. Bugüne kadar bana hiç yalan söylemedi, en kötü zamanımda hep yanımda oldu. Problemimi çözemedi ama beni yalnız da bırakmadı. Sizce bu kim olabilir. Cevap kitap. Dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Garanti veriyorum size asla ihanet edip yanlış yapmaz. Kendi bildiğini söyler. Sizi başka dünyalara götürür. Zor zamanınızda da sizi rahatlatıp alıp başka yerlere götürür. Bunu düzenli kitap okuyan birisi olarak söylüyorum. Size bir amca nasihati lütfen ama lütfen yakın dostlarınızdan biri kitap olsun.” şeklinde konuştu.

Karşılıklı sohbet havası içinde geçen söyleşinin ardından Vali Yazıcı gençlerin ailelerine selam söyleyerek, başarı ve sağlıklı günler temennisinde bulundu.

Bu Güç Öğretmenlerimizde Var

Proje kapsamında Alanya Eczacı Güzin – Velittin Bekrioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleriyle bir araya gelerek AHENK ile en çok Meslek Lisesine temas etmek istediğinin altını çizen Vali Yazıcı; “Meslek liselerimiz şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli. Bu sebeple meslek liselerimize daha fazla dokunmak için sahadayız. Yapmak istediğimiz başta meslek liselerimiz olmak üzere eğitimi kalitesiz diye tabir edilen, sıralamanın gerisinde kalan, başarı seviyesi düşük görülen okullarımızı hareket geçirmek istiyoruz. Ben Vali olarak böyle bir şeyi asla kabul etmiyorum. Bütün devlet okullarımızda en kaliteli şekilde öğrencilerimize eğitim öğretim imkânı sunmalıyız. Öğretmenlerin öğrencilerinin üstüne titreyerek onları topluma kazandırma, şahsiyetli, düzgün bireyler olarak yarınlarımıza hazırlama gayretinde olmalıdır. Ben bir köylü çocuğu olarak bir öğretmenin bir köyü, bir ilçeyi tek başına nasıl dönüştürdüğünün yüzlerce hikâyesini dinledim. Bu güç sizlerde var. Toplumu değiştiren dönüştüren en büyük güç öğretmenlerimizdir. Gözden çıkaracağımız bir tane bile çocuğumuz yok. Bu sebeple hep birlikte çok çalışmaya ve öğrencilerimizi yarınlara hazırlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Çocuklarımıza Okuma Alışkanlığı Kazandıralım

Okuldaki tüm öğretmenler olarak edebiyat öğretmenlerine destek olup gençlere okuma alışkanlığı kazandırarak onları değerler eğitimiyle buluşturmamız gerektiğine dikkat çeken Vali Yazıcı; “Edebiyat öğretmenlerimize destek olarak çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandıralım. Dinimizin ilk emri oku. Ama biz maalesef okumuyoruz. Bu alışkanlığı hep birlikte öğrencilerimize kazandıralım. El birliğiyle geleceğimizin teminatı çocuklarımızı okuyan bireyler olarak yetiştirelim. İkinci olarak da gençlerimize değerler eğitimini verelim. Belli bir yaşa kadar doktor, mühendis olsun dediğimiz çocukların belli bir zaman sonra önce insan olmasını, değerlerine, kültürüne uygun yaşamasını istiyoruz. Bu sebeple gençlerimize, insana sevgiyi ve saygıyı küçük yaşlardan itibaren öğretmemiz lazım. Bu gençler bizim, ülkemizin yarınları. Bunları şimdiden iyi eğitmeliyiz. Sizin yetiştirdiğiniz çocuklar ileride yarınlarımız olacak. Bu nedenle yarınlarımız için şimdiden harekete geçmeliyiz. Gençlerimizin kalbine insana saygı ve sevgiyi yerleştirmeliyiz. Toplumumuzda Özgecan gibi üzücü olayların yaşanmaması için değerler eğitimine her daim önem veriyoruz. Sizlerden de en önemli ricam değerler eğitimi noktasında hepimiz birlikte hareket edelim.” dedi.

Toplantının sonunda öğretmenlere projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, koronavirüs önlemlerine dikkat ederek aşı olmayanları virüse karşı en büyük silah olan aşı olmaya davet etti.

Projemizi Sizlerle Birlikte Başarıya Ulaştıracağız

Vali Yazıcı, Alanya Eczacı Güzin – Velittin Bekrioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaretin ardından AHENK Projesi kapsamında Alanya ilçesinde görevli okul müdürleriyle toplantıda bir araya gelerek projenin önemini anlattı. Proje ile il ve ilçelerdeki eğitim öğretim faaliyetlerini daha da nitelikli hale getireceklerini söyleyen Vali Yazıcı; “Bir iş yapmak için, herhangi bir işi gerçekleştirebilmek için öncelikle hukuksal bir yetkiye ihtiyaç var. Kanunların, yasaların bize yetki veriyor olması gerekli. Çalışmaya başlarken dedik ki tüm önerileriniz Antalya Valiliğinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Kaymakamlığın ve Okul Müdürünün yetkileri arasında olsun. Önce hukuksal anlamda bizim yetkimizde olan işlerden yola çıktık. İkinci olarak bir iş yapmak için bütçe lazım. Çalışmaya katılan arkadaşımızla önerilerinin kamu imkânları, yani bizim bütçelerimiz ölçüsünde olmasını istedik. Son olarak da en önemlisi bir iş yapabilmek için tabi ki insan kaynağına ihtiyacımız var. Ondan yana hiçbir tereddüdümüz yok. Ben öğretmenime güveniyorum. Tüm öğretmenlerimize sonsuz güveniyorum. Bu projeyi sizlerle birlikte başarıya ulaştıracağız.” diye konuştu.

Utanç Verici Bir Durum

Toplum olarak okumadığımızı söyleyen Vali Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti: “Maalesef okumayan bir toplumuz. Geçmiş yıllarda UNESCO tarafından yapılan bir araştırmaya göre dünya kitap okuma alışkanlığında 86’ncı sıradayız. Ben bunu kabul etmiyorum ve sizlerin de kabul etmesini istemiyorum. Bu konuya bütün öğretmenler olarak öncelik verelim. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırma noktasında hep birlikte hareket edelim. Bu bence utanç verici bir durum. Bunu hep birlikte düzeltelim.” dedi.

Herkesin İlgisini Eğitime Çekeceğiz

AHENK Projesiyle herkesin ilgisini eğitime çekmek istediklerini belirten Vali Yazıcı; “AHENK Projesiyle şunu yapacağız. Bizim dışımızdaki kurum ve kuruluşların merceklerini bize doğru tutmasını sağlayacağız. Sivil toplumun, özel sektörün eğitimle daha fazla ilgilenmesini sağlayacağız. Onların ilgi ve alakalarını arttırarak topalladığımız, geri kaldığımız alanları biraz daha yukarı çıkartacağız. Ben bir Türk öğretmeninin bir beldeyi hatta bazen küçük bir ilçeyi değiştirip dönüştürdüğü biliyorum. Dünyada toplumları değiştirebilen dönüştürebilen çok az kişi var. Bunların başında da öğretmenler geliyor.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.