“Yaşamınız Boyunca İnsanı Kurallardan Ayrılmayın”

“Yaşamınız Boyunca İnsanı Kurallardan Ayrılmayın”
Yayınlama: 17.06.2022
Düzenleme: 17.06.2022 10:12
147
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Bilim Üniversitesinin 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenine katıldı. Törende konuşan Vali Yazıcı; Bugün buradan mezun oluyorsunuz. Artık önünüzde kocaman bir yaşam var. Yaşamınız boyunca ne iş yaparsanız yapın insani kurallardan ayrılmayın.” dedi.

Antalya Bilim Üniversitesi’nin 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’ne katılan Vali Ersin Yazıcı, gençlerin mezuniyet heyecanına ortak oldu. Törene Vali Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Bilim Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Antalya Bilim Üniversitesi’nin 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreninde olmaktan gençlerin mezuniyet heyecanına tanıklık etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Yazıcı; “Mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz. Hepimiz burada gençlerimizin yaşamlarındaki en özel anlardan bir tanesi olan mezuniyet törenlerine tanıklık etmeye geldik. Eğitim öğretim hayatlarını tamamlayan, geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin mezuniyet sevinçlerine ortak olduk. Sevgili gençler, yolunuz bahtınız açık olsun.” diye konuştu.

Hocalarımıza ve Velilerimize Teşekkür Ediyorum

Konuşmasında öğrencilerin ailelerine de değinen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Anne ve babalarımızı, çocuklarını yaşama daha iyi hazırlamak adına yapmış olduğu özveriler ve katlanmış olduğu sıkıntılardan dolayı tebrik ediyorum. Bir parantezde öğrencilerimizi bugünlere hazırlayan çok değerli hocalarımıza açmak istiyorum. Sizleri bu güzel eğitim yuvasında eğitip ülkemizin geleceğine hazırladıkları için teşekkür ediyorum.”

Öğrenim Hiç Bitmez

Üniversitenin bittiğini ancak eğitimin hayatları boyunca hiç bitmeyeceğini ifade eden Vali Yazıcı; “Sevgili gençler artık mezun oldunuz. Gerçek hayat başlıyor. Gerçek hayata hoş geldiniz. Eğitim artık bitti. Diplomanızı aldınız, bunun mutluluğunu yaşıyorsunuz. Ama hayat sizin için şimdi başlıyor. Hayatınız boyunca şunu hiç unutmayın, bugün üniversite hayatınızı tamamlıyorsunuz. Ancak öğrenim hiç bitmez. Bundan sonra önünüzde uzun bir yaşam koridoru var. Buradaki almış olduğunuz eğitimle ilk anahtarınızı aldınız. Bundan sonra durmadan, yorulmadan, bıkmadan çalışın ve asla vazgeçmeyin. Kendiniz için, ülkeniz için çalışmaya devam edin.” dedi.

Hayırlı Ve Güzel İşlere İmza Atacaksınız

Mezun olan gençlerin ülkemiz adına hayırlı ve güzel işlere imza atacaklarına inandığını söyleyen Vali Yazıcı; “Buradaki almış olduğunuz eğitimle artık anahtarı elinize aldınız. Seçenekler önünüzde. İnanıyorum ki, bundan sonra ülkemiz adına milletimiz adına hayırlı ve güzel işlere imza atacaksınız. Almış olduğunuz eğitimlerle ilgili kuracağınız iş hayatınızda vatanınıza, milletinize sadakatten ve bağlılıktan asla ayrılmayın. Bundan sonraki yaşamınızda kendi özel beklentilerinizi, yakınlarınızın sizden beklentilerini gerçekleştirirken asla ama asla insani kurallardan, insanlıktan ayrılmayın. Toplumun sizden en büyük beklentisi hangi işi yapıyorsanız yapın, hangi kademede olursanız olun öncelikle iyi insan olmanız ve tabiki de işini iyi yapan insanlar olmanız.” ifadelerini kullandı.

Büyük Ve Güçlü Türkiyeye En Büyük Katkıyı Siz Sevgili Gençler Vereceksiniz

Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’sinin gençlerle olacağını vurgulayan Vali Yazıcı; “İnanıyorum ki, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Ey yükselen yeni nesil Cumhuriyet’i biz kurduk onu yükseltecek ve yüceltecek olan sizlersiniz.’ sözünden hareketle büyük ve güçlü Türkiye hedefine en büyük katkıyı siz sevgili gençler vereceksiniz. Üniversite eğitiminde aldığınız bu anahtarla vatana millete en iyi şekilde hizmet edeceğinize inanıyorum. Geleceğin büyük, güçlü Türkiye’sinin inşasında görev alacak siz sevgili gençlerimizi kutluyor ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Yazıcı, lisans okul birincisi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi Maria Gül Arı’ya mezuniyet plaketi takdim etti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.